Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır?

Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır?

Stor perde metrekare hesaplama ile bütçenize en uygun stor perdeyi seçmek oldukça kolay. Peki stor perde metrekaresi hesaplama nasıl yapılır?

Stor perde metrekare hesaplama, yeni perde alacaklar için bütçe belirlemede önemlidir. İlk etapta fiyat araştırması için perdenin ölçülerinin bilinmesi gereklidir.

Ancak kullandığınız perdenin ölçülerini bilmiyorsanız, ölçüleri nasıl bulacağınızı bilmeniz gereklidir. Bunun için şu adımları takip etmelisiniz.

Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır?

Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır
Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır?

Stor perde metrekare hesaplama için öncelikle stor perde ölçüleri konusunda stor perde kumaşı ne olursa olsun eninin 2 metre ya da 2,1 metre olduğudur.

Bu nedenle sizin ilk yapmanız gereken stor perde boyunu ölçmektir. Sonrasında aşağıdaki bilgiler ile stor perde metrekaresini hesaplayabilir ve alacağınız perdenin fiyatını da çıkarmış olursunuz.

1- Stor Perde Metrekare Hesaplama Tablosu

Tül perde metrekare hesaplama klasik yöntemle ölçü alınarak pile oranı da işin içine alınarak hesaplanır. Ancak stor perdelerde ölçüye etki eden faktörlerden birisi daima sabittir. Yani perdenin eni sabit şekilde 2 metredir.

Peki perde metrekaresi nasıl hesaplanır diyorsanız denklem şu şekilde:

Perdenizin boyu 1,80 cm eni ise 1,60 cm olsun. Bu ölçülerle perdenizi almaya gittiğinizde eni 1,60 cm olsa da kumaş boyu daima 2 metre olacağı için hesabı 2 metreden yapılmaktadır. Yani bu hesaba göre:

M= en x boy = 1,60*1,80 = 1,60*2= 3,20 m2 şeklinde hesaplanmaktadır.

Bir diğer yöntemde ise perdede yer alan dilimlerin metrekaresinin 10 ar 10 ar yukarı yuvarlanması şeklindedir. Buna göre ;

Perdenin M2 si= 1,65*1,80 ise,

1,65 cm 1,70 e yuvarlanır ve 1,80 boy zaten standart 2 metre olarak alınacaktır. O halde;

Perdenin M2 si = 1,70*2= 3,40 cm olarak hesaplanacaktır.

2- Stor Perde Fiyatları

Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl YapılırStor perde fiyatları için kullanılan kumaş türü, mekanizma ve ölçüler etkili faktörlerdir. Bu nedenle hangi odaya stor perde almak istediğinizi belirlemeli ve ölçüleri almalısınız.

Yukarıda belirtilen stor perde metrekare hesaplama tablosuna göre siz de perdenizin ölçülerini not edin ve fiyat teklifi alın.

Stor Perde Yıkama Metrekare Hesaplama

Stor Perde Metrekare Hesaplama Nasıl YapılırStor perde kullanımdaki kolaylığı ve temizlikteki pratikliği ile gözdedir. Eğer stor perdenizi yıkamaya verecekseniz ve kaça yıkandığını merak ediyorsanız öncelikle perdenizin metrekaresini hesaplamalısınız.

Stor perdenizi komple açın ve metre yardımı ile enine ve boyuna ölçülerini alın. Sonra bu ölçüleri birbiri ile çarpın perdenizin metrekaresi ortaya çıkacaktır.

Perdenizin eni 1,45 cm boyu ise 2 metre ise bu perdenin metrekaresi;

1,45*2 = 2,90 şeklinde olacaktır.

Metrekaresini hesapladığınız stor perdeniz için metrekare başına yıkama ücretine göre yıkama maliyeti çıkarabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız