Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler 2024

Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler 2024

Mutfak perdesi için en çok tercih edilen renkler dekorasyona göre farklılık göstermektedir. Her dekorasyon için perde modeli ve rengi ayrı oluşturulur.

Yaşam alanlarımızın önemli parçalarından olan perdelerin seçimi kullanıcıları zorlayabilmektedir. Seçimi zorlayıcı olabilen perdeler, birçok farklı modeli bünyesinde barındırır.

Perdelere ev ortamında, iş merkezlerinde, ofis ortamlarında ve kurumsal mekânlarda kullanılmaktadır. Her alanda bu kadar önemli olan parça olan perdenin başlıca görevi, güneş ışığını filtrelemektir.

Güneş ışığını filtrelemesi dışında perdenin diğer özelliği de mahremiyeti sağlamasıdır. Ev içerisinde yatak odası, çocuk odası, salon, mutfak ve balkonlarda perdeye ihtiyaç duyulur. Perde renginin seçimi ise oldukça mühim bir konudur.

Perdenin rengi hem oda dekorasyonu ile hem de kullanım amacı ile uyum içinde olmalıdır. Her oda için kullanılacak perde rengi ve modeli farklılık göstermektedir.

En Kullanışlı Mutfak Perdeleri

Mutfak perdesi için en çok tercih edilen renkler birçok model ile kendini tamamlamaktadır. En kullanışlı ve konforlu mutfak perde modelleri arasında başlıca fon perde, tül perde ve stor perde çeşitleri bulunmaktadır.

Tüm bu çeşitlerin her birinin apayrı modelleri de bulunmaktadır. Her model her alan içerisinde farklı renk ile kendini tamamlar. Bu sebeple seçeceğiniz renk oldukça mühim konulardan biridir.

Mutfak içerisinde kullanacağınız modern mutfak perdesi renk seçiminde en önemli ve belirleyici faktör dolap renkleridir. Dolap ve beyaz eşyaların rengi en az duvar rengi kadar önem taşımaktadır.

Mutfak içerisinde açık tonlarda seçilmiş olan perdeler çok hoş durabilir. Aksine antrasit ve koyu renklerde oldukça şık bir görüntü oluşturacaktır.

Bu konuda en mühim olan perde modeli ve rengi her ne olursa olsun oda içerisindeki dekorasyonla uyum ve ahenk içinde olmasıdır. Uyum ve ahenk içinde olan eşyalar odanın içini alımlı ve güzel gösterir.

1- Tezgâh Üstü Mutfak Perdesi Renkleri | Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler

Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler
Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler

Tezgâh üstü perde modelleri fon perde, tül perde veya stor perde çeşidine sahip olabilir. Mutfaktaki camınız eğer ocağa yakın bir konumda ise size önerimiz stor perde çeşidi yönündedir.

Ocağa yakın olan camlarda yangın tarzı bir problem ile karşı karşıya kalmanız için tavsiyemiz tül perde yerine stor perde yönündedir. Stor perde modeli mutfakta oldukça hoş bir görünümü de oluşturacaktır.

Stor perde için mutfakta bej, krem veya beyaz renkler gayet uygun olurlar. Açık tonlarda kullanılacak perdeler mutfaktaki havayı açacak ve ferah bir görüntüyü de beraberinde getirecektir.

Tezgâh üstü perdeler de pastel renklerde kullanabilirsiniz. Pastel renkler özellikle fon perde modelleri için çok şık bir seçim olacaktır.

2- Mutfak İçin Perde Tavsiyesi | Rüstik Mutfak Perdesi

Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler
Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler

Mutfak perdesi için en çok tercih edilen renkler dendiğinde akla toprak tonları da gelmektedir. Toprak tonlarını fon perde üzerinde kullanabilirsiniz. Fon perdenin yanında kullandığınız tülde de beyaz rengi tercih ederseniz birbirilerini tamamlamış olurlar.

Rustik mutfak perdesi özellikle son zamanlarda oldukça çok tercihe dilen modeller arasında yer almaktadır. Tezgâh üstü formları ile de ok basit kullanımları bünyelerinde barındırmaktadırlar.

Rustik mutfak erde kullanımında açık tonları tercih edebileceğiniz gibi kendini belli eden renkleri de kullanabilirsiniz. Rustik perdelerin oldukça sevimli duran bir yapısı vardır.

Bu sevimliliği kırmızı, pembe, sarı, mavi veya yeşil renkler ile kombine ederek ortaya çok hoş bir görünüm çıkarabilirsiniz.

3- Değişik Mutfak Perdeleri | Kısa Mutfak Perdesi

Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler
Mutfak Perdesi İçin En Çok Tercih Edilen Renkler

Mutfak perdesi için en çok tercih edilen renkler arasında antrasit renkler de oldukça yaygındır. Antrasit tonları özellikle beyaz mutfak dolapları ile çok hoş kombine edebilirsiniz.

Beyaz renge eşlik edecek antrasit tonlar içerisinde füme farklı ve sade desenler ile fon perde çeşidi üzerinde birleşebilir. Fakat mutfak dolapları ve beyaz eşyalarınız antrasit tonlarda ise perde seçiminde kesinlikle açık renklere yer vermelisiniz.

Antrasit tonları her parça üzerinde kullanmak odayı boğacak ve karamsar gösterecektir.  Seçim sırasında en önemli olan tüm eşyalar ile uyumu arka plana atmayın. Başlıca mutfak perde modelleri dışındaki perde çeşitleri şu şekildedir:

  • Fon perde
  • Tül perde
  • Stor perde
  • Zebra stor perde
  • Motor perde
  • Motor stor perde
  • Jaluzi perde
  • Dikey perde
  • Cam plise perde
  • Rüstik perde
Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız