Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Saten Perde Nasıl Yıkanır ?

Saten Perde Nasıl Yıkanır ?

Saten perde nasıl yıkanır temizlendikten sonra nasıl ütülenir? Saten perde temizliği hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Evin gelinliği olan perdeler, temiz ve ışıltılı görünmesiyle gözleri kamaştırmaktadır. Tül, kruvaze, katlama, zebra ve saten perde gibi perde çeşitlerinin temizliği de birbirinden farklıdır.

Özellikle saten perde nasıl yıkanır, kaç derecede yıkanmalı ve kurutmadaki püf noktalar nedir merak konusudur.

Saten Perde Nasıl YıkanırPerdeler hassas kumaşlardan büyük meziyetlerle hazırlanmaktadır. Perdelerin şıklığı kumaşının kalitesi ve türünden gelmektedir. Ancak bu şık kumaşların da nazik bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir.

Her perdenin kendine has yıkanma, temizlenme ve kuruma şekilleri vardır. Perdelerin kullanım amacına göre yıkanma şekilleri değişiklik gösterebilir.

Kırış kırış duran bir perde göz zevki açısından da büyük bir kusurdur. Bu nedenle perde kaç derecede yıkanır ve sıkılır iyi bilmek gerekir.

Öyleyse kimi zaman fon perde kimi zaman da güneşlik olarak kullanılan saten perdeler nasıl yıkanır, gelin inceleyelim.

Güneşlik Perde Kırışmadan Nasıl Yıkanır?

Saten Perde Nasıl YıkanırSaten perdeler fon perde olmasının yanı sıra daha çok güneşlik amaçlı kullanılmaktadır. Güneşlik perdeler de satenin kalitesine göre güneş ışıklarının geçirgenliğini kırmaktadır.

Camdan içeri giren ilk ışıkla karşılaşan saten güneşliklerin zaman içerisinde kirlendiğini fark ederiz.

Saten perdeler, ev içerisindeki aydınlığın dışarı yansımasını engellemek adına mavi ışınları kesen bir türdür. Perdeler, ortamdaki pek çok şeyden etkilenebilmektedir.

Saten Perde Nasıl Yıkanır Sabit bir yerde durmasından ötürü toz ve lekelenmeler, ortamdaki çeşitli kokuları içerisine hapsetmesi ya da nem alması perdeyi kirletebilmektedir.

Zaman içerisinde kumaşa hapsolan tüm bu şeyler haliyle perdeyi yıkamaya teşvik etmektedir. Ancak yıkadığımız zaman ütü istememesini ve kırışmamasını isteriz.

Tül, zebra ve kruvazeler gibi en çok kullanılan bu saten güneşlik perde nasıl yıkanır da kırışık olmasını engelleriz?

Saten Perdeler Kırışmadan Nasıl Yıkanır? Saten Perde Nasıl Yıkanır  ?

Saten Perde Nasıl YıkanırÖncelikle saten perde nasıl yıkanır, kaç derecede ve hangi programda yıkanır bunu bilmek gerekir. Ardından o güzel perdenizin nasıl da kırışmadan asılacağını bilmelisiniz. Bunun için püf noktalar ise şu şekildedir;

  • Çamaşır makinesi programlarından perdeniz için en uygun olanı seçmelisiniz.
  • Saten perde kaç derecede yıkanır
  • Hangi devir programı sizin perdeniz için uygun ise onu seçmelisiniz.
  • Saten perdenizin rengine göre deterjan seçmelisiniz.
  • Yıkanan perdeyi makinede / çamaşır sepetinde bekletmeyin. Islak olan perdenin kırışma ihtimali daha yüksektir.
  • Perdenizi dikkatli bir şekilde kornişe takın. Oda sıcaklığında ve perdenin alt kısım ağırlığı sayesinde perdeler kırışmadan kuruyacaktır.
  • Bonus: Yeni yıkanmış saten perdenizi astıktan sonra odanızı ara sıra havalandırarak ortamdaki hava sirkülasyonunu sağlamalısınız.
  • Bunun nedeni hava değişimi sayesinde perdenin hızlı bir şekilde kurumasını sağlamak ve ayrıca odadaki deterjan / nem kokusunu gidermektir.

Saten Güneşlik Perde Kaç Derecede Yıkanır?

Saten Perde Nasıl YıkanırSezonluk büyük genel ev temizliğinin vazgeçilmezi olan saten perde nasıl yıkanır? Yıkanırken kaç derecede yıkanmalı ve ne kadar sürede yıkanmalıdır?

Güneşlik perde kaç derecede yıkanır, herhangi bir derecede yıkanmasının bir sakıncası var mıdır?

Saten perdelerin normal tül perdelere göre kalın olması ve kumaşının farklı sebebiyle yıkanma dereceleri de değişiklik göstermektedir.

Bu tip perdeleri temiz olsun diye yüksek ısıda yıkamak perdeyi yıpratacaktır. Isı ve devir ayarını düşük ayarlamanız sayesinde perdeleriniz ilk günkü gibi kalacaktır.

30 derecede yıkayacağınız saten perdeyi hangi programda yıkamanız gerektiğini bilmiyorsanız, onun da cevabı bizde saklı! Saten perdenize uygun olarak seçeceğiniz yıkama programı ile perdeleriniz ışıl ışıl olacak.

Perdeler Hangi Programda Yıkanır?

Saten Perde Nasıl YıkanırHassas kumaşlardan olan perdelerin hangi programda yıkanılması gerektiğini bilmek gerekir.

Kimi makinelerde program çeşitliliği maalesef ki azdır. Elde yıkama, hassas program ve sentetik programı gibi bu tarz programları seçmeniz gerekmektedir. Eğer ki çamaşır makinenizde “perde” için özel bir programı bulunuyorsa bunu da seçebilirsiniz.

Seçtiğiniz programda 30 derecede ve 400 devirde ayarlamasını yaparak perdenizin kırışmasını da önlemiş olursunuz. Böylelikle saten perde nasıl yıkanır sorusuna yanıt bulmuş olacaksınız.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız