Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Tül perde nasıl yıkanır ve bakımı kolay mıdır soruları sıklıkla sorulmaktadır. Tül oldukça kolay bir şekilde yıkanır ve bakımı tamamlanır.

Tül perde kullanımı, her alanda ve odada aranan bir gereksinimdir. Kolay bir bakım ve kullanım rutini ile oldukça basit bir şekilde tülü kullanabilirsiniz. Tül kullanımı ile evlerinize şıklık ve hoşluk getirmeye ne dersiniz?

 

Tül Perde Kırışmadan Nasıl Yıkanır?

Tül perde nasıl yıkanır ve kırışması nasıl engellenir merak mı ediyorsunuz? Tülü kırışmadan yıkamak için çamaşır makinesinde ayarlamanız gereken devire dikkat etmelisiniz. Sıcak suya basmak tamamen yanlış bir tercihtir.

Kırışmaması için tülünüzü çamaşır makinesinde düşük devir 30 derecede yıkamalısınız. Böylece tül kırışmadan temiz bir şekilde yıkanmış olur. Tülü sıcak suya basma yöntemi zaman zaman yapılan ve doğru bilinen bir yanlıştır.

Tülü sıcak suya basarsanız öncesinde olduğundan daha fazla kırışmasına neden olursunuz. Kırışıklığı önlemenin bir diğer yolu ise perdeyi yıkamanızın ardından hemen geri asmaktır. Böylece perde kırışıklığı engellenecek ve açılacaktır. Tüm bu hususlara dikkat ettiğinizde tülü kolay bir şekilde konforlu kullanabilmiş olursunuz.

 

Beyaz Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Beyaz tül temizliği ve bakımı oldukça önemsenen bir konudur. Beyaz perdede en küçük kalan bir leke ve sarılık bile belli olmakta ve göze çarpmaktadır. Bu nedenle beyaz perdeyi doğru kurallar ile yıkamak önem taşımaktadır.

Beyaz tül, çamaşır makinesinde düşük devir ile 30 derece ayarda yıkanır. Tülü çamaşır makinesine ayrı bir şekilde atmalı ve yıkamalısınız. Makinenizde sıkma programını kullanmamanız daha iyi olur. Böylece kırışıklığın önüne geçmiş olursunuz.

Beyaz tülü, çamaşır makinesi haricinde bir karışım ile beyazlatmak istiyorsanız bu da mümkündür. Bir büyük kap su hazırlayıp içerisine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ilave edin. Daha sonrasında bu karışımın içerisinde tüllerinizi basıp bir gece bekletin. Kap içerisinde bekleyen tül, beyazlayacaktır. Daha sonrasında makinede yıkayabilirsiniz.

 

Hassas Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Hassas tülünüzü yıkamak için çamaşır makinesi tercih ediyorsanız en düşük programı tercih etmelisiniz. Tülü yüksek bir program ve derecede yıkamak perdeyi kırıştıracağı gibi hasar da vermektedir.

Bu durumda perdenizi kısa ömürlü kullanmış olur ve düşük seviyede avantaj sağlarsınız. En düşük programının yanında 30 derece doğru bir tercih olacaktır. Hassas tülünüzü kuru temizlemeye de verebilirsiniz.

 

Tül Perde Kaç Derecede Yıkanır?

Tül perde nasıl yıkanır ve kaç derecede yıkanır sorularına cevap aranmaktadır. Tülünüz hassas bir yapıya sahip olduğundan kolayca kırışabilir ve hasar alabilir. Bu sonuçlardan korunmak için bakım ve temizlik konusunda dikkatli davranmanız gerekir.

Tülünüzü 30 derecede düşük bir devirde yıkamalısınız. Böylelikle hem perdeniz kırışmayacak hem de herhangi bir hasar almayacaktır. Bakımında dikkatli davranmış olduğunuz perdeyi uzun yıllar boyunca kullanabilir ve maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.

 

Tül Perde Nasıl Beyazlatılır?

Tül perde açık renklerden oluştuğu için kiri ve lekeyi oldukça belli etmektedir. Özellikle beyaz renk perde, lekeyi tamamen göz önüne serer. Tülünüz sarardıysa ve çamaşır makinesinde yıkamak kâr etmiyorsa, farklı yöntemlere başvurmanız gerekmektedir.

Bu yöntemlerin birisi; bir kaba su ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu eklemektir. Karışım hazır olduktan sonra bir gece kadar tülü bu suyun içerisinde bekletmeniz gerekir. Daha sonrası için ertesi gün çamaşır makinesinde uygun programda tül perdeyi yıkayabilirsiniz.

Bu yöntem sonucunda tülün nasıl beyazladığına şahitlik edeceksiniz. Tül perde hassas bir yapıya sahip olduğu için üzerinde uygulamış olduğunuz tüm yöntemlere bilhassa dikkat etmeniz gerekir. Tül perde nasıl yıkanır sorusuna da bu şekilde cevap verebiliriz.

 

Tül Perde Hangi Programda Yıkanır?

Tül perde nasıl yıkanır hangi programda yıkanır sorusu kullanıcıların en çok merak ettiği konulardandır. Tül perde çamaşır makinesinde hassas programda yıkanmalıdır. Eğer çamaşır makinesinde tül perde programı varsa bu program tercih edilmelidir.

Tül yıkama sırasında suyun sıcaklığı en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Suyun sıcaklığının yanlış ayarlanması, perdeyi kırıştıracak ve hasara uğratacaktır. Su sıcaklığının 40 dereceden fazla olmaması önerilmektedir.

Aksi takdirde perde oldukça fazla kırışacak ve zor bir şekilde eski halini geri alacaktır. Aynı şekilde tülün yapısı da zarara uğrayabilir ve size problem çıkarabilir. Tül bakımı ve temizliği sizin için her zaman önemli ve özenli gerçekleşen bir eylem olmalıdır.

 

Tül Perde Sentetikte mi Yıkanır?

Tül perde üretimi Türkiye’de genellikle sentetik üretimlidir. Bu durumda da perdeyi sentetikte yıkamak elbette ki en doğru olanıdır. Tül yıkama sırasında en başta suyun sıcaklığı ve makine devrinin ayarına dikkat etmeniz gerekir.

Her iki ihtimale de dikkat etmek perdenin kalitesini ve ömrünü belirlemektedir. Uzun ömürlü bir perde kullanımı gerçekleştirmek istiyorsanız perde bakımı ve temizliğine hassas yaklaşmanız gerekmektedir.

 

Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları!

Tül perde nasıl yıkanır ve püf noktaları nelerdir? Tül, en hassas perde çeşitleri arasında yer almaktadır. Hassas yapısı gereği en baş püf noktası temizliği sırasında da tüle hassas bir yaklaşımı ele almaktır.

Çamaşır makinesinde yıkama işlemini gerçekleştirecekseniz, hassas program ayarı ile bu işlemi tamamlamanızı önermekteyiz. Böylelikle perdenin hassas yapısına herhangi bir zarar gelmez ve kırışma olayı ortadan kalkar.

Tül kullanıcılarının sık sık problem ve sorun yaşadığı bir diğer sorun ise tülün kırışmasıdır. Tül hassas yapısı ile kırışmaya oldukça meyillidir. Bu durumu en aza indirgemek ise hassas program ve düşük devir program seçimi ile mümkündür.

Aynı zamanda tül bakımı ve temizliği konusunda bir diğer önem taşıyan püf nokta ise tülü sıcak suya basmamaktır. Genellikle çevrede sıcak suya basarak tül temizleme tarzında yanlış bir bilgi vardır. Sıcak su, tülün yapısını bozmaktadır ve kesinlikle önerilmemektedir.

Tülü uygun ve uyumlu programlarda yıkadıktan sonra düzgün bir şekilde asmak ve kurutmak da kırışma problemi için önem taşır.

Tül perde nasıl yıkanır konusunda tülü tüm bu kurallara uygun bir şekilde temizlemenizin ardından hiçbir sorun yaşamayacaksınız. En güzeli ve önemlisi de uzun seneler boyunca perdenizi hala ilk günkü görüntüsü gbi kullanabileceksiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız