Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri 2024

Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri 2024

Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri perde kullanıcıları tarafından araştırılan bir durumdur. İşte perdede pile çeşitleri!

Yaşam alanlarımızın vazgeçilmez parçalarından olan perdelerin pile oranları oldukça önemlidir. İle genellikle tül perde ve fon perde çeşidinde aranan bir detaydır.

Pile oranının artışına göre perde metrekaresinde de artış doğru orantıda gerçekleşmektedir. Perde çeşitleri ve modelleri her farklı alanda farklı kullanımları bünyesinde barındırmaktadır.

Her perdenin kullanıldığı alan farklı olduğu gibi bakım ve temizlik süreçlerinde de çeşitler arasında farklılık oluşmaktadır. Perdeler yaşam alanlarımızdaki en önemli dekor parçalarından bir unsurdur.

Dekorasyon içerisindeki önemi dışında perdenin bir diğer en büyük görevi de; elbette güneş ışığını filtrelemesidir. Tüm bunların dışında mahremiyeti de sağlayan perdelerde pile çeşitleri merak konusu olmuş durumdadır.

Normal Pile İle Sık Pile Arasındaki Fark

Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri
Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri

Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri üç çeşitten oluşmaktadır. Pile oranı nasıl hesaplanır soruları oldukça sorulmaktadır. Her çeşidin kullanım farklılığı da beraberinde bulunmaktadır. Pile çeşitleri arasında bulunan isimler şu şekildedir:

  • Normal pile
  • Sık pile
  • Orta pile

Normal pileli perde modelinde dikim sırasında pileler arasında belirli oranlarda boşluk bırakılmaktadır. Böylelikle perde metrekaresinin daha az tutması sağlanmaktadır.

Orta pile çeşidin de pile arası boşluk daha az tutulduğundan metrekare hesabına bağlı fiyat da aynı doğrultuda değişiklik göstermektedir.

Sık pileli perde çeşidinde, orta pileli modelin aksine pileler arası boşluk bırakılmamaktadır. Yani orta pile modelde bırakılan belirli orandaki boşluk sık pile için geçerli değildir. Bu nedenle sık pileli perde modelinin metrekaresi daha çok tutmaktadır.

Normal pile dikimi sırasında kullanılan kumaşın 1 metre hesabındaki metre ölçüsü 2,5 metre şeklinde oluşmaktadır. Sık pile modeldeki model için 1 metre ölçüsü ise; 3 metre şeklinde ayarlanmaktadır.

Sık ile pile normal pile perde modeli arasındaki metre ölçüsü fark kadar da metrekare fiyatı etki görmektedir. Metre fiyatı da göz önünde bulundurularak mantıklı bir seçim yapmanızı önermekteyiz.

Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri | Amerikan Pile Tül Modelleri

Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri; normal pile, sık pile ve orta pile şeklindedir. Pile oluşumu kumaşın üst üste katlanması ile oluşmaktadır. Bu durum düşünüldüğünde de muhtemel ki kumaş fazlasıyla kullanılmış olmaktadır.

Sık pile modelinin fazla kumaş kullanılarak üretilen yapısındaki en büyük fayda ve kazanım güneş ışığını daha az içeriye geçirmesidir. Bu faydanın yanı sıra sık pile perdeler hoş bir görünümü de oluşturmaktadır.

Orta pile perde modelinde güneş ışığını geçirme şansı sık pile modeline göre daha az, normal pile modeline göre daha fazladır. Amerikan pile perde modelinde ise fon perde ile sık pile çeşidi kullanılmaktadır.

Böylece güneş ışığını içeriye geçirme şansı da dolayısıyla daha aza indirgenir. Amerikan pile perde modelinin görünüşü diğer perde çeşitlerine göre daha farklı bir şekle sahiptir. Bunun sebebi de dikimi sırasında kornişe yakın olan kısımlarının farklı teknikler kullanılarak yapılmış olmasıdır.

Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri

Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri
Salon Dekorasyonu İçin En Uygun Pile Çeşitleri

Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri seçimi sırasında önemli olan perdenin hangi alan içerisinde kullanılacağıdır. Salonda kullanılacak perdede seçimde önemli olan; perdenin güneş ışığını kesme beklentinizdir.

Eğer salon içerisine girecek gün ışığının en az bir şekilde olmasını diliyorsanız; size önereceğimiz pile çeşidi kesinlikle sık pile perde modelidir.

Orta pile perde çeşidini de aynı mantıkta düşünebilirsiniz. Normal pile çeşidinin kullanımı da tamamen dekorunuzun stiline kalmış bir durumdur. Normal pile perdeyi güneşlik ile kullandığınızda güneş ışığı sorunu da yaşamamış olursunuz.

Salon İçerisinde Kullanılabilecek En Kullanışlı Perde Çeşitleri

Salon dekorasyonu için en uygun pile çeşitleri seçimi odanızın dekorasyonuna ve mevkiine bağlıdır. Salon içerisinde kullanılabilecek perde çeşitleri başlıca fon perde ve tül perde şeklindedir.

Salon dekorasyonunda kullanacağınız dekor stili perde seçiminde önemlidir. Eğer dekorasyon stiliniz şık ve lüks bir görüntünün oluşması yönündeyse, fon perde kullanımı aksesuarları ile doğru olacaktır.

Perde dekorasyonun en önemli parçalarındandır. Bu sebeple seçileceği modeli ve rengi oldukça önemlidir. İşte diğer perde çeşitleri şu şekildedir:

  • Fon perde
  • Tül perde
  • Stor perde
  • Zebra stor perde
  • Motor perde
  • Motor stor perde
  • Jaluzi perde
  • Dikey perde
  • Cam plise perde
Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız