Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Ölçüleri Nelerdir?

Stor Perde Ölçüleri Nelerdir?

Stor perde ölçüleri, perdenin görünümü ve şıklığı açısından en önemli detaydır. Peki stor perde ölçüsü nasıl alınır ölçüler nasıl olmalıdır?

Stor Perde Ölçüleri

Yaşantımızda oldukça fazla kullanılmaya başlayan ve herkesin evinde, iş yerinde rahatlıkla kullandığı bir ürün hâline gelen stor perdeler için ölçüm oldukça önemlidir.

Hem şık hem de konforlu durması için verilen doğru ölçüm ile şık bir stora sahip olabilirsiniz. Stor perde ölçüleri verirken ya da alırken dikkat edilmesi gereken önemli kurallar vardır.

Bu kurallar ve püf noktalar sayesinde hayalinizdeki stor perdeye kavuşabilirsiniz. Verdiğiniz ölçüye göre stor perde hazırlanarak size sunulur. Stor perde ölçüleri, cam ve kapıların boyutlarına göre alınan ölçülerdir. Bu yüzden her alanda farklılık arz eder.

Stor Perde İçin Ölçü Nasıl Alınır?

Stor perde kullanıcıları için merak edilen ve sıkça sorulan sorulardan biri stor perde için ölçü nasıl alınır sorusudur.

En doğru ölçüm için size gösterilen resimdeki yatay çizginin ölçüsünü alın ve eğer pencereden sonra duvar devam ediyorsa on cm ya da risk almamak için yirmi cm olarak ölçüm yapabilirsiniz.

Alınlıklar hariç pencere genişliği 20 cm ise ideali 40 olmak üzere 60 cm olmalı. Boy ölçümü ise tavandan başlayarak ister yere ister mermere kadar uzatabilirsiniz. Aldığınız ölçümün on cm fazlası yazılır. Çünkü stora sarılacak bir bölüm kalmalı.

1- Hazır Stor Perde Ölçüleri

Hazır Stor perde almak için renk model ve her şeye karar verdikten sonra ölçüye göre özel üretim yapılarak müşteriler için aynı gün de imal edilir. 

Hazır Stor perde ölçüleri 80*200, 130*200 gibi sabit ölçülerdir. Bu ölçülere göre hazırlanan stor perdeler metre kare hesabı ile fiyatlandırma yapılır.

Stor perde yaptırılmak istendikten sonra modelden ya da renkten daha önce gelen ölçüm sorunu oldukça mühimdir. Çünkü her ne kadar önemsiz görülse de ölçümü yanlış olan bir stor perde canımıza uyum sağlamayacak ve kötü bir görüntü oluşturacaktır.

2- Standart Stor Perde Ölçüleri Nedir?

Stor Perde Ölçüleri Nelerdir?
Stor Perde Ölçüleri Nelerdir?

Çoğu zaman perde ölçümleri ile uğraşırken duyduğumuz kavramlardan olan standart ölçü oldukça önemli bir detaydır.

Bu yüzden sıkça sorulan sorulardan biri olan standart stor perde ölçüleri nedir sorusu herkes tarafından merak edilen bir konudur.

Stor perdelerde kullanılan kumaş topları ölçüleri standart olarak belirlenmiş sayıda 2 metre veya 2,1 metre ene sahip olmakla beraber standart ölçü olarak bilinmektedir.

Stor perdeler her zaman için boydan kesilmekte olup kesilen parçanın ölçüsü 1.80 ölçümünde bile olsa oradan alınması gereken ölçüm iki metredir.

Bunun ölçüm alan kişiler tarafından matematiksel işleme dökülmüş mantıklı ve olması gereken bir açıklaması vardır. Stor perde hesaplamalarında boylar her zaman standart olması için iki alınırken enler de her zaman bir olarak alınır.

Yani buradaki mantıkta boy ölçüsünde olduğu gibi eni 80 cm olsa bile en tarafından alınacak ölçü bir metredir. Böylece stor perde ölçüleri standart olarak belirlenir. 

Stor perde standart ölçüleri değişmez ve tüm stor perdecileri ölçü alırken standart adı altında bu püf noktalara dikkat ederler.

Stor perde fiyatları için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Tüm perde modelleri için PerdeOutlet.Com Anasayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız