Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Tül Perde Kumaşı Seçilirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tül Perde Kumaşı Seçilirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tül perde kumaşı saydam görünüme sahiptir. Farklı ipler kullanılarak dokunmaktadır. Astarsız bir kumaş türü olan tül perde kumaşı nasıl olmalı?

Birçok dekorasyonda tercih edilen tül perde yeterli düzeyde ışık ve ısı kontrolü sağlamaktadır. Bu nedenle tül perde kumaşı çeşitlerinden tam bir mahremiyet beklemek mümkün değildir. Ancak kısmi olarak iç dekorasyonlarda bir mahremiyet sunmaktadır.

Tül Perde Kumaş Çeşitleri Nelerdir? Tül Perdelerde Kırışmayan ve Ütü İstemeyen Kumaşlar Neler?

Tül perde kumaşı çeşitleri özellikleriyle ve görünümleriyle birbirinden ayrılmaktadır. Kumaşlar, renk ve desen olarak kendi içerisinde farklı şekillerde isimlendirilmektedir. Tül perde kumaş isimleri üretildikleri ipliğin adını almaktadır. Bu sayede ayırt edilebilmektedirler.

Dekorasyonlarda tül perde kumaşları seçilirken genellikle kırışmayan ve ütü istemeyen modeller öne çıkmaktadır. Yani özellikle ev hanımlarının bu tarz tüllere olan ilgisi oldukça yoğundur. Peki, tüller hangi ipliklerden üretilmektedir? Bu ipliklerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

  • Fransız Tüller; Bu tül modeli simli ve sedeflidir. Halk arasında Fransız kumaşı olarak da bilinmektedir. Fransız tüller geniş ve boydan pencerelere çok yakışmaktadır. Ayrıca ortama şık bir görünüm kazandırmaktadır.
  • Krinkıl Tüller; Sadece polyester veya polyester karışımından üretilen krinkıl tüller; kullanımı en kolay modeller arasında yer almaktadır. Ütü istememeleri birçok kişi tarafından tercih edilmelerini kolaylaştırmaktadır. Halk arasında crash olarak da bilinmektedir.
  • Keten Tüller; Tül piyasasında en çok tercih edilen kumaşlardan bir tanesi ketendir. Çünkü bu kumaş ile üretilen perdeler hem dayanıklı hem de ısıya karşı dirençlidir. Ayrıca keten tüllerin nem çekiş oranı da oldukça yüksektir. Parlak ve pürüzsüz görünümleri tercih edilmelerini kolaylaştırmaktadır.
  • Düz Tüller; Klasik tüller arasında en çok tercih edilen modellerin başında, düz tüller gelir. Dekorasyonlarda sade ve şık bir görünüm isteyen kişiler, bu ürünleri gönül rahatlığı ile tercih edebilir.
  • Tergal Tüller; Bu tül modeli bez ayağı örgüsü ile dokunmaktadır. Oldukça hafif ve hassas bir tül modelidir. Ayrıca işlemeli kenarlara da sahiptir.

En Çok Tercih Edilen Tül Perde Kumaşı Çeşitleri Nelerdir?

Dekorasyonlarda tercih edilen tüllerin görünümlere kadar kaliteli ve kullanışlı olması da oldukça önemlidir. Bir tülde aranan kriterler; kolay temizlenmesi, yıkanması ve kullanım yönünden avantaj sağlamasıdır. Bu noktadan en çok tercih edilen tül perde kumaşları olarak; keten tüller ve düz tüller öne çıkmaktadır.

Tül perde kumaşı seçiminde en çok dikkat edilen noktalardan bir tanesi esnek görünmesi ve şık durmasıdır. Ayrıca tüllerdeki işlemelerde kumaş seçiminde etkili olmaktadır. Keten tüller banyo ve mutfak gibi alanlarda çoğunlukla tercih edilmektedir. Düz tüller ise oturma odası ve salonların en gözde parçaları arasındadır.

Tül Perde Kumaşı Nasıl Olmalı?

Tül perde kumaşı her açıdan kolaylık sağlamalıdır. Kaliteli olmasının yanında temizliği kolay ve kırışmayan kumaştan üretilen tüller tercih edilmelidir.

Kırışan tüllerin ev dekorasyonlarında kullanılması sıkıntı çıkarabilmektedir. Ayrıca bu tarz tüller büyük anlamda vakit ve emeğin harcanmasına da neden olur. Bu nedenle tül kumaşı seçerken, mutlaka ütü ve temizleme noktalarına dikkat edilmesi gerekir.

Kırışmayan Tül Perde Kumaşı Hangisidir?

Bazı tül perde kumaş çeşitleri ütü istememektedir. Böylelikle hem zamandan tasarruf sağlanmakta hem de dekorasyonlarda kolaylık kullanım sağlayabilmektedir. Dantel, örme veya krinkıl tüller kırışmayan tül perde kumaşı modelleri arasında yer almaktadır. Eğer salon, oturma odası gibi büyük pencerelere sahip olanlar için bir perde aranıyorsa, bu tarz tüller tercih edilebilir.

Keten tül görünüm ve kullanım açısından avantajlı olsa da, genellikle kırışan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle keten tülleri mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanmak her zaman avantajlı olmaktadır.

Keten Tül Perde Kumaşı Neden Popüler?

Son yıllarda popüler bir ivme kazanan keten perde kumaşı ev dekorasyonunun birçok alanında tercih edilmektedir. Bu modeller zarif ve doğal görünümleri ile dikkat çekmektedir. Ayrıca dekorasyonlarda sofistike bir hava kazandırmaları da, ayrı bir ilgi odağıdır.  Güneş ışığının içeriye doğal bir şekilde girmesine imkân sunan keten tül perde kumaşı kısmi bir gizlilik sağlamaktadır.

Hemen hemen her dekorasyona uyum sağlaması açısından farklı renkte ve tasarımlarda keten tüller üretilmektedir. Doğal keten türünün rengi bejdir. Bej rengi huzurlu ve sakin bir dekorasyonun oluşturulmasına imkân sunar. Beyaz renge sahip keten tüller ise daha ferah ve aydınlık bir alanın oluşmasında etkilidir. Desenli keten tüller ile de, dekorasyonlarınıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Keten tüllerin bu denli popüler olmasının altında yatan neden ise, uzun yıllar kullanım sunacak bir kalitede olmasıdır. Hem işlevsel hem estetik hem de uzun ömürlü bir tül arıyorsanız, mutlaka Perde Outlet keten tüllere göz atmalısınız. Perde Outlet birbirinden kaliteli keten tülleri ile size hizmet vermeye devam etmektedir. Firmamızın keten tül modelleri şu şekildedir;

  • Keten kırçıllı düz tüller
  • Şantuk keten tüller
  • Krem keten tüller
  • Ekru keten tüller

Sık Sorulan Sorular

Tül perdelerin kumaşının seçimini yaparken kafa karıştırıcı birçok etken bulunmaktadır. Özellikle hangi kumaşın daha kullanışlı olduğu ve hangi türün nerelerde kullanılacağı, ince detaylara sahiptir. İşte, perde türlerinin kumaşları ile ilgili en sık sorulan sorular şu şekildedir;

1 – Tül Perde Hangi Kumaştan Yapılır?

Farklı özelliklere sahip tül perde kumaşı modelleri değişik iplerden dokunmaktadır. Aynı zamanda farklı iplerin birleşimi ile oluşturulan tüllerde üretilmektedir. Örgü, ipek, pamuk, keten ve polyester ipler kullanılarak tüller dokunmaktadır.

Bu ürünler astar kullanılmadan tasarlanır. Böylelikle iç dekorasyonlara giren ışığı engellemezler. Doğal ve ferah bir görünüm için dekorasyonlarda kullanılmaktadırlar.

2 – Tülün Kumaşı Nedir?

Geçmişte tül perde kumaş çeşidi olarak sadece ipek iplik kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde naylon, viskon, polyester gibi birçok iplik ile tüller üretilmektedir. Üretilen tülün sertliği ve görünümü, kullanılan ipliğin türüne ve dokuma şekline göre değişiklik göstermektedir.

3 – Hangi Tül Perde Kırışmaz?

Tül perde kumaşı seçiminde kırışmaması ve ütü istemesi en büyük etkenlerden bir tanesidir. Dekorasyonlarda büyük ölçüde kolaylık sağlayan kırışmayan ve ütü istemeyen tül kumaşı ise krinkıl, dantel ve örme ipliklerden dokunan tüllerdir.

4 – Mutfak Perdesi Hangi Kumaştan Yapılır?

Mutfaklar için tercih edilecek perdelerde, kumaş detayı büyük önem taşımaktadır. Özellikle sudan etkilenmemesi ve güneş ışığına karşı dayanıklılık göstermesi mutfak perdesi seçiminde önemlidir. Keten tül perde kumaşı mutfak ve banyolar için en ideal kumaşların başında gelmektedir. Keten tüller hem güneş ışığından etkilenmez hem de suya karşı dayanıklıdır.

5 – Tülün Kaliteli Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli tüller; ince, hafif ve dayanıklı olmaları ile anlaşılmaktadır. Ayrıca dikişlerinin de sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Aşırı süslü olan tüller genellikle kalite yönünden zayıf bir görünüm oluşturmaktadır. Bu nedenle sade ve şık olan tüllere biraz daha fazla yönelim gösterilmesi iyi olmaktadır. Perde Outlet kaliteli tülleri ile etkili bir hizmet yürütmektedir.

6 – Bambu Tül Nedir?

Son yıllarda öne çıkan bambu tüller; dökümlü, sık dokulu ve ütü istemeyen bir iplikten üretilmektedir. Böylelikle kullanılan alanlara zarafet ve şıklık kazandırmaktadır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız