Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır ?

Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır ?

Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır?

Perde Korniş Montajı nasıl yapılır ? Perdelerin daha güzel ve muntazam durması için korniş kullanımı şarttır. Bu nedenle gerek tül perdeler olsun gerekse fon perdeler olsun daha düzgün bir şekilde görünmesi için mutlaka kaliteli ve perdeleri en iyi şekilde tutacak kornişlere ihtiyacınız olacaktır.

Burada ilk dikkat etmeniz gereken konu kornişin sağlam ve kaliteli olmasıdır. Aksi halde perdelerin ağılığına dayanamayan kornişler, kısa bir süre sonra kırılıp, deforme olabilir.

Bunun dışında dikkate almanız gereken bir diğer önemli konu ise korniş montajı olmaktadır. Perde korniş montajı yaparken, duvara ve kornişe zarar vermemeniz ve tam ölçülerde kornişi sabitlemeniz gerekmektedir. 

Korniş Nedir?

Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır Korniş en net tabiri ile perdeleri tavanda sabit tutan ve istenildiğinde perdelerin sağa, sola hareket etmesini sağlayan aparattır. Bu nedenle perde asılması gereken her yerde korniş kullanılması şarttır.

Gerek yeni ev taşıyacak olan kişiler gerekse perdelerini yenilemek isteyen kişilerin ilk merak ettiği soruların başında korniş montajı nasıl yapılır? Sorusu gelmektedir. Çünkü yanlış yapılan en ufak bir hat bile kornişler, de monte edilerek yeniden monte edilmesi gerekir. 

Bu nedenle duvarın ve kornişlerin hiçbir şekilde deforme olmadan düzgün bir şekilde tavana sabitlenmesi gerekir. Öncelikle duvar ölçülerinin veya pencere ölçülerinin tam olarak alınması  akabinde kornişlerin sabitlenmesi gerekir.

Duvardan, duvara korniş çeşitleri, dönenceli korniş çeşitleri veya sadece pencere ölçülerine uygun korniş modelleri bulunmaktadır.

Ayrıca uzun süre kullanmak için bir korniş modeli arıyorsanız, kesinlikle üç sürgülü korniş modellerini tercih etmeniz ve kalitesine ekstra dikkat etmeniz gerekir.

Üç sürgülü seçilmesinin esas sebebi ise tül perdeler, fon perdeler ve güneşlikler için kullanıma uygun olmasıdır.

Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır?

Perde Korniş montajı nasıl yapılır? Sorusunun doğru yanıtı ile uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz şekilde kornişlerinizi tavana sabitleyebilirsiniz.

Elbette korniş montajı göründüğü kadar kolay değildir. Bu nedenle kesinlikle korniş nasıl takılır? sorusunun yanıtını bilmeniz gerekir.

Korniş takmanın iki farklı yöntemi mevcuttur. Birincisi ve en sağlıklısı kornişleri tavana vidalamaktır. Doğru şekilde vidalama yaptığınız takdirde dışarıdan bakıldığında vidalar görünmeyecektir.

Buna ek olarak bir de kornişleri yapıştırma yöntemi mevcuttur. Her iki yöntemle de kornişlerinizi sabitlemeniz mümkün olacaktır. İşte adım adım korniş takma yöntemleri;

  • İlk etapta mutlaka yapmanız gereken işlem, kornişlerle duvarın ölçüsünü net olarak almaktır. 
  • Eğer duvar uzunluğunuz fazla ise kenarlardan ve ortadan birkaç tane fazla vidalama yapmanız gerekebilir. Aksi halde perdenin ağırlığından dolayı kornişlerde sarkmalar meydana gelebilir.
  • Uygun gördüğünüz alanlarda tavanı işaretledikten sonra, işaretli olan alanlara, matkap ile delikler açmanız gerekir. 
  • Delikleri açtıktan sonra içine uygun ölçülerdeki dübelleri yerleştirip, bir çekiç yardımı ile hafifçe duvara ve dübele zarar vermeden vurmanız gerekir.
  • Akabinde kornişleri deliklerin üzerine tutup, matkap ile vidalamanız gerekir. 
  • Korniş takma işlemi bu kadar kolaydır. Eğer kornişlerde yer alan vidaların görünmesini engellemek isterseniz küçük tıpalardan kullanabilirsiniz.

Tüm bunların dışında bir de kornişleri yapıştırmanız da mümkün olacaktır. Eğer kornişlerinizi yapıştırmak isterseniz bunun için ilk olarak duvarların ve tavanın iyice silinmesi gerekmektedir. Aksi halde yapışkan kornişi tutmayacaktır. 

İlk olarak korniş ile duvar ölçüsünü net bir şekilde almanız  gerekir. Daha sonra ise çift taraflı yapışkan bandı kornişe yapıştırabilirsiniz. Kornişe bandınızı yapıştırdıktan sonra tavanda işaretli olan kısma kornişi iyice sabitlemeniz yeterli olacaktır. 

Perde korniş montajı nasıl olur korniş nasıl takılır? Sorusuna ek olarak bir de perde sarkıtı kornişe nasıl takılır? Sorusu sıkça sorulmaktadır. Perde sarkıtları aksesuar olarak çok şık ve naif görünen aksesuarlardan biridir.

Eğer perde sarkıtı kullanmak isterseniz, fon perdelerinizi taktığınız, yani kornişin en ön kısmındaki aralığa sabitlemeniz gerekir. Tül perde nin tam orta kısmına gelecek şekilde perde sarkıtlarını sabitleyebilirsiniz.

Ürünlerimiz ile ilgili diğer blog içerikleri için, https://www.perdeoutlet.com/blog/ bağlantı adresine tıklayarak blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Perde modelleri kullanıldığı ortamda şıklığı ve zarafeti yansıtırken, yardımcı aparatlar bu konuda destekleyicidir. Bu aparatlardan birisi de korniştir. Doğru montajı yapılan bir korniş, perdenin pileli yapısını öne çıkarır. Ayrıca kornişin perdeyi taşıyabilmesi de önemlidir. Sağlam montaja sahip bir korniş, farklı ağırlıklara sahip perdeleri taşımakta zorluk çekmeyecektir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız