Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Dikey Zebra Perde İçin 2024 Önerileri!

Dikey Zebra Perde İçin 2024 Önerileri!

Dikey zebra perde son zamanların en yeni ve trend perde çeşitleri arasındadır. Sahip oldukları görünüm ve özelliklerle büyük bir beğeni kazanan dikey zebra perde modelleri, orijinal yapısıyla da dikkat çekmektedir.

Son yılların gözdesi haline gelen ve birçok dekorasyonunda baş tacı olarak görülen dikey zebra storlar; perde sektörünün günümüzde artan perde çeşitliliğinin bir örneğidir. Klasik perdelerin aksine iç dekorasyonlarda daha modern ve fresh bir görünüm oluşturmak isteyen kişiler bu perdeleri tercih edebilirler. Böylelikle daha şık dekorasyonlara imza atabilirler.

 

Dikey Zebra Perde Modelleri Nelerdir?

Farklı renk ve desenlerde bulunan dikey zebra perde tasarımları kumaş ve PVC olarak üretilmektedir. Her iki farklı türde, çeşitli alanlarda tercih edildiğinde kullanım kolaylığı sunmaktadır.

Boylamasına bir şekilde tasarlanan ve yan yana dikey perdeleri ifade eden bu ürünler, mekanizmalı bir sistem ile pratik bir kullanım sunar. Dikey konumdaki modeller özellikle geniş pencereler için tercih edilmekte ve çok şık durmaktadır.

Güneş ışığının en iyi şekilde ayarlanabilmesi açısından etkili bir perde türü olan dikey zebra perde modelleri çok beğenilmektedir. İçeriye girecek güneş ışığının yönünü, miktarını ve açısının ayarlanması; bu tasarımlara olan ilgiyi yoğun bir şekilde artırmaktadır. Ayrıca portray sistemi üzerinde bulunan dikey perdeler, kolay toplanabilmekte ve toplandığında minimum yer kaplaması ile dikkat çekmektedir.

Her geçen gün kullanım alanları bakımından artış gösteren dikey perdeler arasında; bazı renk tonları çok sık tercih edilmektedir. İşte o renk tonlarından bazıları şu şekildedir;

Beyaz Dikey Zebra Perde

Sadeliğin bir örneği olan beyaz dikey perdeler, hemen hemen her yerde kullanım açısından avantaj sunmaktadır. Kaliteli kumaş yapıları ve aydınlık bir alan oluşturmaları açısından, ev dekorasyonlarının vazgeçilmez parçalar arasındadır. Oturma odaları, salon ve yatak odalarında geniş alanlar isteyen kişiler için muazzam bir görünüm vermektedirler.

Her geçen gün iş yerlerinde ve evlerde de kullanımı artan beyaz dikey perdeler; geleneksel perdelerin aksine modern bir görünüm sunar. Ahşap, zebra, PVC ve stor modeller yaz kış kullanılabilen bir yapıya sahiptir. İnce yapıda olmaları ise, evlere ayrı bir zarafet kazandırmaktadır. Bu perdelere ait en sevilen özellikler ise şöyledir;

  • Leke tutmaz ve uzun ömürlü bir kumaştan üretilmektedirler.
  • Kullanıldıkları alanların daha geniş ve ferah görünmesine olanak sunarlar.
  • 180 derece sağa ve sola hareket edebilme özellikleri vardır.
  • Mutfak, yazlık villalar ve banyolar için en ideal ürünler arasında gösterilmektedirler.
  • Kullanım açısından diğer perdelere göre daha az yer kaplarlar.

Krem Dikey Zebra Perde

Dikey perdelerin sahip olduğu renk tonları, çeşitli alanlarda kullanım kolaylığı sunmaktadır. Son yıllardan akıllı perde akımı ile ortaya çıkan dikey perdeler, farklı fonksiyonlarda kullanılmaktadır. İki farklı çevirme ipi ile işlev gören mekanizmalı bu perdeler, oturulduğu yerden kontrol imkânı sunar. Dikey zebra perde modelleri hem güneşlik hem de tül olarak kullanılabilmektedir.

Beyazın yanı sıra krem dikey perdeler de, en çok tercih edilen perde renkleri arasında yer almaktadır. Hem sade hem de renkli dekorasyonları oluştururken, bu renge sahip perdeler kurtarıcı olmaktadır. Çünkü dekorasyonun nötrleyen bir tona sahiptir ve hemen hemen her dekorasyona uyum sağlar.

Yapıları, dokuları ve dikey formda olmaları; kullanıldıkları alanlara hem şıklık hem zarafet kazandırmaktadır. Siz de yeşil, kahve ve daha pastel tonlarda dekorasyonlar oluşturmak istiyorsanız; krem dikey perdeleri tercih ederek evlerinizdeki şıklığı tamamlayabilirsiniz.

Siyah Dikey Zebra Perde

Bazen her alanda kullanılabilecek perdelere ihtiyaç duyulmaktadır. Dikey zebra perde modelleri, bu ürünlerin başında gelmektedir. Özellikle hemen hemen her bütçeye hitap etmeleri ve dekorasyonları zenginleştirmeleri, en beğenilen özellikleri arasındadır.

Siyah ve koyu renkleri hakim olan dikey perdeler, dekorasyonlarda koyu tema isteyenler için güzel ürünlerdir. Ortama kattığı karanlık görünüm, tam bir mahremiyet sunmaktadır. Kaliteli kumaş dokularıyla dekorasyonlarınızı üst noktaları taşıyacak siyah dikey perdeler, uygun fiyat garantisi ile sunulmaktadır.

Kahverengi Dikey Zebra Perde

İç dekorasyonlarınızda sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, kahverengi tonlarına sahip dikey perdeleri tercih edebilirsiniz. Bu tondaki perdeler şık görünümlerinin yanında, her dekorasyonun kurtarıcı parçaları olmaktadır.

Krem ve açık tonların hakim olduğu dekorasyonlarda, tamamlayıcı parça olarak kullanılmaları daha yaygındır. Çünkü bu perdeler açık temaya sahip dekorasyonlarda kullanıldıklarında, kendilerini göstermekte ve zarif bir şıklık oluşturmaktadır.

 

Dikey Zebra Perde Kullanım Avantajları Nelerdir?

Düz stor dikey perdeler son yıllarda müşteriler tarafından beğeni kazanmakta ve tercih edilmektedir. Dikey formdaki yapıları, alanların daha geniş gösterilmesine olanak sunar. Bu perdeler dekorasyonlar açısından çeşitli avantajlar oluşturmaktadır.

İşte, o avantajlardan bazıları şu şekildedir;

  • Yüksek pencereler için en ideal ürünlerdir. Aşağı yukarı hareket eden zebra perdelerden farklı olarak; sağa sola kolayca hareket etmeleri kolaylık sağlamaktadır. Çünkü yüksek pencerelerde yatay perdelerin açılıp kapatılması biraz zorlaşmaktadır. Böylelikle büyük ölçülerde olan storlar ağırlık yapmaktadır.
  • Farklı renklere sahip olan dikey zebra perde şeritleri ile kolaylıkla kombin yapılabilmektedir. Mobilya ve duvar renginize uyumlu olarak seçeceğiniz dikey perdeler, tam bir kontrast oluşturmaktadır. Dikey şeritleri farklı renklerde de tercih ederek, toplandığında mükemmel bir görünüm oluşturabilirsiniz.
  • Dikey perde rayları, 6 metreye varan genişlikte üretilmektedir. Bu metre uzunluğunda herhangi bir perde çeşidi bulunmamaktadır. Dekorasyonlarınızda pencerenizdeki kapıların, duvarların ve mobilyalarınızın konumuna göre dikey perdeleri ayarlayabilirsiniz.
  • Dikey perde modelleri 3 farklı şekilde çalışmaktadır. Bu perdeler sağa ve sola toplanır, ortadan toplanır ve ortadan açılır. Böylelikle pratik bir kullanım sunar.
  • Dikey zebra perde modelleri hem güneşlik hem de karartma özelliği sunmaktadır.
  • Zincirli ve motorlu olmak üzere iki farklı hareket özelliğine sahiptir. Perdeleri 180 derece döndürebilir, güneşin yerine göre hareket ettirebilirsiniz.

 

Dikey Zebra Perde Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kullanım alanları oldukça geniş olan dikey zebra perde modelleri çok amaçlı ve işlevseldir. Birçok çeşidi ve rengi ile, istenilen alanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca dekorasyonlara kazandırdığı zengin görünümde çok beğenilmektedir. Peki, modern dekorasyon oluşturmak isteyen kişilerin vazgeçilmezi olan bu perdeler nerelerde kullanılır? Detaylar;

  • Ofis ve toplantı odalarında sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Üretim yerleri ve fabrikalarda pratik bir kullanım sunar.
  • Ev dekorasyonlarında son yıllarda tercih edilmektedir.
  • Otel, hastane ve okul gibi kurumsal alanların vazgeçilmez parçaları arasındadır.
  • Laboratuvar ve çeşitli kurumlarda da bu ürünleri görmek mümkündür.

 

Dikey Zebra Perde ve Yatay Zebra Perde Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kullanım yönünden dikey ve yatay zebra perde modelleri en popüler ürünler arasındadır. Çünkü her iki ürün de birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca iki modelde de çeşitli avantajlar bulunmaktadır. Görüldüğü üzere bu iki perde arasındaki en önemli fark, şeritlerin yönüdür.

Dikey perdeler daha geniş pencereler için ideal olabilirken, yatay zebra perdeler ufak çaplı pencereler için kullanıma uygundur. Özellikle büyük boyutlardaki pencerelere yatay zebra perdelerin kullanılması; ağırlık ve aşağı yukarı hareket ettirmede zorluk oluşturmaktadır.

Ancak dikey zebra perde modellerinde sağa ve sola rahat bir şekilde hareket ettirme söz konusu olduğu için, bu zorluk ortadan kalkmaktadır.

Güneş ışığının gelişi yönü de yatay ve dikey zebra perde modellerine göre değişiklik göstermektedir. Dikey perdelerde güneş ışığının daha net bir şekilde içeri girmesi sağlanmaktadır. Ayrıca güneş ışığının ne düzeyde geleceği de ayarlanmaktadır. Yatay perdelerde de bu durum söz konusu olmaktadır.

 

Dikey Zebra Perde Fiyatları Nasıldır?

Son yılların en gözde perde modelleri arasında yer alan dikey zebra perde modelleri hemen hemen her bütçeye hitap eden seçeneklerde bulunmaktadır. Ürünlerin fiyat aralıkları; kumaşına, kullanılan materyal türüne,  dayanıklılığına, mekanizma parçaları ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.

Ancak burada önemli olan dikey zebra perde seçiminde öne çıkan detaylıların çeşitliliğidir. Çeşitlilik ne kadar artarsa, fiyatta o kadar artış göstermektedir.

Söz konusu perdelerde ölçü kavramı fiyatlar üzerindeki en etkili değişkendir. Ürünün kullanılacağı alanın genişliği ve ebatları ayarlanarak, bir fiyat belirlemesi yapılabilmektedir. Genellikle bu ürünler metrekare fiyat bazında hesaplanmaktadır. Perdelerin tasarımına göre kumaş, PVC, karartma ve zebra dikey perde modellerinde fiyatlar şu şekildedir;

Kumaş dikey perde modellerinde metrekare fiyatı ₺279’den başlamaktadır. PVC dikey perde düz renklerinde ise metrekare fiyatları  ₺340’den satışa sunulmaktadır. Dikey blackout kumaş perde modelleri ise ₺330 metrekare fiyatı ile oldukça uygundur.

 

Sık Sorulan Sorular

Günümüzde çeşitli dekorasyonlarda değerlendirilen dikey perdeler, şık görünümü ve kullanışlı yapısıyla oldukça dikkat çekmektedir. Özellikle bu modellerin kendine has tasarımı, farklı dekorasyon stillerine hitap etmesini sağlamaktadır. Çoğu kişinin tercihi olan dikey perdeler ile ilgili sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Peki, bu sorular nelerdir? İşte, detaylar!

Dikey Zebra Perde Ne Demek?

Opak ve saydam kumaşlar ile tasarlanarak elde edilmektedir. Zebra görünümlü dikey perdeler, çok hoş bir tasarıma sahiptir. Özellikle modellerin modern tasarımı, popüler ev ve iş yeri dekorasyonlarının oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.

Dikey Zebra Perde Kullanışlı mı?

Dekorasyonlarda yer verilen dikey perdeler, daha çok iç mekanın görüntüsünü engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca güneş ışığının etkisini azaltmak için de tercih edilmektedir. Son dönemlerde ilgi gören bu perde modeli, hem pratikliğiyle hem de nitelikli özellikleriyle oldukça kullanışlı olmaktadır.

Dikey Zebra Perde Hangi Odalarda Kullanılır?

Dilediğiniz dekorasyonlarda dikey zebra perde modellerini kullanabilirsiniz. Özellikle geniş pencerelere sahipseniz, bu ürünler sizin mükemmel bir görünüm elde etmenize yardımcı olmaktadır. Yatak odası, salonlar ve ofisler için şık ve modern bir görünüm elde etmek istiyorsanız; dikey formlara sahip zebra perde modellerini tercih edebilirsiniz.

Dikey Zebra Perde Gece İçeriyi Gösterir mi?

Her üründe olduğu gibi, ışığın yansımasından kaynaklı olarak gece içeriği gösterme durumu ortaya çıkmaktadır. Ancak koyu renklerde tercih edeceğiniz dikey perde modellerinde, bu görünüm minimum düzeye inmektedir. Kahverengi, antrasit ve siyah gibi koyu renge sahip dikey perdeler, gece içeriği göstermemektedir.

Dikey Zebra Perde Silinir mi?

Temizliği ve kullanım açısından dikey modelleri bunlu su ve bez ile kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. Perdeleri sağa sola hareket ettirerek, daha rahat bir şekilde temizliğini yapabilir ve pratik bir kullanım elde edebilirsiniz.

Dikey Zebra Perde Modelleri Yüksek Tavanlar İçin İdeal mi?

Yüksek tavanlı pencereler için en ideal ürünler arasında, dikey formdaki perdeler gösterilmektedir. Çünkü bu perdeler daha şık ve modern bir görünüm oluşturmaktadır. Özellikle büyük pencerelerin kurtarıcısı olan dikey perdeler, temizlik açısından da pratiklik sunmaktadır. Dekoratif renklerin hâkim olduğu ürünler ile siz de geniş alanlar oluşturabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız