Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
İdeal Fon Perde Seçimi Nasıl Olmalıdır?

İdeal Fon Perde Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Fon perde, gerek estetik gerek ihtiyaç sebebi ile sıklıkla tercih ediliyor. Ancak perde fonu seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurları arasında yer alan fonların seçimi sadece renkten ibaret olmayıp pek çok faktörü de göz önüne almanız gereken bir süreci beraberinde getirir.

Elbette ki evinizin dekorasyonuna uygun bir fon için perde seçimi yapmak oldukça önemli. Ancak fon seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok farklı faktör bulunur. İşte, ideal fonun seçimi hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Fon Perde Modelleri

Çoğunlukla tül perde üzerine estetik amaçlı tercih edilen fon modelleri 2023 yılında doğru seçimin yapılması halinde pek çok fonksiyonelliği de beraberinde getirebilir. Mekânı güneşten koruduğu gibi çevreden izole bir ortamda yaratılmasına katkı sağlayabilir.

Perde fon modelleri arasında en çok tercih edilen keten fonlar dışında farklı alternatif kumaş seçenekleri de mevcuttur. Hazır fon kumaşları arasından seçim yapabileceğiniz gibi özel ölçülerde de perde dikimi yapılabilir.

Pano fon perde seçimi yaparken kumaş ve renk tercihinizi doğru yapmanız mekânın havasına büyük bir etki sağlar. Dekorasyonun vazgeçilmezlerinden biri haline gelen fon modelleri size zengin seçenekler sunar.

Ancak perde ölçüsünün doğru alınması, dekorasyonunuza uygun renk seçimi yapılması ve elbette ki ütü gerektirmemesi mutlaka öncelikleriniz arasında yer almalıdır.

Perde fonu çoğunlukla salon ve yatak odası için tercih ediliyor olsa da çocuk odalarında da sıklıkla kullanıldığınız söyleyebiliriz. Birbirinden farklı ve özel çocuk odası fon perde modelleri ile çocuk odası dekorasyonuna da çarpıcı izler ekleyebilirsiniz.

2023 fon perde modelleri ile tanışmadan önce perde fon seçimi için önemli diğer kriterleri de mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle fon fiyatları en ucuz nerede, salon için hangi fon renklerini tercih etmeliyim, siyah fon kullanmak mantıklı mı gibi soru ve endişeleriniz var ise yazımızın devamında bu endişelerinize son vermeye çalışıyor olacağız.

 

Fon Perde Fiyatları

Fon perde fiyatları ve modelleri, fon seçimi yaparken göz önüne aldığınız kriterlerden biridir. Tül perdenin fonu hangi kumaştan ve hangi miktarda kullanılacağı ise fon perde fiyatları 2023 belirlemesinden etkili olur. Çünkü seçim yaptığınız kumaş kalitesine göre fiyatlar değişecektir.

Tül perdelere kıyasla daha ucuz fon fiyatları olduğu söylenebilir. Dekoratif amaçlı salon perde fonu seçimi yaparken daha az kumaş kullanılacağı için fon perde fiyatları en ucuz düzeylerde olabilir. Ancak yatak odası fon modeli tercihinde önceliğiniz mahremiyeti korumak olacağı için tüm pencerenizi kapatacak ölçülerde perde fon tercih etmeniz gerekeceği için maliyet bir miktar artacaktır.

 

Gri Fon Perde

Minimalist evlerin en çok tercih ettiği renklerden biri olan gri fonlar evinize hem modern hem de sofistike bir hava katacaktır. Bir perde evi ne kadar değiştirir sorusuna yanıt arıyorsanız, tercih edeceğiniz çeşitli gri tonlardaki fonlar ile bu farka yakından şahit olabilirsiniz.

Son yıllarda popülaritesi artan açık gri fon perde modelleri ev dekorasyonunda sıklıkla karşınıza çıkabilir. Sadece estetik amaçlı kullanılabileceği gibi evinizi güneşten koruma da ve aradığınız mahremiyeti sağlamada da oldukça etkili bir tercih olacaktır.

Özellikle sık karşılaştığımız sorulardan biri olan “Gri koltuk takımına uygun fon perde hangisi?” sorusunun yanıtını ararken uyguladığınız dekorasyon stilini de göz önüne almanız gerekiyor. Gri fon renginden çeşitli ton alternatifleri dışında özgür ve modern bir tarz arayışındaysanız siyah fonları seçebilirsiniz.

 

 

Fon Perde Tutucu

Dekoratif amaçlı tercih edilen fonlarda, fon perde aparatı ile perdenizi sabitlemeniz ve şık bir görünüm elde etmeniz mümkün olacaktır. Fon için perde aksesuarları seçiminde ise mutlaka dekorasyonunuzu dikkate alarak tercih yapmanız gerekir.

Pek çok perde fon tutucu modeli bulunur. Her birinin sağladığı estetik ve kullanım kolaylığı farklıdır. Fon perde tutucu nasıl takılır sorusunun yanıtını öğrenmeden perde tutucu seçimi yapmamalısınız. Zira beklediğiniz kolay kullanımı ve estetik görünümü her perde fon tutucu ile elde etmeniz mümkün olmayabilir.

Pano fonların tercihinde fon tutucu kullanımı önemli bir ihtiyaç oluyor. Gerek pileli fonlarda gerekse de düz fonlarda kullanacak olun dekorasyonunuzu tamamlamak için mutlaka fon perde duvar aparatı ile desteklemeniz gerekiyor.

 

 

Salon Fon Perde

Evinizin en aydınlık, en şık ve en özel alanlarından biri olan salonlar da fon kullanımı oldukça revaçta. Ancak salon fon perdeleri arasında seçim yaparken pek çok ihtiyacı da göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Salonunuz çok güneş alıyor ise mutlaka pencerenizi tamamen örtecek ölçülerde ve renklerde perde fonu tercih etmeyi unutmayın. Güneşe bire bir maruz kalmayan salonlar için ise estetik amaçlı fon kullanımı ön plana çıkabilir.

Fon perde salon için size sunulan renkler arasında ilk tercihiniz dekorasyonunuza uygun olması olacaktır. Ancak salonun aldığı ışık miktarı da fon renk seçimi için önemli bir faktördür. Çok fazla güneş ışığı alan salonlar için koyu renk perde fonu doğru seçim olurken az ışık alan salonlarda tercihler açık renklere doğru yönelir.

 

 

Siyah Fon Perde

Perde fonu seçiminde siyah renk tercihi belki size uzak geliyor olabilir. Ancak pek çok kişi benzer endişelerinden kısa sürede kurtularak siyah beyaz fon perde renkleri ile son dokunuşunu etkili bir şekilde tamamlamıştır.

Perdenin ev dekorasyona sağladığı katkı elbette ki tartışılmaz. Ancak doğru kumaş ve doğru renk tercihi ile çok daha etkili, konforlu bir dekorasyon sağlamanız mümkün olabiliyor. Bu amaçla tercih edilen perde fon modelleri arasında ise siyah düz fon perde modelleri görmek pek de şaşırtıcı olmasa gerek!

Özellikle modern tarz da dekore edilmiş evlerde siyah fonlar; salon fon ya da yatak odası fon seçenekleri içerisinde ilk sıralarda yerini alıyor. Siyah düz fonların sağladığı eşsiz karartma özelliği dışında bulunduğu mekâna kattığı atmosfer sebebi ile en popüler perde fonu olarak tercih edilir.

 

 

Keten Fon Perde

Doğal görünümü ile popülerliğini korumaya devam eden keten fonlar, size sağlıklı bir ortamda sunuyor. Ketenin sağlıklı dokusu, doğal görünümü ile birleşince dekorasyonunuzda aradığınız o sihirli dokunuşa kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Keten fon perde modelleri, dekorasyonda minimalist çizgilere sahip ve özellikle doğallıktan yana olanların tercihidir. Pek çok renk seçeneği arasında ise krem keten fonların popülaritesini günden güne arttırıyor.

Siz de ev dekorasyonunuzda perdeleriniz ile fark yaratmak istiyorsanız perde fonu modelleri ve perde tutucu çeşitleri arasında tercihinizi kolayca yapabilirsiniz. Kumaş ve renk seçenekleri ile her dekorasyona uygun farklı perde fonu alternatifleri sunan perdeoutlet.com da dilediğiniz ölçülerde satın alma işlemi gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

Görüldüğü üzere ideal fon seçimi için pek çok dikkat etmeniz gereken unsurlar mevcut. Perde fonu renkleri, ölçüleri, fon kumaşı tercihi, perde fonu temizliğinin kolay olması ve fon tutucu alternatifleri gibi bütünleyici bir tercih yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde mekân üzerinde istediğiniz atmosferi yakalamanız ve dekorasyonunuzu tamamlamanız mümkün olmayacaktır.

 

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız