Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Tül Perde Nasıl Temizlenir? Tül Perde Nasıl Beyazlatılır?

Tül Perde Nasıl Temizlenir? Tül Perde Nasıl Beyazlatılır?

Tül perde nasıl temizlenir noktasında bazı püf noktaları bilmeniz gerekmektedir. Bu noktada tül perdelerin temizliği için yapabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Peki, bu yöntemler nelerdir? İşte, detaylar!

Tül perde, Farklı yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilmekte, gün ışığının içeriye en doğru şekilde yansıtılmasını sağlamaktadır. Oldukça şık ve zarif olan bu ürünlerin, uygun koşullarda sık sık yıkanması önerilmektedir. Böylelikle bembeyaz tül perdelerle evinizin havasını bir anda değiştirebilir ve ortama ferahlık kazandırabilirsiniz.

Tül Perde Beyazlatmanın ve Tül Perde Temizliğinin Püf Noktaları!

Kararan tüller nasıl beyazlatılır? Perdelerin dokusuna zarar vermeden ve yapısını bozmadan etkili yöntemler ile kararan tüllerin beyazlatılabilmesi mümkündür. Tül perde ve tül stor perde nasıl temizlenir diyenler için, en pratik yöntemler açıklanacak olursa;

1 – Kabartma Tozu (Karbonat) Tül Perdeleri Beyazlatır mı?

Çoğu kişi tarafından tül perde nasıl beyazlatılır karbonat kullanır mı merak edilmektedir. Bu perdelerin temizliğinde karbonat kullanımı önerilen yöntemler arasında yer almaktadır.Kabartma Tozu (Karbonat) Tül Perdeleri Beyazlatır mı?

Kullandığınız tül perdelerde kullanıma bağlı olarak veya farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan sarı görünümü yok etmek için; karbonat etkili bir yöntemdir. Bu ürün perdedeki kokuları ve lekeleri gidermede oldukça etkilidir. Peki, karbonat ile tül perde nasıl temizlenir?

  • Tül perdelerin bembeyaz bir görünüme sahip olması için öncelikle perdeleri makine içine almalısınız. Sonrasında perdelerin üzerine 2 paket karbonat serpiştirmeniz gerekir.
  • Ardından makineyi 30 derece programına ayarlayarak, perdeye uygun yıkama deterjanı eklemelisiniz.
  • Daha sonra program sona erdiğinde, tül perdelerinizin karbonat sayesinde bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

2 – Tül Perdelere Çamaşır Suyu Konur mu?

Tül Perdelere Çamaşır Suyu Konur mu?Krem rengi tül perde nasıl beyazlatılır ve temizlerken çamaşır suyu kullanılır mı soruları, tül perde nasıl temizlenir noktasında önem kazanmaktadır. Bu perdelerin temizlik işleminde arzu edilen sonuca ulaşılması için, bazı ürünlerin kullanılmasından kaçınılması gerekmektedir

Yani tül perde nasıl temizlenir? Tül perdeleri yıkarken beyaz ve temiz bir görünüm kazandırmak için, çamaşır suyu ya da benzeri ağartıcıların kullanılması önerilmemektedir. Çünkü bu ürünler, tül perdelerin renginde deformasyona neden olmaktadır. Ayrıca perdelerin dokumalarına da zarar vererek, olası yırtılmalara ve incelmelere de sebebiyet verebilmektedir.

3 – Beyaz Perde Hangi Deterjanla Yıkanır?

Perdeler, ev ve diğer yaşam alanlarınızda temizlik yaparken ilk yıkanacak olan eşyalar arasında yer almaktadır. Bu modeller arasında yer alan tül perde tasarımları ise; sigara, toz, kir, çay ve kahve vb. etkenlerden dolayı zaman içerisinde grileşebilmektedir.Beyaz Perde Hangi Deterjan ile Yıkanır?

Bu noktada astığınız tüllerin güzel kokmasını ve aydınlık bir görünüm sergilemesini istiyorsanız, tül perde hangi deterjanla yıkanır öğrenmelisiniz. Toz deterjan ve sıvı deterjan ile tül perdelerin temizlenebilmesi mümkündür. Ancak deterjanlarda beyazlatıcı ve benzeri maddeler olmaması gerekir. Çünkü bu deterjanlar tül perde temizliği için uygun olmamaktadır.

4 – Soda İle Tül Yıkanır mı?

Kar gibi bembeyaz tüller elde etmek için, soda ile temizleme yöntemini deneyebilirsiniz. Sodayla tül perde nasıl temizlenir açıklanacak olursa;Soda ile Tül Perde Yıkanır mı?

  • Kararan tül perdelerinizi temizlemeden önce kovaya koymalı ve bu kovanın yarısını su ile doldurmalısınız. Ardından kova içerisine 4 bardak soda ilave etmeniz gerekir.
  • Daha sonra bu karışım içerisinde perdelerinizi bir gece bekleterek, ertesi gün uygun programda ve deterjanla makinede yıkamalısınız. Bu işlemin sonucunda perdeleriniz bembeyaz bir görünüme sahip olacaktır.

Tül Perde Neden Sararır? Sararmış Tül Perde Nasıl Temizlenir?

Kullandığınız perdeler belli bir kullanım sonrasında, ilk günkü beyazlığını kaybedebilir. Çünkü çeşitli nedenlerden dolayı tül perdelerde sararma Sararmış Tül Perde Nasıl Temizlenir?meydana gelebilir. Perde Outlet’te tül perde temizliği ile ilgili tüm detaylara ulaşabilmeniz mümkündür. İşte, tül perdeler neden sararır ve sararmış tül perde nasıl beyazlatılır açıklanacak olursa;

Sigara kullanımı, tül perdelerin sararmasındaki en büyük etken olmaktadır. Ayrıca sobalı olan evlerde, sobadan çıkan kurum ve is ise perdelerin sararmasına neden olur. Bununla birlikte kömürle çalışan kalorifer sistemlerindeki peteklerden çıkan kömür isi, perdelerin sararmasında etkilidir. Aşırı sıcak odalar ve ortamın havasız olması da, perdelerde sararma sorununun yaşanmasında etkili olmaktadır.

Yanlış yıkama yöntemleri de perdelerin sararmasına neden olur. Bu noktada çamaşır suyu kullanımı tüllerin sararmasına sebebiyet verir. Ayrıca fazla deterjan kullanılması da, tüllerin sararmasındaki etken olmaktadır.

Tüm bunların yanında iyi durulanmayan perdelerde deterjan atıkları kalır ve sonrasında bu atıklar perde üzerinde kurur. Bu durumsa perdelerin sararmasına neden olur. Peki, sararmış tül perde nasıl temizlenir?

  • İlk olarak tül perdelerin soğuk suda bekletilmesi ve kirlerinden arındırılması gerekir. Daha sonra tül perde nasıl temizlenir? Tuzlu sıcak suda bekletilerek makinede yıkanmalıdır.
  • Temizlik öncesinde perdelerinizi ıslattığınız suyun içerisine biraz limon tuzu ve sirke ilave etmelisiniz. Bu yöntem sararmış tül perdelerin temizliğinde oldukça etkilidir.
  • Tül perde nasıl temizlenir? Bu perdeleri makinede yıkamadan bir gün önce karbonat veya nişasta ile ıslatmalısınız. Ayrıca ıslattığınız suyun içerisine sabun tozu da ilave edebilirsiniz. Bu karışım içerisinde bir gün beklettiğiniz tül perdelerinizi, makinede yıkadığınızda tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Sık Sorulan Sorular

Tül perde nasıl temizlenir? Etkili birkaç püf noktayla tül perdelerin derinlemesine temizlenebilmesi sağlanır. Perde temizliği konusunda sık sorulan sorular mevcuttur. Açıklanacak olursa;

1 – Tül Perdeyi Beyazlatmak İçin Ne Yapmak Lazım?

Çamaşır makinesinde tül perdelerinizi yıkayabilirsiniz. Beyaz ve temiz tül perdeler elde etmek için uygun bir çamaşır deterjanı kullanmanız gerekir. Ardından deterjan bölmesine bir fincan toz şekeri eklemeli ve makineyi 30 derece düşük yıkama programına ayarlamalısınız. Bu yöntem sayesinde tül perdelerinizi beyazlatabilmeniz oldukça kolay olacaktır.

2 – Çok Kirli Tül Perde Nasıl Temizlenir?

Farklı etkenlerden dolayı çok kirlenen tül perde nasıl temizlenir? Bulaşık yıkama kapsülünü deneyebilirsiniz. Bu kapsülü perdenin üzerine bırakarak sonrasında makinenin deterjan bölmesine, kullandığınız deterjanları dökmelisiniz. Daha sonra makineyi hassas yıkama programına ayarlayarak çalıştırın. Ardından perdelerinizin üzerine sinmiş kötü koku ve lekelerin yok olduğunu görebilirsiniz.

3 – Makinede Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Tül perde nasıl yıkanır makinede merak ediyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcuttur. Öncelikle makinede tül perdeleri yıkarken, sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Çünkü yüksek sıcaklıklarda perdelerin yıkanması, deforme olmasına ve perdelerin kırışmasına yol açar. Bu noktada çamaşır makinesinde perde yıkarken önerilen sıcaklık derecesi 30’dur. Ayrıca makinenin narin yıkama ayarına alınması gerekir.

4 – Sararmış Tüller Nasıl Beyazlar?

Sirkeli su ve limon tuzu sararmış tüllerin beyazlatılmasında uygulanabilecek yöntemler arasındadır. Bu karışım içerisinde perdelerin bir gün bekletilmesi gerekir. Ardından makinenin hassas programında yıkanmalıdır. İlk yıkamada perdelerde istenilen beyazlık elde edilmediğinde, bu işlemi 2 veya 3 kere tekrarlayabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız