Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Çeşitleri 2024

Perde Çeşitleri 2024

Perde çeşitleri 2024 arasında birçok farklı model bulunmaktadır. Yaşam alanlarımızı süsleyen perdeler aynı zamanda mahremiyeti de sağlarlar.

Yaşam alanlarının önemli bir parçası olan perdeler kaliteli malzemelerden üretilerek imalat edilmelidir Böylece daha uzun bir kullanım süresi oluşan perdelerde, ekonomik olarak da zorlanmamış olursunuz.

Kalite standartlarının düşük olduğu perdelerde yeni perde değişikliğine veya tamirine kaçınma olasılığı yüksektir. Bu durum gerçekleşirse hem maddi hem manevi açıdan zorluklar yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle perde seçiminde öncelikle dikkat etmeniz gereken unsur, kaliteli malzeme kullanımıdır. Kumaşın cinsi, diğer malzemelerin kalitesi oldukça önem taşıyan bir unsurdur.

2024 Perde Çeşitleri İsimleri

Perde Çeşitleri 2024
Perde Çeşitleri 2024

Perde çeşitleri, her çeşit açısından birbirinden farklı modeli bir arada bulundurur. Tüm çeşitlerin farklı alanlar için uygun olma özelliği bulunmaktadır. Mesela stor perde kullanıcıları, perde çeşidini her alanda kullanabilirler.

Yaşam alanları olan ev ortamlarında, ofis ortamlarında ve kurumsal mekânlarda kolaylıkla kullanım sağlayabilmektedirler.

Stor perde, zebra stor perde ile beraber oldukça şık bir şekilde görünmektedir. Bu şık yapısı ev ortamında; mutfak, oturma odası, yatak odası, salon, misafir odası ve balkonlarda kullanılabilir.

Stor perde ve zebra perde kullanımı temizlik açısından da zorluk taşımaz. Çamaşır makinesine atılmayan stor perdeler, bir sünger yardımı ile temizlenmektedir.

Bu yöntemin yanı sıra kuru temizlemeye de verebileceğiniz perdeleri kolaylıkla kullanabilirsiniz. Diğer her perdenin de ayrı birer kullanım alanı bulunmaktadır.

Salon Perde Modelleri

Perde Çeşitleri 2024
Perde Çeşitleri 2024

Salonda kullanılabilecek perdelerin başında fon perde, tül perde ve stor perde gelmektedir. Eğer şık bir dekor oluşturduysanız, fon perde oldukça hoş bir görünüm katacaktır.

Salonda zebra stor perde de kullanabilirsiniz. Bu seçim tamamen sizin tarzınıza ve beklentilerinize kalmış bir husustur. Tül perde kullanımı da ev ortamlarında oldukça yaygın hale gelmiştir.

Salon, oturma odası veya mutfak alanlarında birbirinden farklı modeller ile de ev dizaynı oluşturulabilir. Birçok birbirinden farklı çeşit, tüm olasılıkları beraberinde sunmaktadır. En çok tercih edilen çeşitler şu şekildedir:

  • Stor perde
  • Zebra stor perde
  • Motor perde
  • Motor stor perde
  • Jaluzi perde
  • Dikey perde
  • Tül perde
  • Fon perde

En Son Çıkan Perde Modelleri

Yeni perde modelleri arasında çift mekanizmalı stor perde bulunmaktadır. Çift mekanizmalı stor perde farklı yapısı ile en yeni modellerdendir.

Çift zincire sahip perdeler, bir adet sağ tarafta bir adet de sol tarafta yer almaktadır. Bu zincirlerden birisi storu, bir diğeri de tülü kontrol etmektedir.

Böylece daha seri bir kullanımı çift mekanizma ile kullanabiliyorsunuz. Çift mekanizmalı perde kullanımını ev ortamlarında sağlayabileceğiniz gibi, ofis ortamlarında da bu farklı çeşidi kullanabilirsiniz.

Çift mekanizmalı perde modelinin yanı sıra, motorlu perde kullanımı da farklı alanlarda yaygınlaşmış durumdadır.

Salon Perde Modelleri | Perde Çeşitleri 2024 Kreasyonu Hakkında Bilgiler!

Perde Çeşitleri 2024
Perde Çeşitleri 2024

Perde modelleri ve çeşitleri hakkında en çok duyacağınız bilgi “konforlu olan modeli seç“ şeklindedir. Konfor sahibi kaliteli, şık perdeleri seçerseniz uygun perdeyi kullanmaya başlamış olacaksınızdır.

Tül perde ve fon perde kullanımını ev ortamlarında daha çok rastlamış olabilirsiniz. Fon perde kullanım açısından olsun temizlik işlemi ve bakımı açısından olsun oldukça konfor içermektedir.

Tül perde kullanımı da aynı şekilde basit tüyolar içerir. Temizliğini çamaşır makinesi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Çamaşır makinesinde dikkat edeceğiniz husus yıkama ayarlarıdır.

Derecesi ve devrini doğru bir şekilde ayarladığınız tül perdelerinize, yıkama sırasında zarar gelmeyecektir. Düşük derecelerde yıkanması gereken tül perdenin düşük ayar amacı, kırışmasını engellemek içindir.

Mutfak Perdeleri Çeşitleri 2024

Mutfak içerisinde kullanacağınız perde çeşitleri farklılık gösterebilmektedir. Her çeşidi aslında mutfağınız için kullanabilirsiniz. Fakat tül perde kullanımını mutfak içerisinde pek tavsiye etmiyoruz.

Hele ki camınız ocağınıza yakın bir konumda bulunuyorsa herhangi bir problemi oluşturabilir. Tül perdenin uçuşan yapısı rüzgâr estiğinde ocağa yakın mesafeye gelebilmektedir. Bu durumda herhangi bir yangın tehlikesini oluşturabilir.

Bu nedenle mutfakta daha çok stor perde kullanabilirsiniz. Tabi, ocağınız camınıza uzaksa tül perde kullanımında da bir sorun oluşmayacaktır.

Fakat stor perde veya zebra stor perde kullanımı da mutfak içerisinde uygun olacaktır. Bunun haricinde fon perde kullanımını da elbette ki gerçekleştirebilirsiniz.

Perde çeşitleri arasında bulunan jaluzi perde kullanımı genellikle ofis ortamlarında veya iş merkezlerinde gerçekleşmektedir. Kullanacağınız alanın dekoru ve renkleri, perde seçiminde dikkat edeceğiniz hususlardan olmalıdır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız