Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Tamiri Nasıl Yapılır?

Perde Tamiri Nasıl Yapılır?

Perde tamiri nasıl yapılır hangi perde nasıl tamir edilir? Yeni perde almadan da perde yenilebilir mi? İşte perde tamiri hakkında bilinmesi gerekenler!

Perde Tamiri

Günlük hayatta evlerimizde kullandığımız en önemli şeylerden biri de perde ve tüldür. Bu perdelerin varlığı kadar tamiri de çok önemlidir. Tül perde yırtık tamiri için ve onu eski güzel haline döndürmek için onu marifetli ellere bırakabilirsiniz.

Her perde sorununa göre ayrı ayrı yollarda tamir edilir. Örneğin stor perdeler de meydana gelen hasarı tamir etmek için farklı bir yol kullanırken normal kumaş olan tül perde için farklı bir yol kullanılır. Perde tamiri, yırtılma veya bozulma gibi durumlarda perdenin onarılması işlemidir.

1- Yırtılan Stor Perde Nasıl Tamir Edilir? Stor Perde Tamiri 

Son zamanlarda kullanımı çok yaygın olan ve herkesin evinde bulunan stor perdeler için sorulan sorulardan biri de yırtılan stor perde nasıl tamir edilir sorusudur.

Yırtılan stor perdeleriniz için bu işin tamir ve onarımı ile ilgilenen perdeci ve ustalar mevcuttur. Stor perdenizin durumunu ona göstererek fikir ve onarım hizmeti alabilirsiniz.

Stor perde tamiri için uzman kişi ile görüşüp fikir aldıktan sonra tadilatını da ona yaptırmalıyız evde kendi imkanlarımız ile bulduğumuz çözümler neticesinde daha kötü sonuçlara neden olabiliriz.

 Stor perde tamiri oldukça zor ve el işçiliği gerektiren bir durumdur. Stor perde mekanizması bozuldu ise tamir edilir eksik ya da fazla parçalar eksilip çıkartılarak eski haline getirilir. 

Eğer sorun stor perde yırtılması yani sökülme ise çok fazla el işçiliği gerektirir. Çünkü onarıldığının belli olmaması gerekir. Bir diğer sorun ise kirişte yaşanan ve kornişe takılamama problemidir.

Bunun içinde uygun parçalar kullandığında sorun çözülür. Stor perde bozuldu diye çöpe atmak yerine onarımını yaptırmak daha uygun bir seçim olacaktır.

2- Yırtık Tül Nasıl Tamir Edilir?

Perde Tamiri Nasıl Yapılır
Perde Tamiri Nasıl Yapılır ? Tül Perde Tadilatı Adımları

Delinen Tül perde de yaşanan en büyük sıkıntılardan biri sökülmesidir. Bu konu da en çok sorulan sorulardan biri yırtık tül nasıl tamir edilir sorusudur. Perde tamiri hakkındaki sorunlar işinin ehli olanlar tarafından rahatça onarılarak halledilir. Yırtık tül onarılması ile eskisinden daha sağlam olur ve sizi masraftan koruyarak en sevdiğiniz tüllerinizi size geri kazandırır. 

Yırtık perde için gizli dikiş yapılarak tadilatın olduğu yerin görünmesi engellenir ve sağlam olması amaçlanır. Ama her perdede yırtık bölüm gizlenemez.

Bunun içinde bulunan çözüm yırtık olan yere desenli bir parça ekleyerek dikilir. Böylece dikilen yer belli olmaz. Buna yama işlemi de denir.

Kısacası her duruma göre farklı bir uygulama yapılarak tül ve perdelerinizi kurtarabilirsiniz. Bunun için tek yapacağınız şey perdenizin nasıl çözüme kavuşacağına karar veren bir onarım ustası ile görüşmenizdir.

Tül Perdem Delindi Ne Yapmalıyım? Eski Perdeler Nasıl Yenilenir?

Eski perdeler nasıl yenilenir sorusu özellikle kadınlar tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Eskiyen tül perde ya da eskiyen stor perde nasıl yenilenir sorusuna cevap kişinin tercihine göre değişiklik gösterir. Eğer tülünüzde ya da storunuzda sökük varsa bunu onarım ustası olan perdeciye bırakarak halledebilirsiniz. 

Mekanizma ya da malzemeden dolayı sıkıntı varsa parça ekleyip yada parça çıkartıp yenileyebilirsiniz. Sorulan bir diğer soru ise tül tokası nasıl takılır sorusudur.

Tül tokası tülünüzün istediğiniz noktasını büzerek ya da katlayarak o bölgeye toka takma işlemidir. Büzgü ya da katlama işlemini tamamladıktan sonra tokanın açılma noktasından açarak tülünüze sabitleyebilirsiniz.

Eğer tüm bu perde tamiri adımlarını tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız işinin ehli bir perdeciden yardım almanızda fayda vardır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız