Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Perde püskülü, perdelerin daha şık ve göz alıcı olması için kullanılan dekoratif ürünlerdir. İşte perde püskülleri hakkında bilmeniz gereken detaylar!

Perdeler, ev dekorasyonlarının vazgeçilmez unsuru olarak her zaman özel bir yere sahiptir. Gün ışığının kontrollü bir şekilde içeri girmesi, aydınlık ve mahremiyetin olduğu bir mekân dekorasyonu için perdeler kullanılır. Ancak perdelerin tek görevi bu değildir.

Perdeler, dekorasyonların tamamlayıcısı işlevini üstlenir. Bununla beraber dekorasyonun göze hitap etmesi ve ilgi çekici olması için de perde kullanımına özen gösterilir. Perdeler onları destekleyen diğer tasarım unsurlarıyla birleştiğinde dekorasyonu bambaşka bir seviyeye çıkarır. Perde aksesuarları içerisinde en çok ilgi gören dekoratif ürün ise perde saçağı olarak da bilinen püsküllerdir. Peki, perde püskül modelleri neler?

Perde Püskül Saçak Ne İşi Yarar? Perde Püskülü Modelleri Neler?

Modern perdelerin sade tasarım anlayışı kullanıcıları bazen farklı arayışlara sevk ediyor. Belli standartlarda üretilen perdeleri yeniden tasarlamak hem zaman hem de maliyet açısından sorun oluşturabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar perde aksesuarlarıyla perdelere farklı bir görünüm kazandırma yolunu tercih edebiliyor.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Perde aksesuarları, son dönemlerde çeşitlenerek kullanıcılara yeni bir deneyim sunmaya başladı. Özellikle perde püskülleri tasarımları ve geniş yelpazeli renk seçenekleriyle kendine has özelliklere sahiptir. Farklı dokunuşlarla özgün tasarım stillerine sahip olan perde püskül modelleri her perde çeşidine uygun olarak tasarlanmaktadır. Özellikle klasik, barok, bohem ve vintage tarzı ev dekorasyonlarında birbirinden farklı perde püskülleri görmek mümkündür.

1- Fon Perde Kenar Püskülleri |Fon Perde Püskülü Modelleri

Perde püskülü, fon perdelerle kullanıldığında göz alıcı ve zarafet dolu bir görüntü oluşturur. Perde püsküllerinin fonlarla birlikte kullanılması oldukça yaygındır. Farklı ipliklerden üretilen fon perde püskül modelleri renk ve doku açısından çok fazla seçeneğe sahiptir.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Opak veya park ipliklerdin üretilen püsküller farklı boyutlarda tasarlanmaktadır. Perde püskül modelleri uzun veya kısa olarak üretilir. Fon perdelerin çok ihtişamlı görünmesi isteniyorsa uzun saçaklar kullanılması daha uygun olur. Dinamik tasarımıyla dikkat çeken ancak perdenin odak noktası olması istenmeyen durumlarda kısa püsküller daha çok tercih edilir.

2- Dantel Perde Püskülü Modelleri

Dantel detayların hâkim olduğu perdelerde klasik püskül modelleri kullanmak uyumsuz bir görüntü oluşturur. Bu nedenle dantel perde püsküllerinin de dantelli olması daha uygun olur.  Dantel perdeler el yapımı ise püsküllerin de perde ile birlikte tasarlanması daha kolay olur.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!
4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Dantel perde modellerinde püskül kullanılmadan da çok şık bir görüntü elde edilmesi mümkündür. Bu perde modelindeki dantel tasarımları perdenin ihtişamlı olmasını sağlar. Ancak kişisel zevklere göre püskül kullanılması da farklı bir görünüm oluşturur.

Perde Püskülü Yapımı | Perde Püskülü Nasıl Yapılır?

Perde püsküllerini perdecilerden hazır olarak satın alabilirsiniz. Perde mağazalarında modern ve zarif pek çok perde püskülü bulunur. Ancak püskülleri kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan yalnızca ip ve makastır. İpleri perdenizle uyumlu renklerde seçmeniz gerekir. Bununla birlikte ipin malzeme yapısının da perde kumaşı ile uyumlu olması son derece önemlidir.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Perde püskülleri için ip bir kartona veya başka bir malzemeye sarılır. Ardından kartona dolanan ip makasla kesilir ve üst kısmına düğüm atılır. Bu şekilde püskül hazırlanmış olur.

Perde Püskülü Nasıl Dikilir?

Perde püskülleri hazırlandıktan sonra perdeye dikilmesi gerekir. Perde kumaşları hassas dokusu nedeniyle kolayca yıpranabilmektedir. Bu nedenle dikim işlemi sırasında perdenin zarar görmemesi için dikimin hassasiyetle yapılması önemlidir.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar! Püsküller perde saçaklarına ritmik olarak dizilir. Püsküllerin ne kadar arayla dikileceğine karar verildikten sonra ihtiyaç duyulan püskül sayısını belirlemek de kolaylaşır. Püsküllerin arasında eşit mesafe bırakılması gerekir. Aksi taktirde çirkin bir görüntü oluşacaktır.

Perde Püskülü Nasıl Yıkanır?

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Perde püsküllerinin yıkama işlemi perdeler ile benzerdir. Genellikle deterjan ile yıkanan perde püsküllerinin şeffaf bir torbaya konularak makinede yıkanması mümkündür. Ancak püsküllerin çabuk bozulabilecek yapıdaki ürünler olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle talk pudrası ile kuru temizleme yapmak daha güvenli bir yoldur. Bir torbaya bir kaşık talk pudrası atıldıktan sonra bir adet püskül de torbaya atılır. Torbanın karıştırılmasıyla püskül temizliği yapılmış olur.

Perde Püskülü Fiyatları Ne Kadar? Perde Püskülü Metrelik Fiyatları Nasıl?

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar!

Perde püskül fiyatları püskülün yapıldığı malzemenin kalitesine göre değişmektedir. Kolay yıpranmayan uzun ömürlü püsküllerin fiyatı daha yüksektir. Ancak perde kalitesinin altında kalan püsküller, perdeniz çok güzel olsa da kötü görünmesine neden olabilir. Bu nedenle püskül seçiminde fiyatla birlikte perde ile uyumluluğu sağlamak da son derece önemlidir. Perde püsküllerinin fiyatı püskül sayısı ile doğru orantılı olarak artar.

En Ucuz Perde Püskül Modelleri Hangileri?

Püskül modelleri ekonomik alışverişle mükemmel dokunuşlar yaratmanıza olanak tanır. En ucuz perde püskülleri için güvenilir perde mağazalarından alışveriş yapmak daha doğru olacaktır. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlı perde püskül satışı yapan mağazalar müşteriler tarafından yoğun ilgi görür.

4 Adımda Perde Püskülü Modelleri ile Dekoratif Dokunuşlar! Perdenizi satın aldığınız mağazadan püskül satın almak işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü perdenizle en uyumlu püsküller genellikle perdeyi satın aldığınız perdecide bulunur.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız