Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Zebra Stor Perde Nasıl Takılır?

Zebra Stor Perde Nasıl Takılır?

Zebra stor perde nasıl takılır ve söküldüğünde kendimiz takabilir miyiz gibi sorular oldukça sık sorulmaktadır.

Kişiler perdelerini temizlemek adına ya da perdelerini başka yere takmak adına yerinden çıkartmak isteyebilmektedir. Bu nedenledir ki stor perdenin tekrardan takılıp takılamayacağı söz konusu olmaktadır.

Stor perdeler son yıllarda en fazla tercih edilen perde çeşitlerindendir. Ancak zebra stor perde modeli de bu perde çeşidinin içerisinde en fazla tercih edilendir.

Modern görünümlü olmasının yanı sıra kullanımının kolay olması da özellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

Kornişe takılabilir oluşu ya da tavana sabitlenebilmesi zebra stor perdenin sökülüp / takılmasında sorun olacak gibi gözükebilir.

Fakat gerçekten de bu tarz perdelerin kullanımı kadar sökülüp takılması da çok kolaydır. Peki, zebra perde iskeletten çıkarıldıktan sonra yeniden nasıl takılır?

Zebra Stor Perde Yıkandıktan Sonra Nasıl Takılır?

Zebra Stor Perde Nasıl Takılır

Zebra stor perde nasıl takılır ve yıkandıktan sonra perdede herhangi bir değişiklik olur mu, soruları temizlik öncesi kafa bulandırmaktadır.

Stor perdelerin temizliği kolaydır ve en çok da bu nedenle tercih edilmektedir. Ancak nasıl temizlenmelidir, bu en önemli noktadır.

Düz stor perdelerin temizliği zebra perdelere göre daha basittir. Zebra perdeler daha çok kuru temizlemecide temizlenmektedir.

Elbette ki de evde düz bir zeminde yine nemli bir bezle ya da az bir deterjanla da temizlenebilir. Fakat tül kısmına özellikle dikkat etmek gerekir. Belli başlı püf noktalara değinilmelidir.

Zebra perdenizi olduğu konumda silerek temizleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken perdeye baskı uygulamanız gerekeceği için perdenin kumaşında kırılmalar, bükülmeler meydana gelebilir.

Perdeyi yerinden sökmeden temizlemeye çalışmak çok da sağlıklı bir işlem olmayacaktır. Ofis gibi yerlerde perdelerin daha yoğun bir kire maruz kaldığını görmek mümkündür.

Mekanizmadan perdeyi sökmeyi bilmediğiniz takdirde size yardımcı olacak bir eleman çağırabilirsiniz. Aksi takdirde mekanizmada birbirine geçen dişlileri kırabilirsiniz. Bu durumda kırılan ya da zarara uğrayan malzeme için ekstra bir harcama yapma durumunda kalabilirsiniz.

Öncelikli olarak mekanizmalı perde nasıl sökülür ve tekrardan zebra stor perde nasıl takılır iyice çözmek gerek. Bu işlemi kendiniz yapmak için videolar izleyebilir ya da yetkili kişilerden bilgiler alabilirsiniz. Aynı zamanda bizim de yazımızı okuyabilirsiniz.

Mekanizmalı Perde Nasıl Sökülür?

Zebra Stor Perde Nasıl Takılır

Klemenslerin üzerine kurulu olan zebra storu klemenslerden ayırmak gereklidir. Klemensleri biraz sert ama dikkatli bir şekilde açarak storu yerinden sökebilirsiniz.

Söktüğünüz perdenin temizliğini yaptıktan sonra yeniden yerine takmak adına adım atabilirsiniz. Ancak önemli bir nokta var ki perdenizin iyice kuruduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Mekanizmalı Zebra Stor Perde Nasıl Takılır?

Zebra Stor Perde Nasıl Takılır

Stor perdeyi takmak en az çıkartıldığı kadar dikkat gerektirmektedir. Klemensler ile açtığınız mekanizmayı yeniden kapamak üzerine işlem uygulamalısınız.

İşlemi uygularken nazik ve dikkatli olmalısınız çünkü mekanizma iskeleti sert bir plastik malzemedendir. Kırıldığı takdirde fazladan masraf yapmanız gerekecektir.

Zebra stor perde nasıl takılır kornişsiz şekilde de bu işlemi yapmak mümkündür. Asma tavanlarda özel çiviler ile tavana doğrudan montajı mümkündür. Aynı şekilde tavana doğrudan çivili aparatlar ile monte edilebilir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız