Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perde aksesuarları iç mekânlara şıklık ve zarafet kazandırır. İşte, dekorasyonlarda mükemmel dokunuşlar yaratan aksesuarlar hakkında bilmeniz gereken her şey!

Perdeler iç mekânda dekoratif olarak kullanıldığında benzersiz tasarımlar oluşturur. Perdeler aksesuarlarla birlikte kullanıldığındaysa dekorasyon bambaşka bir hale dönüşür. Perde modelleri modern ve özgün tasarımlarıyla dikkat çeken aksesuarlarla birlikte mekânları sıra dışı bir ortama dönüştürebilir. Peki, iç mekanların vazgeçilmezi olan perdelerle birlikte hangi aksesuarlar kullanılır?

Perde Aksesuarları İsimleri Neler? Perde Tutucu Nedir?

Perde aksesuarları oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Perdeleriniz için doğru aksesuar seçimini yapmanın yolu ise perde aksesuar isimlerini bilmekten geçiyor. Perdelerde en çok kullanılan aksesuarlar şunlardır;

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

  • Perde kordon bağları
  • Kordon/Halat
  • Braçol/renso
  • Anahtarlık/rozet
  • Perde kumaş bağları
  • Perde süsleme aparatları
  • Bordür
  • Saçak/püskül/bolyon
  • Perde boru ve çubukları
  • Sutaşı
  • Perde mandalları
  • Perde kapsülleri
  • Perde tutucuları
  • Korniş
  • Halka ve yüzükler

Fon Perde Tutacağı İsmi Ne? Fon Perde Duvar Aparatı İsimleri Neler?

Fon perde duvar aparatları genellikle metalden üretilir. Kuşak ve braçollerin takıldığı duvara sabitlenerek, perdelerin kenarda tutulmasını sağlar. Renso veya braçol kancası olarak isimlendirilen bu aksesuarlar dekoratif tasarımlara sahip ürünlerdir.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

İşlevsel özelliklerinin yanı sıra görsel olarak da ön plana çıkan perde tutucuları farklı boyutlarda ve renklerde üretilmektedir. Ev dekorasyon stiline ve renk kombinasyonlarına uygun perde tutucular perdelerin daha şık görünmesini sağlar.

Perde Aksesuar Malzemeleri Nelerdir?

Perde sektörü hızla gelişmeye devam ettiğinden farklı özelliklere sahip perde modelleri tasarlanmaktadır. Perde üretiminde kullanılan pek çok malzeme çeşidi bulunur. Bu nedenle perde aksesuarları da oldukça çeşitlidir.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Aksesuarların perdelerle uyumlu olması son derece önemlidir. Metal, ahşap ve plastik gibi birçok malzeme, perde aksesuar üretiminde kullanılmaktadır. Aksesuarların üretim malzemeleri,  aksesuarın hangi perdeler ile birlikte kullanılacağını etkileyen en önemli faktördür. Aksesuarlar hem süsleme amaçlı hem de perdelerin daha kullanışlı olması için kullanılır.

1- Metal Perde Aksesuarları

Metal aksesuarlar parlak görünümleriyle dikkat çeker. Nikel, pirinç, bakır oksit, alüminyum ve çelik gibi farklı malzemelerden üretilen metal aksesuarlar perdelerin daha şık görünmesini sağlar. Perde gerdirme sistemleri, perde kuşak ve braçol kancaları perdelerde kullanılan metal aksesuaralardır.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!
Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perde boru ve çubuk başlıkları metalden üretilebilirler. Nikel ve sarı sarı renkli perde mandallarının metal olan çeşitleri bulunmaktadır. Bunula birlikte genellikle nikel, mat nikel, sarı ve mat sarı renklerde olan perde kapsülleri mevcuttur. Perde kapsülleri farklı çaplarda halka formundaki ürünlerdir. Genellikle pileli perdeler için tercih edilir.

2- Ahşap Perde Aksesuarları

Ahşap aksesuarlar genellikle klasik ve rustik perde modelleri için tercih edilir. Ortama doğal ve estetik bir görünüm kazandıran ahşap aksesuarlar kendine has bir stil yaratmak isteyenlerin tercihidir.  Perde boru ve çubukları ile perde boru ve çubuk başlıkları ahşap malzemeden üretilir.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

 Ahşap aksesuarın sadece süsleme amacıyla özel olarak üretildiğini görmek de mümkündür. Ancak ahşaptan üretilen aksesuarların perdelerde kullanımı pek yaygın değildir.

3- Tül Perde Aksesuarları

Tül perdeler, iç mekân dekorasyonlarında ince dokunuşlar yaratmak için mükemmel bir seçimdir. Zarif ve şık görünümü ile dikkat çeken tül perdelerle birlikte kullanılan aksesuar modelleri de ince tasarımlara sahiptir. Küçük boyutlu metal aksesuarlar en çok tercih edilen tül perde aksesuar modelleridir.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Herhangi bir gerdirme sistem üzerinde taşımaya yardımcı olan metal perde mandalları tül perdelerin vazgeçilmez aksesuarıdır. İnce iplerle tasarlanmış saçak, püskül ve bolyon gibi aksesuarlarda tül perdelerle birlikte kullanılmaktadır.

4- Fon Perde Aksesuarları

Fon perdeler kumaş ve model çeşitliliği fazla olan perdelerdir. Bu nedenle fon perdeler için aksesuar seçeneği de oldukça fazladır.  Şönil ve keten gibi farklı malzemelerden üretilen kalın örgülü kordon/halat modelleri fon perdeleri kenarda toplamak için kullanılan aksesuarlardır.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Fon perdelerin kenarında ve eteklerinde kullanılan farklı renk, model ve boyuttaki bordür şeritler perdenin daha şık görünmesini sağlar. Braçol kancaları ve perde kuşakları da fon perdeler için kullanılan aksesuarlaradır.

5- El Yapımı Perde Aksesuarları

Günümüzde perde aksesuarları çoğunlukla hazır olarak satışa sunulmaktadır. Ancak geçmişte perdeler için kullanılan aksesuarlar el işçiliği ile yapılmaktaydı. Kendi stilini oluşturmak isteyen pek çok kişi hala aksesuarları el işçiliğiyle yapmaya devam etmektedir.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perdeleri süslemek için kullanılan aksesuarları tasarlamak oldukça kolaydır. Püskül, saçak ve bolyonlar el işçiliği ile yapılan ve ön plana çıkan aksesuarlardır. Bu aksesuarlar istenilen her renkte tasarlanabilir. Ancak perde ile uyumlu olması oldukça önemlidir.

6- Rustik Perde Aksesuarları

Son dönemin trend perde modelleri arasında yer alan rustik perdeler ahşap ve metal aksesuarlar birlikte kullanılır. Perde borularının yaygın olarak kullanıldığı perde sistemleri rustik perdelere aittir. Birçok farklı metal türünden veya ahşaptan üretilen rustik perde boruları, bu perdelerin göze çarpan aparatlarıdır.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Rustik borular duvara veya tavana monte edilerek kullanılır. Perdeyi rustik sisteme asmak için ise halka ve yüzükler kullanılır. Farklı çap ölçüsündeki halkalar, borunun kalınlığına göre seçilir.

7- Kruvaze Perde Aksesuarları

Kruvaze perdeler, gösterişli mekân dekorasyonlarında kullanılan şık perdelerdir. Bu perde modelinde en çok kullanılan aksesuarlarlar perde tutucularıdır. Normal perdelerin üzerine takılan kruvaze perdeler hafifçe kenarlara toplanır. Bir gelinlik durur ve gibi mekânın süslü durmasını sağlar.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Kruvaze perde tutucuları plastik veya metalden üretilir. Genellikle şık tasarımlı aksesuarlardır. Kruvaze perdelerin tasarımında, kişisel zevklere göre, süsleme amaçlı kullanılan aksesuarlar görmek de mümkündür. Perde kordon bağları kruvaze perdelerin güzel görünmesini sağlayan en etkili aksesuardır.

8- Stor Perde Aksesuarları

Stor perdeler minimal dekorasyon stillerini tercih eden bireyler için son derece kullanışlı perde modelleridir. Özellikle pratik kullanım sağlamaları son dönemlerde popüler olmasını sağlamıştır. Stor perdelerin en önemli aksesuarları stor perde borusudur. Bu perde boruları farklı malzemelerde ve renklerde üretilir. Dolayısıyla her dekorasyon stiline uygun modelleri mevcuttur.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Stor ve katlamalı perde modellerinde sutaşı kullanımı oldukça yaygındır. Perdenin daha şık görünmesi için kullanılan sutaşı şerit formunda bir aksesuardır. Stor perde gibi mekanizmalı perdelerde kullanılan diğer aksesuar ise anahtarlık/rozettir. Bu dekoratif aksesuarlar perdelerin eteklerinden sarkarak güzel bir görüntü oluşturur.

9- Perde Aksesuarları Püskül Modelleri

Perde püskülleri için birçok farklı model seçeneği bulunur. Opak veya parlak kumaşlardan üretilen püskül modelleri mevcuttur. Farklı uzunluklarda ve boyutlarda püskülleri perdenin tasarımına uygun olarak kullanmak mümkündür.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perde püskülü modelleri kişisel zevklere göre tasarlanabilmektedir. Bu nedenle geniş yelpazeli tercih alanı sunan dekoratif ürünlerdir. Hem modern hem de klasik perde modellerinde püskül kullanılabilir. Abartılı olmadığı sürece minimal dekorasyonlarda bile tercih edilebilir.

Perde Aksesuarları Nasıl Takılır?

Perde aksesuarları kullanım amacına göre takılır. Rustik borular tavana veya duvara monte edilirken, stor perde boruları tavana, duvara veya kornişe monte edilmektedir. Perde tutucuları ise pencerelerin hemen yanındaki duvara monte edilir ve kordon bağları tutuculara takılır. Bu şekilde perdelerin pencere kenarına toplanması sağlanır.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perde püskülleri kordon bağlarına, anahtarlık/ rozet aparatlarına takılabildiği gibi perde çeşidine göre, perdenin eteklerine de dikilebilir. Ayrıca perdelerin üst kısmına ve başka yerlere dikilmesi de mümkündür.

Perde Aksesuarı Üreticileri ve Perde Aksesuarları Fiyatları

Perdeler için aksesuar üretimi yapan firmalar çoğunlukla perdecilerdir. Perde aksesuarı üreten farklı işletmeler de mevcuttur. Perdeciler genellikle ürettikleri aksesuarları mevcut perde modellerine göre tasarlar. Bu nedenle en iyi aksesuarları alışveriş yaptığınız perdecide bulabilirsiniz.

Perde Aksesuarları Nelerdir? Perde Aksesuarı İçin 9 Öneri!

Perdelerin daha şık ve derli toplu görünmesi için kullanılan aksesuarların sabit bir fiyatı yoktur. Ancak fiyat aralıklarını belirleyen bazı faktörler vardır. Aksesuar çeşidi, boyutu ve kullanılan malzemelerin kalitesi fiyatları etkileyen başlıca etkenlerdir.

Perde Aksesuarı Toptancıları Nerede Bulunur? Perde Aksesuarları Toptan Satış Fiyatları Nasıl?

Toptan alışveriş, perde mağazaları için ekonomik alışverişin etkili bir yomudur. Güvenilir ve kaliteli üretim yapan firmalarla çalışmak ise her zaman daha avantajlıdır. Perdeler için toptan aksesuar satışı yapan online ve yüz yüze tedarikçiler bulunmaktadır.  Perde aksesuar fiyatları ve firmanın güvenilirliği için daha önce alışveriş yapan kullanıcıların deneyimlerine başvurmak faydalı olabilir. Kullanıcı yorumlarına bakarak kendiniz için en iyi aksesuar toptancısını bulabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız