Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Zebra Stor Perde Nasıl Temizlenir | 2 Adımda Pratik Çözümler

Zebra Stor Perde Nasıl Temizlenir | 2 Adımda Pratik Çözümler

Zebra stor perde nasıl temizlenir, hangi yollar perdeyi yıpratır soruları merak edilmektedir. Yaşam alanlarını süsleyen perdelerin temizliği çok kolay!

Stor perde; ev ortamlarında, ofislerde, kurumsal mekânlarda kullanılmaktadır. Neredeyse her ortama uygun olan stor perde kullanımı oldukça konforludur. Sizlere zahmete sokmadan temizlenen perdeler, her yönü ile tercih listelerinde yer almaktadır.

Güneş ışığının içeriye girmesini engelleyen perdeler, aynı zamanda mahremiyeti de sağlar. Perdeler hayatımızda gerekli olan ihtiyaçlardandır. Böylece herkesin evinde bulundurması gereken perdeleri nasıl seçmeli, aldıktan sonra nasıl bakımlar yapılmalıdır bu hususlara dikkat edilmelidir.

Evde Stor Perde Nasıl Yıkanır | Zebra Stor Perde Nasıl Temizlenir?

perdeoutlet-zebra-stor-perde-nasil-temizlenir (4)

Zebra stor perde temizliği nasıl yapılır, neler yapılmamalıdır soruları oldukça karşımıza çıkmaktadır. Perdenizin temizliğini yaparken doğru yollardan ilerlemeye özen göstermelisiniz. Çünkü perdenizin ömrü her ne kadar kaliteli malzemelere bağımlı olsa da, sizin de bakımınız ömrünü etki eder.

Perdenizi yanlış yollar kullanılarak temizlerseniz kumaşını yıpratmış olursunuz. Böylece yaşanabilecek talihsizliklere yol açmış olursunuz. Bu denli sorunlarla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız perdeyi satın aldığınız yerden detaylı bilgiler edinmelisiniz. Ürünlere iyi bakarak en uzun ömürde kullanmanın yolları bilinçli satın alma yöntemidir.

Stor perde kullanıcıları yıkama ve temizlik konusunda zorluk çekmemektedirler. Gayet kolay yöntemleri olan stor perdelerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler şu şekildedir:

Çeşitlerin ayrı modelleri de bulunur. Mesela örnek olarak Harmony Beyaz bambu zebra perde modelini verebiliriz. Tüm bu çeşitlerin ayrı birer kullanımları bulunmaktadır. Dikkatli bir şekilde ürünler hakkında bilgi edinerek bu şekilde kolay kullanıma erişebilirsiniz.

Stor Perde Nasıl Çıkarılır Nasıl Yıkanır?

perdeoutlet-zebra-stor-perde-nasil-temizlenir (3)

Zebra stor perde nasıl temizlenir sorusuna geçmeden önce, stor perdeyi nasıl çıkarabilirsiniz bilgilendirelim. Perdenizi satın aldığınızda, muhtemel ki satın aldığınız mağazadaki ekipler kullanacağınız yere gelip perdeyi takarlar. Peki ya perdenin temizlik zamanı gelirse, bu işlemi siz nasıl gerçekleştireceksiniz?

Genel olarak perdeye bir hasar verilmemek adına bu konuda telaşlanılır. Ama telaşa gerek yoktur! Stor perdenin tavana takılı yerinde yuvalar göreceksiniz. Gözüken yuvaların kilit kısmı perdenin arka tarafında da yer alır. Arka taraftaki kilit kısımlarının devam kısmı ön tarafında bulunmaktadır.

Perdeyi çıkarırken arkada bulunan kilit kısmına eliniz ile baskı kuvveti uygulayın. Bu uyguladığınız kuvvet sonrası bir ses duyacaksınız. Ve tuttuğunuz bölgeyi çıkardığınız belirginleşecek. Daha sonrasında perdenizin geri kalanındaki kilitleri açmanız gerekecektir. Bu işlemi yapmak için bir kişiye ihtiyaç duyacaksınız.

Çünkü siz her bölgeyi çıkardıktan sonra perde kendini daha çok bırakacaktır. Siz her kilidi açtığınızda bir kişinin çıkan yeri tutması gerekir. Tüm kilitler açıldıktan sonra artık perdenizi temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Stor perde temizlik işlemini gerçekleştirmek için birçok farklı yol bulunur. Siz istediğiniz ve size en uygun olan yolu seçmelisiniz.

Stor Perde Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır? Stor Perde Temizleme İlacı

perdeoutlet-zebra-stor-perde-nasil-temizlenir (6)

Zebra stor perde nasıl temizlenir sorusunu soran herkes bu işin en kolay yolunu aramaktadır. Çamaşır makinesi temizlik işlemlerinde oldukça kolaylık ve konfor sağlamaktadır. Fakat stor perdeyi kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamaya kalkmayınız. Bu perdenin modeli için uygun bir temizleme yöntemi değildir.

Perdenizi temizlemenin aksine perdeniz kullanılmaz hale gelebilir. Bu şekilde makinenizde perdenizde hasar alabilmektedir. Fakat tülümsü stor perde modellerini hassas programlarda yıkayabilirsiniz. Zorunda kalmadıkça tül modellere sahip olsa bile stor perdenizi makinede yıkamamanızı öneriyoruz.

Fakat illa ki yıkayacaksanız; suyunuzun kireç içermediğinden emin olmalısınız. Peki ya çamaşır makinesinde adım adım tülümsü stor perdeler nasıl yıkanmaktadır?

  • Perdenizi direkt olarak makineye atmak yerine; bir çamaşır torbasına veya yastık kılıfına geçirmelisiniz.
  • Deterjan gözüne sabununuzu eklemeyi ihmal etmeyin. Omo Active deterjanını dilerseniz tercih edebilirsiniz.
  • Çamaşır makinenizin programını en hassas şekilde ayarlamalısınız. Perdelerinize en uygun program bu olacaktır. Makine sıcaklığını da en düşük seviyede ayarlamayı ihmal etmeyin.

Zebra stor perde nasıl temizlenir sorusuna çamaşır makinesi kullanmak isteyenler için adım adım cevapladık. Fakat stor perdeler için yine de çamaşır makinesini önermiyoruz. Tül perdeler çamaşır makinesinde yıkamaya her ne kadar uygun olsalar da stor perdeler de bu durum geçerli değildir.

Zebra Stor Perde Yıkandıktan Sonra Nasıl Takılır?

perdeoutlet-zebra-stor-perde-nasil-temizlenir (7)

Zebra stor perdeyi temizlemek için dilerseniz silebilir, dilerseniz de kuru temizlemeye verebilirsiniz. İstediğiniz yöntemi yapmanızın ardından, takma işlemini gerçekleştirmeniz sonrasında işlem tamamlanacaktır. Stor perdeyi çıkarıp temizledikten sonra sıradaki aşama perdeyi yerine geri takmaktır.

Perdeyi çıkarttığınız yerde tavana bağlı bir şekilde bulunan yuvaları göreceksiniz. Bu yuvalar önde ve arkada iki adet çıkıntıya yer verir. Arkada yani cama yakın konumda bulunan yuva, kilit yerini tutarak perdeyi çıkartmaya yardımcı olur. Takma işlemini tek başınıza gerçekleştiremezsiniz. Yanınızda size yardımcı olacak en az bir kişiye ihtiyacınız olacaktır.

Zebra stor perde nasıl temizlenir içeriğimizde perdeyi geriye takarken, yuvaya uygun bir şekilde perdeyi hizaya getirmelisiniz. Tüm yuvalara denk gelen stor perdeyi yuvalara doğru iterek baskı uygulamalısınız. Böylece çıkan çıt sesini duyacaksınız. Teker teker tüm yuvalara perdeyi yerleştirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Zebra Stor Perde Nasıl Silinir? | Zebra Stor Perde Nasıl Temizlenir?

perdeoutlet-zebra-stor-perde-nasil-temizlenir (2)
Zebra Stor Perde Nasıl Temizlenir | 2 Adımda Pratik Çözümler

Zebra stor perdeyi silerek veya kuru temizlemeye vererek temizleyebilirsiniz. Silme işleminde hangi deterjanı kullanacağım diye sorarsanız size sabun cevabını verebiliriz. Stor perdeleri temizlerken en güzel yardımcı ürün sabundur. Sabun tüm lekeleri çıkarabileceği gibi perdenizi yıpratmaz.

Rulo şeklinde yerinden çıkarmış olduğunuz stor perdeyi bir zemine serin. Bu zeminin temiz olması önemlidir. Zemin üzerindeki perdeyi rulo halinde açık hale getirmek için yavaşça açın. Dikkatli olun ki perdede bir hasar oluşmasın.

Zebra stor perde nasıl temizlenir sorunuza sabunlu temizlik tarifimizi açıklamaktayız. Bir kovanın içerisine su doldurup, Arap sabunu eklemelisiniz. Daha sonra hazır olan su yardımı ile perdenizi temizleyebilirsiniz. Perdenizin arka kısmını sabitlerseniz temizlik işlemini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Perdenizin tüm kısımlarını sabunlu su ile köpürtmelisiniz. Özellikle lekeli kısımları iyice ovalamalısınız. Köpüren ve temizlenen perdeyi en son aşama olarak, temiz bir su ile durulamalısınız. Perdeniz kuruduktan sonra yerine geri takabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız