Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır ?

Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır ?

Kadife perdeler nasıl yıkanır, temizliği ve bakımı nasıl olur? Kadife perde kullanmak isteyenlere işte kullanım detayları!

Evlerin süsü olan ve rahatlatıcı renklerden oluşan şık fon perdeler, havadaki kiri daha rahat bir şekilde kendine çekmektedir. Haliyle kadife perdeler nasıl yıkanır, hangi deterjanla yıkanır ve ütülenmeli midir merak edilmektedir.

Kadifeler, ısı tasarrufu sağlaması ve güneşi oldukça en iyi şekilde kesmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir fon perde çeşididir. Ayrıca kadife fon perdeler sade ve cansız bir dekorasyonu hareketlendirmek adına oldukça şık bir adımdır.

Kadife kumaşların hassas noktalarından bir tanesi de yıkandıkça renk tonlarında farklılıkların yaşanmasıdır. Kumaşın üzerinde deterjandan kaynaklı olarak çeşitli lekelenmeler oluşabilir.

Bu nedenle kadife fon perde modelleri de diğer perde türleri gibi tek başına ve deterjanı az olacak bir şekilde yıkanmalıdır. Ancak yıkanırken püf noktalara dikkat etmek gerekir.

Perdenizin ilk günkü canlılığını kaybetmeden en parlak ve göz alıcı şekliyle kalması için ne yapmanız gerekenler oldukça basit. Peki, en doğru ve güzel bir şekilde kadife fon perde nasıl yıkanır?

Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır  ? Kadife Perde Nasıl Temizlenir?

Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır
Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır

Kadife perdeler nasıl yıkanır, temizlenir ve geri nasıl takılır da ilk günkü gibi şık durur? Kadife fon perde yıkması için bir kur temizlemeci ile anlaşabilirsiniz. Ancak sizler de evinizde kendi imkânlarınız ile en iyi şekilde perdenizi temizleyebilirsiniz.

Kadife perdenizi herhangi bir başka renkte olan kadife perdelerden ayrı olarak yıkamalısınız. Aynı şekilde farklı türdeki olan tüm perdelerden ayrı olarak yıkamanız gerekmektedir.

Bunun amacı perdelerinizin renklerinde değişiklik olmamasını sağlamaktadır. Kumaşınızda hali hazırda var olan bir leke var ise farklı bir adım izlemek gerekir.

Çok az miktardaki deterjanı eser miktarda su ile karıştırıp macun kıvamına getirmeniz gerekmektedir. Daha sonra bu macunu yaklaşık bir yarım saat kadar leke üzerine bekletmelisiniz. Ardından çamaşır makinesinde normal bir şekilde perdenizi yıkayabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde kadife perdeler nasıl yıkanır ve kaç derece yıkanırsa ona göre şekillenir. Perdeler ısı anlamında çok fazla sıcaklığa maruz kalmamalıdır.

30 derecede ılık suda yaklaşık 1 saat kadar yıkanmalıdır. Ayrıca yıkama işleminde sıvı deterjan kullanılmalıdır. Aksi takdirde toz deterjan kullanımlarında lekelenmeler oluşabilir.

Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır ? Kadife Perde Çitilenmeli midir?

Kadife perdenizde sadece leke olan kısmı temizlemek isterseniz eğer ardından bir fön makinesi yardımıyla kurutabilirsiniz. Ancak temizleme esnasında perdenizi hiçbir şekilde çitilememelisiniz.

Kadife perdeyi çitilemekten kaçınmalısınız. Temiz ve akışta olması için tek yöne doğru uygulayacağınız bir tarama şekliyle perdenizi lekeden arındırabilirsiniz.

Kadife Fon Perde Hangi Deterjanla Yıkanır?

Kadife perdeler nasıl yıkanır ise o şekilde temizliğini belli edecektir. Kadife fon perdenizi yıkarken kesinlikle sıvı deterjan kullanmalısınız. Hatta perdenizin renk tonuna göre de özel deterjanlar seçebilirsiniz.

Kadife Perde Nasıl Ütülenmelidir?

Kadife perdeler, pamuk ve satenlerin karışımı ile oluşmaktadır. Ütüleme işlemi yaparken perdenin iç / arka kısmından ütüleme yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde perdenizde tüylenmeler meydana gelebilir. Perdenizin dokusunu bozabilirsiniz.

Kadife Fon Perde Nasıl Takılır?

Kadife Perdeler Nasıl Yıkanır Kadife perdeler 4 girişli kornişlere takılabilmektedir. Kadife fon perdeler pencereden en uzak olan korniş girişine takılarak şık bir dizayn sağlar.

Böylelikle en doğru şekilde evde kendi imkânlarınız ile kadife perdeler nasıl yıkanır ve ütülendikten sonra nasıl takılır öğrendikten sonra uzun vadede başarılı bir kullanım söz konusu olacaktır.

Kadifeler uzun vadede ilk gün ki yeniliğini korursa büyük memnuniyet sunacaktır. Ancak yıkama ve ütülemede yapılan hatalar kumaş dokusunda deformeye sebep olacağı için dikkatli kullanım ve bakım şarttır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız