Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri 2024

Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri 2024

Tül perde modelleri ev ortamlarında en çok kullanılan perde çeşitlerindendir. Tül perde birbirinden farklı modeli ile evlerinize şıklık katıyor.

Perde kullanımı yalnız ev ortamlarında değil ofis ortamları ve kurumsal mekânlarda da aranır. Perde hem güneş ışığını filtreler hem de mahremiyeti sağlar. Perde seçiminde kullanım sağlayacağınız alanda bulunan mobilyaları göz önünde bulundurmalısınız.

Kullanım sağlayacağınız alanda bulundurduğunuz mobilyalardan tutun da halıya kadar seçimlerinize dikkat etmelisiniz. Avangart tarz mobilya seçiminde tercih edeceğiniz perde çeşidi ise gözünüzü korkutabilir.

Salon Tül Perde Modelleri

Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri
Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri

Salon tül perde kullanımı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Neredeyse her evde rastlayabileceğimi tül perde kullanımı pile oranına göre değişiklik göstermektedir. Pile oranı nasıl hesaplanır tarzı sorular sıklıkla sorulmaktadır.

Tül perde orta pile, sık pile ve normal pile çeşitleri ile satışa sunulmaktadır. Sık pile kullanımı daha ağır bir görünüm oluşturduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Sık pile tül perde çeşidinde kullanılan kumaş metrekaresi fazla olduğu için fiyat değişiklikleri oluşur.

Tül perde modelleri arasında yer alan orta pile tül perde metrekare kullanımı açısından sık pile perdeye göre daha az kumaş kullanımına sahiptir. Perde sendiğinde akla gelen ilk çeşitlerden birisi şüphesiz tül perdedir. Tül perdenin normal pile çeşidi ise sık pile perdeye göre daha az kumaştan yapılır.

En Son Çıkan Perde Modelleri

En son çıkan perde modelleri daha az desene yer verilerek üretilmektedir. Tül perde salonda, yatak odasında, oturma odasında ve çocuk odasında rahatlıkla kullanılmaktadır. Tül uçuşan yapısı ile odaya oldukça doğal ve ferah bir hava kazandıracaktır.

Farklı renk çeşitleri ile de birçok farklı perde çeşidi ile kombin edilebilir. Fon perde ve tül perde uyumu oldukça yakışan ve kullanılan bir kombindir. Fon perde tül perdenin güneşliği olarak görev görmektedir.

Böylece bu kombinde hem fon perdenin asil görünümü hem de tül perdenin doğal görünümü kendini gösterir. Perde çeşitleri şu şekildedir:

Tül perde modelleri arasında bulunan ve en çok tercih edilen modeller düz desensiz uzun tüllerdir. Tüller genellikle ocağa yakın olan mutfak camlarında tercih edilmez. Mutfakta eğer ocağınız cama yakınsa seçeceğiniz perde çeşidi daha sabit duran ve tehlike yaratmayan bir çeşit olmalıdır.

Tül perde uçuşan yapısı ile ocağa yakın camlarda tehlikeye neden olabilir. Bu nedenle stor perde kullanımı mutfaklarda daha doğru ve yerinde bir karar olacaktır. Ama tabi camınız ocağa uzak bir konumda yer alıyorsa tül perdeyi rahatlıkla kullanmanız mümkün olacaktır.

Kısa Tül Perde Modelleri

Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri
Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri

Tül perde modelleri arasında kısa tül perdeler de sıklıkla tercih edilmektedir. Tezgâh üstü perde olarak da geçen kısa perdeler mutfaklarda çokça tercih edilir. Tül perdeler çocuk odalarında orta pile ve desenli modelleri ile gayet uyumlu olacaklardır.

Tül perde kısa modelleri güneşlik ile kullanılırken uzun tül perde modelleri fon perdeler ile tercih edilir. Tül perde dışında ev ortamlarında fon perde ve stor perde de sıklıkla tercih edilir. Stor perde kolay kullanımı ile birçok kişinin evinde rastlayabileceğimiz bir perde çeşididir.

Avangart mobilyalar son dönemlerde oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Avangart dediğinde daha spesifik bir tarz düşünmekteyiz. Görmeye çok alışık olmadığımız bu tarz mobilyalar ile kullanım sağlayacağımız perde ve halılar sizi endişelendirebilir.

Fakat fazla bir endişeye gerek yoktur. Endişeye gerek mahal yoktur çünkü avangart mobilyalar ağır bir tarzı bünyesinde barındırdığı için perdelerde daha sadelikten yana tercihler uyumlu olacaktır. Avangart dendiği zaman çok büyük farkı bulunan mobilyalar aklınıza gelmesin.

Avangart daha çok, farklı bir havayı şıklık ile bütünleştirir. Avangart mobilyalar ile en çok tercih edilen perde çeşidi fon perdedir. Fon perdede kombinlenen bir diğer çeşit ise tül perdedir. Bu şekilde avangart dekorasyonlar oldukça modadır.

Fransız Tül Perde Modelleri Avangart Mobilyalar ile Uyum İçinde Olur mu?

 

Tül perde modelleri ve fiyatları her markaya göre farklılık göstermektedir. Avangart mobilyalar dendiğinde akla gelmesi gereken tarz, klasik tarz olmalıdır. Sanat ve Edebiyat’ta yeri olan avangart; deneysel fikirler anlamı ile kullanılmaktadır.

Avangart mobilya; mobilya sektöründe yenilikçi bir klasik tarz olarak geçmektedir. Avangart mobilyalar tül perde ve fon perde ile uyum ile ahenk içinde dekorasyon içerisinde kullanılabilir. Fransız tül perdede dantel kullanımı ağırlıktadır.

Dantel ile tül perdeler romantik bir hava oluşturmaktadır. Romantik oluşan havaya fon perde güneşlik görevini üstlenerek eşlik edebilir. Avangart mobilyalarda Fransız tül erde modeline uyum içinde eşlik edecektir. Avangart tasarımlar ile salonunuz adeta bir yeniliğe kavuşacaktır.

Fransız dantel ile avangart desenler ise harika bir uyumu yakalayacaktır. Avangart mobilyalar genellikle salon ve oturma odalarında tercih edilmektedir. Tül perde modelleri ile uyum sağlayacak bir diğer perde çeşidi ise stor perdedir. Stor perde de güneşlik görevini görecek ve farklı bir havayı alana katacaktır.

Tül Perde Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri
Avangart Mobilya ile En Uyumlu Tül Perde Modelleri

Tül perde modelleri ve çeşitleri her çeşitten farklı perdecilerde rahatlıkla bulunabilir. Tül perde bakımı da en az kullanımı kadar kolaydır. Tül perde kornişlerden takılarak çıkarılır. Stor perdede olduğu gibi zincirli bir çekme yapısı yoktur.

Tül perdenin temizliği çamaşır makinesi aracılığı ile basit bir şekilde gerçekleşmektedir. Tüllerin çamaşır makinesinde kırıştığı ve yapısının bozulduğuna dair bazı söylentiler vardır. Bu durum yıkama işlemini yanlış bir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde doğrudur.

Fakat yıkama sırasında makine ayarlarına dikkat ederseniz tül perdenizin yapısı bozulmayacaktır. Perdenizi sıcak suya basma gibi bir işlem uygulaması gerçekleştirmemelisiniz. Tül perdeyi çamaşır makinesinde 30 derece ayarında yıkamalısınız.

Böylece tül kırışmayacak ve yapısını kaybetmeyecektir. Tül perde modelleri kuru temizlemeye de verilebilmektedir. Fakat çamaşır makinesi kolaylığı bir başkadır. Perdeler çok fazla kırışmadığı için yıkama sonrasında ütü de yapabilirsiniz.

Tül perde haricinde stor perde de çamaşır makinesinde yıkama işlemine dayanıklı ve uyumlu üretilmiştir. Fon perdeyi ve tül perdeyi çamaşır makinesinde yıkarken makineye başka çamaşır atmamaya özen gösterin. Perdeler tek başlarına yıkanmalıdır.

Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları

Tül perde modelleri fiyatları yüksek oranda etkilemektedir. Perde seçiminde fiyat, büyük etki eden unsurlardan birisidir. Fiyatı yüksek olan ürünlerin alımı alıcılar tarafından istenmeyen bir durumdur. Fakat kalite de hiçbir şekilde tesadüfen gelişen bir unsur değildir.

Perdede kalite arttığında fiyatta aynı oranda yükseliş gösterecektir. Tül perdeler de aynı şekilde bu kervana katılmaktadır. Bir başka fiyatı etkileyen unsur ise perde metrekaresidir. Perde metrekaresi arttıkça fiyatta da artış gözlemlenir.

Tül perdenin pile oranı seçimi de fiyata etki edecektir. Sık pile perde çeşidinde kullanılan perde kumaşı fazla olduğu için fiyat listesi de fazla bir şekilde hazırlanmaktadır. Perde aksesuarları da fiyata ekstra eklenecek ürünlerdir.

Braçollar, rensolar, perde tokası, perde tutucu ve fon bağı tarzı aksesuarlar perdeleri olduğundan daha farklı bir görünüme kavuşturur. Bu görünüş ile beraber ayrı bir modern görünümde kazandıracak olan aksesuarlar tül perde olsun fon perde olsun sıklıkla kullanılır.

Tül perde modelleri seçimini tamamen dekorasyon stilinize ve alanda bulunan eşya tarzlarınıza göre yapmalısınız. Bir dekorasyonun başarılı oluşmasını hedefliyorsanız uyum ve ahengi olmazsa olmaz haline getirmeniz gerekecektir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız