Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır? 2024

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır? 2024

Stor perde temizliği nasıl yapılır tarzı sorular stor perde kullanıcılarının ilgi odağıdır. İşte stor perde bakımı hakkında detaylar!

Yaşam alanlarımızı süsleyen perdeler her alana göre farklılık gösterebiliyorlar. Perde çeşitleri hakkında detaylı bilgiler edinmek doğru bir seçim yapmanız için önemlidir. Perde kullanımı konforlu kullanım sonucunda faydalı bir kazanım sunacaktır.

Satın alacağınız perde de en çok dikkat edeceğiniz özellik, kullanım kolaylığı ve konforu olsun. Konfor dışında kaliteli malzemelerde her perde modeli için vazgeçilmez bir özelliktir. Kaliteli bir perde uzun ömrü de beraberinde getirmektedir.

Her ürün için uzun ömürlü kullanım olmazsa olmaz bir özelliktir. Kalite asla tesadüf değildir. Perdedeki kalite arttıkça da mantıken fiyat da artmaktadır. Fakat perde alımında yüksek fiyatı en başta ödemek en doğru yoldur. Kısa ömürlü ucuz bir perde kullanımının sonralarında size daha büyük masraflar açabilmektedir.

Stor Perdeyi Çıkarmadan Temizleme | Stor Perde Temizliği

Stor perde temizliği işlemini gerçek kılmak için öncelikle stor perdelerinizi çıkarmanız gerekecektir. Stor perde çıkartma işlemi gözünüze zorlayıcı bir işlem gibi gözükebilir. Fakat oldukça basit işlemlere dayanmaktadır.

Stor perdenizi çıkarırken en azından 2 kişi olmanız iyi olacaktır. Stor perde üzerinde bulunan kilit tarzı mandalları öncelikle görerek ayarlamalısınız. Çıkarma işleminde stor perdenin duvara bakan kısmındaki kilit tarzı mandallarına çıkarmanız gerekecektir.

Bu işlem için perdeye tavana doğru olacak şekilde elinizle askı uygulamalısınız. Perdeden çıkacak ses ile perdenin mekanizmadan çıktığını göreceksiniz. Çıkan tarafı bir kişi tutarken, işlemi gerçekleştiren kişinin de diğer tarafa gitmesi ve aynı işlemleri uygulaması gerekir.

Çıkarma işlemini yapmadan temizlemek isteyenler de olabilir. Özellikle çok acil vakitler de eğer vakit sıkıntısı varsa sünger yardımı ile de stor perdenizi temizleyebilirsiniz. Sünger yardımı ile temizlemeyi perdeyi çıkarmadan gerçekleştirmek mümkündür. Fakat biz çıkarılarak temizlenmesini önermekteyiz.

Stor Perde Temizleme Spreyi | Zebra Perde Temizliği

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor perde temizliği yapılırken perdenin başarılı bir şekilde yerinden çıkarılmasına özen göstermelisiniz. Perdeyi çıkardıktan sonra perdeyi dilerseniz kuru temizlemeye gönderebilirsiniz. Kuru temizleme, perdeyi başarılı bir şekilde temizleyecektir.

Kuru temizleme yöntemini eğer tercih etmek istemiyorsanız, perde temizliğini kendinizde gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız işlev rulo haline getirdiniz stor perdeyi temiz bir yüzeye sermek olacaktır.

Yüzeyin temiz olduğundan emin olun. Rulo haline getirdiğiniz stor perdeyi yavaş ve dikkatli bir şekilde yüzey üzerinde açmalısınız. Deterjan kullanımı ile stor perdenizi rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Stor perdeyi açtıktan sonra deterjan yardımı ile silmeye ve yıkamaya başlayabilirsiniz.

Deterjan dışında başka bir malzeme kullanmak istiyorsanız size; limon ve su karışımını önerebiliriz. Stor perde temizliği ardında geriye takmak için tekrardan bir kişi yardımcıya ihtiyaç duyacaksınız. Takma işlemini gerçekleştirmek de en az çıkartmak kadar basittir.

Öncelikle ilk kilit noktasına perdeyi hizaya getirin. Hizaya getirdiğini perdeyi tekrardan elinizle baskı uygulayarak yerine sabitleyin. Aynı çıkarma işleminde gerçekleştiği gibi yine bir ses duyacaksınız.

Bu ses stor perdenin sabitlendiğine işarettir. Aynı işlemi diğer kilit noktasına da uyguladıktan sonra takma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Stor Perde Temizliği | Sararmış Stor Perde Nasıl Beyazlatılır?

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Yıllarca uzun süre perde kullanımının ardından perdeler sararmaktadır. Sararan perdeler bazen yıkandıktan sonra bile, leke bırakabilmektedir. Kalan sarı lekeleri çıkartmak için farklı yöntemler kullanılmaktadır.

Stor perde temizliği yöntemleri arasında; leke çıkarıcı özel deterjanlar bulunmaktadır. Diğer yöntemler arasında arap sabunu yer almaktadır. Arap sabunu bilindiği gibi hem kimyasal içermez hem de leke çıkarıcı özelliği ile temizleme görevi görür.

Halı şampuanı kullanımı da özellikle sarı lekeleri çıkartmada etkili olabilmektedir. Perdelerde kullanacağınız kimyasal malzemelere dikkat etmelisiniz. Kimyasal ürünler kimi zaman perdenin yapısını bozabilmekte ve zarar verebilmektedir.

Stor Perde Fiyatlarına Etki Eden Faktörler!

 

Stor perde temizliği konusunda detaylı bilgilendirme yaptık. Stor perde fiyatları ise birçok faktöre bağlı artıp,  azalabilmektedir. Perde metrekaresi ve malzeme kalitesi en başta bulunan belirleyici faktörlerdendir.

Perde modeli ve kumaş cinsi de fiyatın artışa geçme sebeplerindendir. Kaliteli bir kumaş seçimi perdenizin uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden fiyattan önce kaliteden yana olmanızı önermekteyiz.

Outlet mağazalarında perdeler piyasaya nazaran daha uygun fiyatlardan sunulmaktadır. Perdeoutlet olarak sizlere en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlardan sorunsuz bir şekilde ulaştırmaktayız.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız