Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Fon Perde Nasıl Takılır?

Fon Perde Nasıl Takılır?

Fon perde nasıl takılır ? Aslında bu soruyu evinde fon perde kullanmaya niyetlenen ya da daha önce hiç fon perde kullanmayanlar sıkça sormaktadır.  Peki fon perde kornişe nasıl takılır?

Fon perde gerek kumaş yapısı gerekse dikimi ile oldukça ağır olan bir üründür. Aynı zamanda ev dekorasyonunda en çok göze gelen parçalar arasında yer aldığı için hiçbir şekilde zarar görmemesi istenir.

Ancak perdenin yıkanması ya da temizlenmesi gereken durumlarda elbette yerinden çıkarılması gereklidir.

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpg
Fon Perde Nasıl Takılır?

Yıkama sonrasında fon perdenin ilk günkü gibi camda yerini alması için dikkatli şekilde takılması gereklidir. Pile ağının zarar görmeden kornişe takılması önemlidir.

Bu yüzden fon perde tutucu nasıl kullanılır, kolay perde nasıl takılır sorularının cevabını bilmek ve başarılı şekilde uygulamak gereklidir.

Çok teknik bilgi gerektirmeden basit el becerisi ile yapılacak bir işlem olsa da en ufak dikkatsiz hareket fon perdenin özellikle pile kısmında sorun çıkartabilir.

Fon perdenin orjinalliğini bozmadan kornişe takmak isteyenler için işte uygulama adımları ve kolay perde takmanın püf noktaları!

Perde Kumaşına Göre Fon Perde Nasıl Takılır ?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpgSon dönemlerde ev dekorasyonunda fon perde kullanımı biraz farklılık gösterdi. Klasik fon perde anlayışının dışına çıkılarak tül perde ile de fon perde kullanımı oldukça yaygınlaştı.

Bu nedenle iki ayrı perde türüne göre fon perde nasıl takılır izah etmek çok yerinde olacaktır.

1- Tül Fon Perde Nasıl Takılır?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpg
Fon Perde Nasıl Takılır?

Tül fon perdeler diğer fonlara oranla çok daha hassas bir yapıya sahiptirler. Tülün dokusu gereği çok daha dökümlü bir fon perde söz konusu olacaktır. Bu yüzden fonu takmadan önce parçaların yerini doğru tespit etmek gereklidir.

Tül fon perde için özellikle kanatların sağ mı sol mu olduğunu mutlaka takmadan ayırt etmelisiniz. Sağ ve sol kanat ayrımı yapıldıktan sonra korniş ayarına geçmelisiniz.

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpgFon perde için 4 lü korniş kullanılmaktadır. Eğer 4 lü korniş yoksa bu durumda 2 li iki tane kornişi dip dibe monte ederek fon perde montajını yapabilirsiniz.

Fon perde nasıl takılır konusunda önemli diğer husus kornişteki perde sıralamasıdır. Sıralamayı camdan başlamak üzere odaya doğru alacak olursak;

  1. Güneşlik
  2. Tül perde
  3. Fon perde kanatları
  4. Fon perde farbelası olacak şekilde takılmaktadır.

2- Kruvaze Fon Perde Nasıl Takılır?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpg
Fon Perde Nasıl Takılır?

Kruvaze fon perde tıpkı tül fon perde gibi bir takılma işlemine sahiptir. Kruvaze tül fonda yer alan ipler çekildiğinde perde yukarı doğru açılır ve altında tül perde görünür.

Fon perde kapatılacağı zaman da ipler yavaşça serbest bırakılır ve fon perde normal tül perdenin dış yüzüne serilir.

Kruvaze fon perde için kurulumda en önemli detay ipleri doğru şekilde takmak ve iplerin tüle zarar vermeden çekilip çekilmediğini kontrol etmektir.

Fon Perde Nasıl Monte Edilir?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpg
Fon Perde Nasıl Takılır?

Klasik fon perdeler daha kalın perde kumaşlarından dikilmektedir. Bu fonlar birçok teknikle dikilebilmektedir. Rustik perde ya da klasik pileli şekilde hazırlanabilen fon perdelerde takma işleminde bu ayrım önemlidir.

Boru bile ya da orta pileli bir fon için tül perdenin üzerinde iki ayrı kısımdan oluşan bir fon perde yer almaktadır. Bu fon dümdüz şekilde tül perdenin üzerinde iki ayrı fon birimi olacaktır.

Sağ ve sol kanatlar kornişte odaya doğru en son dişten biri sağ biri soldan olacak şekilde geçirilir. Bu yüzden fon kanatlarının yönünü başta belirlemek önemlidir.

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpgRustik fon perde takımında ise zaten korniş yerine rustik perde borusu öncelikle duvara monte edilir. Sonrasında ise fon perdenin pile noktalarında yer alan halkalar bu boruya geçirilir. İşlem bu kadar basittir.

Fon perde nasıl takılır sorusunun cevabında perdenin takımı ile beraber aparatlarında montesi önemlidir. Bu yüzden fon perdeyi taktıktan sonra sırayla aşağıdaki aparatların da nasıl takıldığını bilmek gereklidir.

1- Fon Perde Aparatı Nasıl Takılır?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpg
Fon Perde Nasıl Takılır?

Kanatlı fon perdelerin açılması ve kapanması için kanatları sabitleyecek bir aparata ihtiyaç vardır.

Bu aparat takılmadan önce mutlaka fon kanatları kapatılarak duvarda hangi noktaya geliyorsa işaretlenmeli ve bu noktaya delik açılmalıdır. Fon perde aparatı bu deliğe kendi çivisi ile monte edilmelidir.

Braçol Kornişe Nasıl Takılır?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpgBraçol da fon kanatlarını sabitlemeye yarayan en önemli perde aksesuarlarından birisidir. Fon perdeye çoğu zaman hareket katmak için kullanılmaktadır.

Fon perde aparatına takılabildiği gibi yukarıdan kornişe de sabitlenebilmektedir.

2- Fon Perde Sarkıtı Nasıl Takılır?

perde-outlet-fon-perde-nasil-takilir.jpgFon perde sarkıtı özellikle klasik ev dekorasyonu için perde de olmazsa olmaz dokunuştur. Fon perde takıldıktan sonra en son korniş sırasına takılarak perdede ortalanmaktadır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız