Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Ölçüsü Nasıl Alınır ?

Perde Ölçüsü Nasıl Alınır ?

Perde Ölçüsü Nasıl Alınır ? Püf Noktaları İle Ölçü Alın

Hepimizin evinde bulunan perde ve perde çeşitlerini takmak ve evin camlarına uydurmak için ölçü almak gerekir. Perde ölçüsü, camların ölçüsü oranında alınan ve perdeyi dikmek için kullanılan ölçüdür.

Peki evin perde ölçüsü nasıl alınır?  Her perde çeşidinin kendine göre ölçüm alma şekli vardır. Bunları tek tek saymak gerekirse ilk olarak perde ölçüsü nasıl alınır sorusuna cevap vermek gerekir. 

En çok tercih edilen perde ölçüsü düz klasik bir şekilde perde ise duvardan duvara ölçü alınarak cam ve duvar tamamen perde ile kapatılabilir.

Bunun yanında tül perde ölçüsü nasıl alınır, sorusuna da cevap olarak aynı yanıt verilir. Çünkü ölçüm alma işlevleri aynıdır.  Ama farklı bir dekor yapılmış ise camdan cama da ölçü alınabilir. 

Camdan cama alırken tam bitiş ve başlayış olarak değil de yirmi, yirmi beş cm fazla ölçü alınarak yapılır. Bu en ölçüsü olurken boy olarak da genelde tavandan başlayıp yerden dört beş cm yukarda şeklinde ölçü alınır.

Bu işlemler ile aynı zaman da perde boy ölçüsü nasıl alınır ve dikey perde ölçüsü nasıl alınır sorularına cevap bulabilirsiniz. 

Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Stor perde hakkında çok merak edilen sorulardan biri de stor perde ölçüsü nasıl alınır sorusudur. 

Stor perde ölçü alırken size sunulan ölçüm resminde yatay çizginin ölçüsünü alın ve tercihinize göre ölçüleri kat kat yukarı çıkararak ölçü verin. Çıkan ölçü on ise siz yirmi verin. 

Boyunun ölçüsünü alırken ise tavandan yere, ya da tavandan mermere kadar ölçü alin ve buna on cm ekleyin. Ekleme sebebi ise boruyu saracak olan perdedir.

Eğer eklemez iseniz perde boyu kısa olacaktır. Cam balkon stor perdenin ölçüsü nasıl alınır diye soranlar için de mantık aynıdır. Aynı işlemler ile çok rahat ölçü alınabilir. 

Briz Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Briz perdenin ölçüsü nasıl alınır sorusuna cevap için ilk olarak briz perde çubuğunun ayaklarını perdeyi montaj edeceğimiz yere koyarak pervazların iç kısmından itibaren ölçü almalıyız. Bu şekilde alınan ölçü ile istediğimiz ürünü elde etmek mümkün olacaktır.

Fon Perde Ölçüsü Nasıl Alınır ?

Fon perde evlerimizin dekoruna uygun olarak seçilen genelde renkli olan şık ve zarif perdelerdir. Fon perdede ölçü nasıl alınır sorusunun cevabı ise ilk önce camın yüksekliğini ölçerek çıkan sonuçtan üç eksik cm ölçü vermelisiniz.

Eğer perdenizin yerde toplanmasını istiyorsanız on, on beş cm fazla vermelisiniz. Eğer sadece dekor amaçlı kullanacak iseniz genişliğini fazla vermemeye dikkat etmelisiniz. 

Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır ?

Zebra perdede ölçü nasıl alınır sorusun cevabı sağlı ve sollu olarak camın kenarlarından on cm taşırarak alınmalıdır.

Yükseklik ölçüsü ise pencerenin en üst noktasından on cm fazla bırakarak kapanmasını istediğiniz yere kadar ölçü alarak on cm da içine sarılmaya bırakmalısınız. Dikey zebra perde ölçüsü nasıl alınır sorusunun cevabı ise buna çok yakındır. 

Burada bırakılan sağ ve sol ölçülerden beş fazla bırakacak şekilde aynı işlemler ile ölçü alınır. Cam balkon zebra perde ölçü nasıl alınır peki diye soranlar için de yine aynı işlemler uygulanarak ölçü alınır. 

Bunların yanında sıkça sorulan bazıları da şunlardır; pileli perdenin ölçüsü nasıl alınır, kelebek perde ölçüsü nasıl alınır ve kruvaze tül perde ölçü nasıl alınır sorularıdır. 

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız