Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ? Pileli tül perde yaptırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk konu ise pileli perdelerde kaç metre kumaş kullanılır.

Üst üste katlanarak dikilen pileli perdeler diğer perdeler ile karşılaştırıldığında istenilende çok daha fazla kumaş gider. 

Perde pile hesabı, perdenin pile modellerine göre yapılır. 1’e 3 pileli perde, 1’e 2 pileli perde gibi farklı farklı modellerde bulunur. Payda sayısı pilinin yoğunluğuna göre artar veya azalır.  En beğenilen perde modellerinden biride pileli perdedir.

Pilenin sıklığına göre de perdenin görünümü de değişiklik gösterebilir.  Perdenin pileli olması güneş ışığını da daha az geçirmesini sağlar. Bu nedenle ışık kontrolü yapılırken perde kalınlığı oldukça önemli bir etkendir. 

Perde pile derecesine göre pile hesaplaması yapılır. Fon perde pile hesaplama işlemleri de aynı şekilde pile derecesine göre yapılır. Fakat kalın kumaş kullanılması sırasında katlama payları da göz önüne alınması gerekir.

Genellikle uzun olan kadeh fon perdelerde tam olarak istenilen ölçüde sonuç almak için perde pile hesaplaması doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. 

Pile Nedir? Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Pile, kumaş, perde veya kağıt gibi malzemelerde bir bölümün öbürünün üzerine getirerek elde edilen kıvrıma pile denir. Genel olarak tekstil, perde ve döşemecilik sektörlerinde tercih edilir. En çok tercih edilen 5 pile yöntemi vardır.

Ucuz yollu tül perde kişinin ihtiyacını karşılamak için üretimi yapılan fakat görüntü bakımından pek şık durmayan perde pile çeşididir. Müşterilerin pek tercih etmediği ve perdecilerin ise en son tavsiye edeceği perde pile çeşitlerinden biridir. 

Bir diğer pile yöntemi ise seyrek piledir. Seyrek pile genellikle fiyat performansı bakımından hem de pile görüntüsü bakımından pek tavsiye edilmez.

Üçüncü pile çeşidi ise orta piledir. Diğer perdelere kıyaslandığında ekonomik açıdan en uygun ve görsellik bakımından yeterlidir.

Diğer pile yöntemi sık piledir. Sık pile, oldukça şık, dolgun ve çok sık tercih edilen pile çeşitlerinden biridir. Son pile perde ise fon perdedir.

Ortama ve mekâna ayrı bir hava katar. Dekoratif amacıyla tercih edilen fon perdeler diğer perde modelleri ne  nazaran en çok kullanılan ve tercih edilen perdelerden biridir. ,

Pile Neden Hesaplanır?

Pile Oranı Nasıl Hesaplanır
Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Mekânların en büyük tamamlayıcısı ve vazgeçilmezlerinden biri de perdedir. Ortama ve mekâna ayrı bir hava katan bu detayın maliyeti ise biraz düşündürür. Perde almak isteyen kişilerin hemen hemen hepsinin merak ettiği tek konu ise maliyetidir.

Payda sayısı pilinin yoğunluğuna göre artış sağladığından, kullanılacak olan kumaşın artmasına neden olacaktır.  Bu yüzden pile hesaplaması yapılır.  

İstenilen pileli perde modeline ve uzunluğuna göre değişiklik gösterir. Tül perde pile hesabıyla fon perde pile hesabı kıyaslandığında tül perdelerin hesabı daha kolaydır.

Çünkü ince olan tül perdelerin kumaşları katlandığında kaymalara neden olmaz.  Pileli fon perde almak isteyen kişilerin profesyonellerle çalışması doğru sonuçlar elde edilmesine neden olur. 

Pile Oranı Hesaplarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pile oranı hesaplarken özellikle perdenin uzunluğuna ve modeline dikkat edilmesi gerekir. Olması gerekenden çok daha kısa olması mekânın dekorasyonunu bozabilir.

Bu yüzden perde ölçüsü alırken çok dikkat edilmesi gerekir. Pile miktarı da göz önünde bulundurulmalıdır. 

Pile Oranı Hesaplamak Neden Önemlidir? Pile Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Pile oranı hesaplamak oldukça önemlidir. Pileli perdeler diğer perdelere kıyasla daha fazla kumaş kullanılır ve maliyeti de diğerlerine göre daha fazladır.

Bu yüzden pileli perdelerde pile oranı önemlidir. Perdenin uzunluğu ve perdede kullanılan pile miktarı maliyet açısından farklılık gösterebilir. 

Pile oranı maliyet dışından perdenin dekorasyona etkisi açısından da önemlidir. Perdenin yer aldığı odada şık ve uyumlu bir dekorasyon için en doğru pile oranı hesaplanarak kullanılmalıdır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız