Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perdelik Kumaş Seçiminde 3 Çeşit İçin Ayrıntılar!

Perdelik Kumaş Seçiminde 3 Çeşit İçin Ayrıntılar!

Yaşam alanlarımızda büyük bir yere sahip olan perdelik kumaş seçimleri oldukça önemlidir. İşte kumaş seçimindeki detaylar! 

Yaşam alanlarımızda yer alan perde kullanımı dekorasyona büyük katkı sağlaması ile ihtiyaç listesi arasında yer alır. Büyük ihtiyaçlar arasında bulunan perde yalnızca dekorasyona eşlik etmez. 

Aynı zamanda mahremiyeti sağlayan perde, güneş ışığını da filtreleme görevi görür. Her çeşidi farklı kullanım alanı ile özellik sunduğu için birbirinden farklı alanlarda kullanılır.  

Yaşam alanlarımız içerisinde yer alan ev ortamları dışında; ofis ve kurumsal mekanlarda da perde kullanılır. Fakat her alanın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak perde modeli, kumaşı değişiklik gösterir.  

Perdelik Kumaş Çeşitleri 

perdeoutlet-perdelik-kumas (6)
Perdelik Kumaş Seçiminde 3 Çeşit İçin Ayrıntılar!

Perde kullanımında en çok karşılaştığımız perde çeşitleri arasında; fon perde, tül perde ve stor perde yer almaktadır. Bu çeşitlerin kumaş türleri ise yine her çeşide göre ve kullanım alanına göre farklılık göstermektedir. 

Perde için tercih edilecek kumaş türleri kullanılacağı alana göre seçilmesinin dışında özelliklerine bakılarak da tercih edilir. Mesela ofis ortamında ve kurumsal bir mekânda tül perde uygun bir seçim olmayacaktır. 

Kurumsal mekân ve ofis ortamlarına uyumlu olabilecek perde türü; tüle göre stordur. Stor perde resmi bir görünüm ile havayı daha kolay oluşturabileceğinden birçok alanda birçok ihtiyaca göre kullanılmaktadır. 

Tüm perde çeşitlerine göre de farklı perde kumaşları bulunur. Bu kumaşların kullanım süresi, kalitesi, yıkama özellikleri ve diğer donanımları tercih sırasında rol oynar. İşte en çok kullanılan ve tercih edilen kumaşlar! 

1- Fon Perde İçin Hangi Perdelik Kumaş Kullanılır? 

perdeoutlet-perdelik-kumas (1)

Perdelik kumaş üreticileri talep artışı gösteren çeşitler üzerinde daha fazla yoğunlaşmaktadır. Yaşam alanlarımızda görmeye aşina olduğumuz bir perde çeşidi; fon perdedir. Fon perdeyi son zamanlarda sıklıkla evlerimizde görmekteyiz. 

Fon perde kullanımı, evinize şıklık ve zarafet katacaktır. Fonlar, kumaşlarında bulunan birbirinden farklı renkler ile birçok dekorasyon stilinde kurtarıcı görevi görebilmektedir. Fon perde üretiminde tercih edilen kumaş çeşitleri şu şekildedir: 

  • Saten 
  • Organze Keten 
  • Pamuk 

İstenen perde kumaşından üretilmiş perdeyi satın alabilirsiniz. Seçiminizi yaparken perdenin kolay ütü yapılabilirliğini, seçilen kumaş işe ölçümleyebilirsiniz. Kumaş türü kolay ütü yapılan ve ütü tutan bir yapıya sahipse daha rahat edeceksinizdir.  

Kolay ütülenmenin dışında yıkama sırasında da rahatlık sağlayacağınız çeşidi tercih etmelisiniz. Ayrıca kumaşın görünümü de çok önem taşıyan bir unsurdur. Mesela saten oldukça şık ve zarif bir görünüm oluşturur.  

Estetik bir görünümü ortaya çıkaracak olan saten kumaş, evlerinize ayrı bir hava katar. Modern bir görünümü de kazanabileceğiniz kumaşlar ile perde modelinin uyum sağlaması önemlidir. Evinizin veya kullanım sağlayacağınız alanın nasıl görünmesini istiyorsanız, öyle bir seçimde bulunun.  

2- Tül Perde İçin Hangi Perdelik Kumaş Kullanılır? 

perdeoutlet-perdelik-kumas (5)

Perdelik kumaş toptan alım satımda satıcılara daha uygun fiyatlar ile ulaşım sağlar. Tül perde kullanımı yaşam alanımız olan ev ortamlarında sıklıkla görmekteyiz. Tül perde, kullanıcılara sunmuş olduğu birçok kolaylık ve fayda ile sıklıkla tercih edilmektedir. 

Tül perdeler güneşlik veya fon perdeler ile de kombin yapılarak kullanılabilir. Tül perde kumaş tercihi ise yine özelliklerine ve kolaylıklarına göre ayrılabilir. Tül perdenin evinize katacağı güzellik ve ince çizgi yalnızca modele bağlı değildir.  

Tül perdenin üretim kumaşı ile modeli arasındaki ilişkinin doğruluğu da dekorasyona yansıyacak bir etkendir. Bu durum hoş bir estetik görünümü katacağı gibi, size kolaylık da sağlayacak bir seçimden yana olmalıdır. İşte tül perdelik kumaş çeşitleri şu şekildedir: 

  • Organze 
  • İpek tül 
  • Vual 
  • Saten 
  • Polyester 
  • Jakarlı 
  • Tafta 
  • Keten 
  • Tergal 

Yünlü kumaş çeşitleri doku ve görünüm açısından sıklıkla tercih edilir. Bu durum yine keten için de geçerli sayılmaktadır. Perde için kumaş çeşitlerinde dikkat edeceğiniz kısım yalnızca görünümü olmamalıdır. Doku yapısı da hem görünüme etki edecektir, hem de kullanımınıza etkide bulunacaktır. 

İpek hassas bir yapıya ve dokuya sahip olduğundan kullanım alanında kendini oldukça iddialı bir şekilde gösterir. Bu iddia kalitesi ve üretimindeki hassasiyet ile ortaya çıkar.  

Dokusu ve naif görünümü bu iddiayı oluşturur. Keten kumaşındaki şık görünümü alana oldukça havalı bir görünüm katacaktır. Fakat keten kumaşında dikkat etmeniz gereken bir unsur vardır ki o da zor bir ütüleme serüveni yaşayacak olmamanızdır.  

3- Stor Perde İçin Hangi Kumaş Kullanılır? 

Ucuz perdelik kumaş arayışından önce kumaş seçimine önem vermelisiniz. Stor perdeler yalnızca yaşam alalarımız içerisinde yer alan ev ortamlarında kullanılmaz. Aynı zamanda resmi ortamları içerisinde barındıran; ofis ortamları ve kurumsal mekanlarda da rahatlık la tercih edilerek kullanılır.  

Stor perdenin katı ve düz yapısı oluşturacak bir sertlikte kumaş tercihi oldukça önemlidir. Bu duruma aksi gerçekleştiğinde kısa ömürlü bir perde kullanımı deneyimi yaşama riskine girersiniz. 

Kullanılacak kumaş arasında polyester kumaşlar yer alır. Perde kumaşında yer alan aprenin en temel görevi, perdenin buruşmamasını sağlamasıdır. Stor perdeyi güneşlik gibi, tül perde ve fon perde ardında da kullanabilirsiniz.  

Bunun haricinde tek başına da kullanabileceğiniz storu doğru seçmeniz önemlidir. Apre sayesinde kolay temizlenebilir, alev almaz ve düz ütülü görünümü elde edersiniz. 

Perdelik Kumaş Online Satış ile Perdelik Kumaş Modelleri! 

Perde kullanımında en çok tercih edilen kumaş çeşitleri her perde çeşidine göre değişiklik gösterir. İpek tül perde de sıklıkla tercih edilir. Hem hassa dokuya sahip hem de dayanıklı ve kaliteli bir yapıyı bir arada görmek istiyorsanız seçiminizi ipekten yana yapabilirsiniz. 

İpek kumaş kullanacağınız alanda oluşturacağı görünüm kalitesi ve şıklığı ile de sıklıkla tercih edilir. Kumaş dendiğinde akla gelen çeşitler perde çeşitlerinin kategorisinde ayrılmaktadır. Tül perde için kullanılan kumaş türü farklı iken, fon için kullanılan kumaş daha farklıdır. 

Perdelik kumaş online satış hizmeti ile de ister özel miktar, isterse de toptan alınabilir. Kumaş çeşitleri arasında seçiminizi yaptıktan sonra alım sürecinde güvenerek karar verdiğiniz online bir yerden alışveriş yapabilirsiniz.  

Perdeniz için en doğru olan seçimi en iyi kendi isteğinize ve beklentilerinize göre karşılayabilirsiniz. Beklentilerinizi kestirebildikten sonra online satış ile de alışveriş kolaylığı sağlayabilirsiniz. Online satış platformunda perdeoutlet adresinden de hazır perde modellerine ulaşım sağlayabilirsiniz.  

En İyi Fon Perde Kumaşı Hangisi? 

perdeoutlet-perdelik-kumas (1)

En iyi fon perde kumaşı hangisidir? Perde kumaşının kaliteli yapısı her zaman bakidir. Fakat önem taşıyan sizin kumaştan beklentiniz ve isteğinizdir. Fon perde hem tek başına hem de tül perde ile beraber sıklıkla tercih edilen çeşitlerdendir. 

Perdelik kumaş Beklentilerinizin başında kumaşın kolay yıkanması ve kolay ütülenmesi tarzı kullanıcı kolaylıkları mı yer alıyor? Öyleyse, keten fon perde kumaşını kolay ütüleme ve yıkama özelliğini sunması ile önermekteyiz. 

Ütü isteyip istememesi perdeyi yıkama sırasında da etki sağlayacak bir durumdur. Doğru bir talimat ile uygun ayarlama eşliğinde yıkayacağınız perdenizin kumaşı, ütü dahi istemeyebilir. Fon perdede kullanılabilecek bir diğer kumaş türü ise, polyester kumaş türüdür.  

Perdelik kumaş seçimlerinde, fon perde genellikle ütü istemeyecek kumaş türlerinden tercih edilmelidir. Hızlı bir şekilde kuruyan ve ütü istemeyen kumaş türleri arasında polyester bulunur.  

Polyester kumaş, güneşe karşı da dayanıklı bir yapı ile evinizde yer alacaktır. Polyester karışımlı kumaş türleri dayanıklı ve sağlam bir yapıyı da ortaya koyarlar. Bu durum uzun ömürlü bir kullanım için oldukça çok önem taşımaktadır.  

Fon Perdelik Kumaş Fiyatları 

 

perdeoutlet-perdelik-kumas (4)

Kalın perdelik kumaş fiyatları oldukça ilgi gören bir konudur. Fon perde seçiminde en çok önem taşıyan ilk unsur, kumaş seçimi ve kullanımıdır. Doğru bir kumaş kullanımı, kullanıcılara da uygun bir deneyim yaşatır. 

Kumaş fiyatları ise her çeşide ve türe göre değişir. Kumaşların sunmuş olduğu özellikler ve yapılarında bulunan kalitesi de fiyata büyük etki eder. Kumaş fiyatlarındaki afaki değişiklik metrekareye göre değişiklik gösterir. 

Perdelik kumaş metre fiyatı markaya göre de değişecek bir kalıptır.  Kumaş fiyatlarındaki değişiklik sizi kaliteli ürün alımından caydırmamalıdır. Kalite fiyattan da önde gelecek bir öncelik olmalıdır. Unutmayın ki uzun vadede kaliteli bir kullanım oldukça önemlidir. 

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız