Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Zebra perde ölçüsü nasıl alınır sorusu stor perde kullanıcıları için merak konusudur. Perde alırken ölçülerin bilinmesi gereklidir.

Ölçüler sayesinde evinizin camlarına uygun perdeler dikilecektir. Bu yüzden doğru bir şekilde ölçü almak oldukça çok önemlidir. Yanlış ölçülerin geri dönüşü olmaz ve birçok sıkıntıyı bir arada getirir.

Bu sıkıntılardan birisi dikilen perdenin cama büyük veya küçük gelmesidir. Sorun bu şekilde gerçekleştiğinde perdeyi yeniden diktirmek gerekecektir. Bu da ayrıyeten bir masrafa yol açacağından sizi zarara uğratacaktır.

Hazır Stor Perde Ölçüleri

perdeoutlet-zebra-perde-ölçüsü-nasıl-alınır (5)
Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Hazır stor perdelerin ölçüleri değişime uğramaktadır. Fakat stor perdelerde toplam kullanılan kumaş belirli bir hesaba dayanmaktadır. Genellikle 2 metre ile 2 metre 10 santimetre ölçüde kullanılan toplam kumaş stor perdenin modellerini oluşturmaktadır.

Eğer camınızın ölçü uzunluğu 1.80 cm ise üretim esnasında ele alınan kumaş 2 metreyi bulamaktadır. Böylece perdenin görüntüsü elde edilmek istediği görünümü kazanır.

Zebra perde ölçüsü nasıl alınır sorusuna genellikle kullanılan ölçüler yardımı ile cevap verdik. Zebra perde modeli stor perde modeli ile neredeyse yakın bir oranda kullanım sağlanır.

Ofis ortamlarında, yaşam alanlarında ve kurumsal mekânlarda en çok kullanılan perdeler arasında da yerini almaktadır. Bir diğer en çok kullanılan perdeler ise fon perde ve tül perde çeşitleridir.

Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır? Perde Ölçüsü Hesaplama

perdeoutlet-zebra-perde-ölçüsü-nasıl-alınır (4)Perdenizin ölçüsünü alırken dikkat etmeniz gereken bazı belirli hususlar bulunmaktadır. Fakat kendi ölçünüzü almaktansa perdeyi satın alacağınız yer eğer e-ticaret sitesi değilse, birebir ustaların ölçüyü almasını isteyebilirsiniz.

Eğer işin ustaları ölçüyü alırlarsa hem kendi standartlarına uygun hem de sorunsuz ürün üretimini sağlarlar. Bunun yanı sıra perde alımını eğer e-ticaret sitelerinden veya ölçü alma hizmeti vermeyen bir yerden gerçekleştiriyorsanız, iş size düşmüş demektir!

Dikkatli bir şekilde doğru ölçüyü almak mümkündür. Öncelikle perdenin eninin ölçüsünü alırken, hem sağdan hem de sol taraftan gerçek ölçülerini ele almamalısınız.

Gerçek boyutundan 10 cm daha fazla bir ölçü birimini alırsanız, uygun perde ölçü işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Camın boyunun ölçüsünü alırken ise, seçim size kalmıştır.

Standart perde uzunluğunu önceden de kullanmış olacağınız perdeden kaide edebilirsiniz. Bunun haricinde camın kapanmasının istediği yerden ölçü işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Seçim tamamen size kalmıştır fakat cam boyundan daha az bir ölçü alırsanız perdeniz güneş ışığını filtreleme görevini am anlamıyla gerçekleştiremeyecektir.

Stor Perde Ölçüleri Nasıl Alınır?

perdeoutlet-zebra-perde-ölçüsü-nasıl-alınır (3)Zebra perde ölçüsü nasıl alınır, stor perde ölçüsü nasıl alınır sorusu ile eş değer olabilir. Çünkü arada pek bir fark bulunmamaktadır. Stor perde ölçüsü alırken camınızın en ölçüsünü olduğundan 10 cm daha geniş tutmalısınız.

Boy ölçüsünü ise camınızın kapanmasını istediğiniz yerine kadar almanız yeterli olacaktır. Zebra perde eve stor perde ölçüsü aynı şekilde alınmaktadır.

Perde ölçüsünü alırken hem eninden hem de boyundan olduğundan daha az bir ölçü birimi almamaya özenle dikkat edin. Böylece perdeniz işlevini gereğince görecektir.

Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır? Standart Zebra Perde Ölçüleri

Zebra perde ölçüsü nasıl alınır sorunuza örnekli bir şekilde cevaplandıralım. Mesela camınızın en ölçüsü 1.50 cm şeklindedir. Camın sağ tarafından ve sol tarafından 10 cm fazla ölçü almanız gerekecektir.

Böylece 1.50 cm olarak aldığınız ölçü, 1.70 cm olacaktır. Boy içinde istediğiniz yere kadar hiza oluşturarak bir ölçü gerçekleştirebilirsiniz. Sarım payı olarak perde ölçüsüne 10 cm ekleyebilirsiniz.

Cam Balkon Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

perdeoutlet-zebra-perde-ölçüsü-nasıl-alınır (2)

Balkonunuzun camının ölçüsünü alırken daha zahmetli bir işlem sizi bekleyecektir. Balkondaki camınızın her kanadı için ayrı birer ölçü gerekecektir.

Fakat bu işlem çok dikkatli ve özenli yapılması gereken bir işlemdir. Bu yüzden perdeyi satın aldığınız yerden mümkünse bir ekip yardımı istemelisiniz. Bu işin ustası olan ekip daha titiz ve sorunsuz bir ölçü işlemi gerçekleştirecektir.

Her ne kadar kolay gibi gelse de aslında ölçü işlemi çokça emek isteyen bir işlemdir. Fakat kendiniz yapmanız gerekli ise, cam fitiline kadar tam bir ölçü almalısınız.

Bu ölçüden yaklaşık 2 cm kadarı çıkararak sonucu o şekilde not almalısınız. Bunun nedeni dikile perdenin cam fitiline temas etmemesidir. Eğer perde cama çok temas ederse, cama zarar verebilir ve konforlu kullanım seçeneğini kaybedebilir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız