Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
6 Adımda Perde Dikiş Stilleri

6 Adımda Perde Dikiş Stilleri

Perde dikiş stilleri kullanıcıların göz zevkine göre değişiklik gösterebilmektedir. Peki yeni perde diktirecekler için bilinmesi gereken dikiş stilleri nelerdir?

Perde modelleri içerisinde seçim yaparken aslında yapılan seçimde etkili olan perde pilesidir. Perdenin duruşunu daha gösterişli kılan tülün dokusundan sonra pilesidir.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpg
Perde Dikiş Stilleri

Ev hanımları perde pilesi oranı konusunda farklı görüşlere sahiptirler. Bazı hanımlar düz pileli yani pilesiz perde tercih ederken bazı hanımların en büyük tutkusu perdede sık piledir.

Ancak yeni perde diktirecekler için en büyük kararsızlık konusu elbette perdede dikiş stilleridir. Hangi perde pilesinin nasıl duracağı ya da hangi mekana daha yakışacağı konusunda profesyonel tavsiye almak çok daha isabetli olacaktır.

6 Adımda Perde Dikiş Stilleri

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgYepyeni bir ev dekorasyonu istiyorsanız misafirlerinizin gözüne ilk çarpacak dokunuşlardan ilki elbette perde olacaktır. Perde modelleri her dönem farklı stillerde seçimlere yer veren mekana genişlik, ferahlık ve muazzam şıklık veren en önemli dekor unsurlarıdır.

Peki eviniz için perde seçerken en doğru dikiş stili hangisi olmalıdır? Perde dikiş tarzı her evin dekorasyonuna göre farklılık gösterecektir. Her dikiş modeli perdeye çok farklı hava katacaktır.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgBu sebeple öncelikle perde dikiş stilleri konusunda bilgi sahibi olmak gereklidir. Sonrasında ise en doğru perde dikiş stili ile evinizin dekoruna uygun en gösterişli seçimi yapmak mümkündür. İşte mutlaka bilinmesi gereken perde dikiş stilleri!

1- 2 li Amerikan Pile Perde

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgAmerikan pile, perde modellerinde en sık rastlanılan ve talep gören modeldir. Özellikle modern dizayn edilmiş mekanlarda çok daha zengin bir duruş sunmaktadır. Düz durmakta zorlanan organze ve jakarlı fon perde ya da tüllerde kullanıma uygundur.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgA pile olarak da bilinen bu dikiş stili, ağırlıklı olarak fonlarda kullanılmaktadır. Fon perdelerde pile oranı tercihe ve fon perdenin kumaş türüne göre değişiklik göstermektedir.

2- Sık Pile Perde

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgEv hanımlarının en çok sevdiği şıklık algısında yıllardır listenin en üst sırasında yer alan perde dikiş stilidir. Özellikle Türk Kültüründe “perde pilesi ne kadar sık olursa o kadar iyidir, şıktır, gösterişlidir” mantığı yıllardır perde seçimlerinde etkilidir.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgSık pile perde dikimi daha çok evin içinin kesinlikle görünmesinin istenmediği zamanlarda ağırlıklı tercih edilmektedir. Pile oranı oldukça sıktır ve pileler adeta dikey katlamalı şekilde durmaktadır.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgÖzellikle çiçekli tüllerde muazzam bir duruş sergileyen bu dikiş stili daha çok salon tül perde seçimlerinde kullanılmaktadır. Metrekare bazında hesaplaması 1*3 pile (1’e 3 pile oranı) şeklinde hesaplanmaktadır.

4- Boru Pile Perde

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgBoru pile perde dikimi ağırlıklı olarak spor klasik karışımı ev dekorasyonu için biçilmiş kaftandır. Sade şıklık arayanlar için en güzel perde dikiş modelidir.

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgÖzellikle düz renk fonlarda ve desensiz tül perdelerde kesinlikle seçilmesi gereken bir dikiş modelidir. Muhteşem salon dekorasyonları, yemek odası, çocuk odası ve çalışma odası dekorasyonları için boru pileli perde dikiş stili en iyi tercihtir.

5- Tek Pile Perde (Seyrek Pile)

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgÖzellikle modern ve spor evlerde en sık tercih edilen pile türüdür. Bu perde dikiş sitili daha salaş bir perde duruşu için uygundur. Tülün duruşuna çok fazla müdahale edilmez ve kendiliğinden dökümlü durur.

6- Pilesiz Perde Dikiş Stilleri

perde-outlet-perde-dikis-stilleri.jpgPerde dikiş stilleri arasında fon perdelerde genellikle pilesiz perde dikimi yapılmaktadır. Çünkü fon perdeler için tercih edilen kumaşların birçoğu pilesiz çok daha iyi durmaktadır. Çok daha modern bir görünüm için pilesiz perde dikimi de sıkça kullanılmaktadır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız