Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Modelleri İçin Yepyeni Öneriler!

Stor Perde Modelleri İçin Yepyeni Öneriler!

Stor perde modelleri kullanışlı ve sağlam yapılara sahiptir. Sizde kaliteli duruşlarıyla ışığı tamamen kapatabilen storları tercih ederek dekorasyonlarınıza şık bir hava katın!

Stor perdeler, bir kumaş veya başka bir malzemenin bir silindir üzerine sarılması ve bir mekanizma kullanılarak aşağı ve yukarı hareket ettirilmesi ile çalışır. Stor perde modelleri genellikle pencerenin boyutuna göre özel olarak üretilir. Sizde doğru boyutlarda ve şık bir perde seçimi yaparak, dekorasyonlarınıza hareketlilik kazandırabilirsiniz!

 

Kalitesi İle Dikkat Çeken Perde Outlet Stor Perde Modelleri

Stor perde modelleri ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Kolay kullanımı, pratikliği ve şık tasarımlarıyla her zevke hitap eden bu perdeler, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekmektedir. Stor perde satın alırken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir perde bulabilirsiniz.

Stor perdeler, farklı modelleriyle göz doldurmaktadır. Evlerde veya ofislerde şık bir görünüm kazandıran stor perde modelleri birçok alanda kullanılmaktadır. Peki, en yaygın olarak kullanılan stor perde modelleri nelerdir? İşte, detaylar!

 

Zebra Stor Perde

Popüler stor perde modelleri arasında bulunan zebra stor perdeler; iki farklı renkten oluşan bir kumaş şerididir. Bu şeridi aşağı yukarı hareket ettirerek, perdeyi açıp kapamak mümkündür. Zebra storlar, her türlü dekorasyona uyum sağlar.

Tasarımlarıyla öne çıkan ve birçok kişi tarafından tercih edilen zebra stor perde modelleri dekorasyonların vazgeçilmez ürünleri haline gelmiştir. Bu modellere ait en genel özellikleri ise şu şekildedir;

  • Her türlü dekorasyona uyum sağlar.
  • Güneş ışığını kontrol eder.
  • Gizliliği sağlar.

 

Çift Mekanizmalı Stor Perde

Çift mekanizmaya sahip stor perde modelleri, iki farklı perdeyi bir arada sunmaktadır. Tek bir ray üzerinde bulunan bu perdeler, klasik perdelerin aksine modern bir görünüme sahiptir. Tül ve fon perde gibi birden fazla perde kullanımına olanak sunması, bu ürünlerin en büyük avantajıdır.

 

Bambu Stor Perde

Katlamalı şekilde bir görünüm sunan bambu stor perdeler, ahşap görünümleri ile oldukça dikkat çekicidir. Hasır, ahşap veya ahşap görünümlü materyallerden üretilen bu ürünler, geniş bir çeşitliliğe sahiptir. En çok tercih edilen modeli ise zebra stor perde olarak kullanılan modelidir.

 

Lazer Kesim Stor Perde

Lazer kesime sahip olan stor perde modelleri şık bir ve modern bir görünüm sunar. Özellikle salonlar ve oturma odalarında tercih edilen bu ürünler, farklı bir tarz oluşturmak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Beyaz ve krem tonlarının hâkim olduğu modeller, her dekorasyona uyum sağlaması açısından avantajlıdır.

 

Karartma Stor Perde

Opak kumaştan elde edilen karartma storlar, dokuma tekniği ve iplik türü bakımından özel olarak üretilmektedir. Güneş ışığını bloke ederek içeri girecek tüm ışığı engeller. Böylelikle karanlık ortamlar oluşturmak isteyenlerin tercih ettiği ürünler arasındadır.

 

Siyah Stor Perde

Siyah renge sahip olan stor perde modelleri hem sesi hem de ışığı kesmesiyle avantaj sağlamaktadır. Özellikle ofis alanlarında tercih edilen siyah storlar, ortama modern bir görünüm kazandırır. Bu ürünler yazın veya kışın kullanılmaktadır.

 

Blackout Stor Perde

Diğer adı karartma stor perde olan blackout storlar; ışığı geçirmeyen özel bir yapıya sahiptir. Dışarıdan gelen ışığın mümkün derecede kısarak, ortamın istenilen karanlığa ulaşmasını sağlar. Böylelikle ofis veya yatak odası gibi alanlar için tercih edilen bir perde türüdür.

 

Dikey Stor Perde

Dikey stor perde modelleri dikey olarak yerleştirilmiş kumaş şeritlerden oluşur. Bu noktada dikey storlar pencereyi daha geniş gösterir. Bu stor perdelerin tercih edilme nedenleri ise şu şekildedir;

  • Pencereyi daha geniş göstermek
  • Güneş ışığını kontrol ederek odaya doğru açılarda girişini sağlamak

 

Tül Stor Perde

Şık duruşu ve ortama kattığı modern görünümü ile en çok tercih edilen ürünler arasında tül stor perde modelleri yer alır. Nem ve toz tutma oranları oldukça düşük olan bu ürünler, pratik bir şekilde temizlenmektedir. Ayrıca duvara monte ederek de, ortamın havasını değiştiren bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Cam Balkon Stor Perde

Diğer adı akordeon perde olan cam balkon perdeler, mekanik perde modelleri arasında yer almaktadır. Bu ürünler genellikle her türlü dekorasyonda kullanılmaktadır. Ancak cam ve balkonlarda daha sık tercih edilir. Bu ürünlerin kurulumu ise sabitleme, yapıştırma veya mıknatıs yöntemi ile gerçekleşmektedir.

 

Çocuk Odası Stor Perde Modelleri

Çocuk odası için stor perde modelleri seçiminde, öne çıkan renkler ve desen olmalıdır. Çünkü çocuklar için bir oda hazırlanırken, ilgi duydukları figürlere yer verilmelidir. Erkek çocuklar için arabaların veya kahramanların yer aldığı perdeler seçilirken; kız çocukları için pembe renkli ve Barbie görsellerin bulunduğu ürünler tercih edilir.

 

Salon Stor Perde

Salon stor perdeleri, daha çok dikkat çekici ve şık olan modellerden yana tercih edilmelidir. Salonun dekorasyonuna göre zebra stor perde ve düz mat renklere sahip stor perdelerle, dekorasyonlarınıza şıklık kazandırabilirsiniz!

 

Pliseli Stor Perde

Pliseli stor perdeler, kırışık bir yapıya sahiptir. Bu stor perdeler, modern tarzdaki görünümleriyle dikkat çekmektedir. Pliseli stor perdelerin sağladığı avantajlar, şu şekildedir;

  • Modern bir görünüm sunar.
  • Güneş ışığını kontrol ederek ortama hoş bir ışık girmesini sağlar.
  • İstenilen düzeyde gizlilik sunar.

 

Mutfak Stor Perde Modelleri

Stor perde modelleri mutfaklara en çok yakışan perde türüdür. Pratik bir kullanım sunmaları ve temizlik açısından avantaj sağlamaları, en çok tercih edilme nedenleri arasındadır. Mutfağın dekorasyonuna uygun olarak çift mekanizmalı storlar ve düz renk storlar, daha çok tercih edilmektedir.

 

Ofis Stor Perde

Ofisler ciddiyet isteyen alanlar arasındadır. Bu nedenle ofis alanlarına stor perde modelleri seçilirken, daha çok koyu renklerin hâkim olduğu modeller tercih edilir. Ofislerde; blackout storlar, bambu sporlar ve koyu düz renk storlar daha çok kullanılmaktadır.

 

Ahşap Stor Perde

Ahşap doğru dekorasyonlarda kullanıldığında, ortama sıcaklık ve doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Ahşap storlar ise ahşabın en modern hâlini yansıtır. Ofis ve ev dekorasyonlarında daha çok bambu stor perde modelleri kullanılsa da, çeşitli ahşaplardan üretilen ürünlerde oldukça popülerdir.

 

Güneşlik Stor Perde

Sun screen güneşlik perdeler, güneş ışığının yoğun olduğu tarafı göstermektedir. Bu nedenle içerideki kişiler dışarıyı rahat bir şekilde görebilirken, dışarıdakilerin içeriği görmesi mümkün değildir. Güneşlik storların bu formda olması genellikle tercih edilmektedir.

 

Hasır Stor Perde

Hazır stor perde modelleri genellikle piyasada bambu stor olarak da satışa sunulmaktadır. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürünler, doğal ahşap ve liflerden üretilir. Bu yönüyle çevreci olan kişilerin tercihleri arasında gösterilmektedir. Uygun dekorasyonlarda kullanılarak, çarpıcı bir görünüm elde edilebilir.

 

İkili Stor Perde

İkili stor perde modelleri; bir mekanizmada iki farklı perdenin olduğu ürünlere denilmektedir. Genellikle alt tarafında güneşlik formunda olan bir perde, üzerinde ise tül formunda bir perde bulunur. Bu ürünler pratik bir kullanım sunar.

 

Desenli Stor Perde

Son yıllarda hafif desenlere sahip olan stor perde modelleri tercih edilmektedir. Dekorasyonlara ayrı bir hava katmak ve yaşam alanlarının dekorasyonlarını zenginleştirmek için, bu tarz ürünler seçilmektedir.

 

Sık Sorulan Sorular

Renk, stil ve tasarım açısından birçok avantaj sağlayan stor perde modelleri; dekorasyonun ve odanın stilini tamamlayan parçalar arasındadır. İşte, bu ürünler hakkında en sık sorulan sorular!

 

Stor Perde Çıkarmadan Nasıl Yıkanır?

Evlerin dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen stor perdeler, çıkarmadan kolay bir şekilde temizlenmektedir. Perdelerin temizliği için; sabun rendesi, halı şampuanı, deterjan ve arap sabunu gibi ürünler tercih edilmektedir. Temiz bir kovanın içine koyulan ürünler ve bez yardımıyla stor perdenin her iki tarafı da silinebilir.

 

Çift Mekanizmalı Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Çift mekanizmalı stor perde modelleri temizlenirken, perdenin mekanizmadan ayrılması gerekir. Mekanizmadan ayırdığınız perdeyi temizlemek için düz bir zemine sermeniz ve çok sert darbelerden kaçınarak yumuşak bir fırça ile temizlemeniz yeterlidir. Daha sonra perdeyi güneş altında kurutarak yeniden mekanizmasına yerleştirmeniz gerekir.

 

Stor Perde Kiri Nasıl Çıkar?

Bir kovanın içinde koyulacak olan arap sabunu ve ılık su köpürtülerek, storların temizleme suyu hazırlanmış olur. Daha sonra sünger veya bir bez yardımıyla storlarda oluşan kirlenin çıkarılması mümkündür.

 

Zebra Perde Nasıl Çıkarılır?

Zebra perde çıkarma işlemleri oldukça pratik ve kolaydır. Ancak perdenin çıkarılması esnasında perdenin bulunduğu mekanizmanın dengeli bir şekilde tutulması gerekmektedir. Böylelikle perdenin klemenslerden çıkarılarak alınması sağlanır. Bu işlemi kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yapamıyorsanız bir uzmandan yardım almalısınız.

 

Stor Perde Nasıl Takılır?

Stor perdeler kullanım alanına bağlı olarak duvara, tavana ve kornişe takılarak kullanılmaktadır. Storların takılma şekline estetik açıdan dikkat ederek karar vermelisiniz. Duvara veya tavana monte edilen stor perde modelleri için, demir veya metal çubuğa ihtiyacınız olmaktadır. Kornişe takılacak perdeniz için ise portraylar gerekmektedir.

 

Stor Perde Metre Fiyatı Ne Kadar?

Stor perdenin metre fiyatı özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Perde Outlet olarak uygun fiyat garantisi ile stor perde modelleri sunmaktayız. Bu noktada perdelerimizin metrekare fiyatı ₺289,99 ilâ ₺499,99 arasında değişiklik göstermektedir.

 

Stor Perde Çeşitleri Nelerdir?

Birbirinden farklı özellikleri ve tasarımlara sahip pek çok stor perde modeli vardır. Ancak bazıları diğerlerine oranla daha sık tercih edilmektedir. İşte, stor perde çeşitlerinde en çok tercih edilenler;

  • Kumaş stor perde
  • Çift mekanizmalı stor perde
  • Zebra stor perde
  • Tül stor perde
  • Sun screen stor perde

 

Hangi Perde Modeli Daha Kullanışlı?

Kullanım alanları ve özellikleri dikkate alındığında, hangi perdenin kullanışlı olduğuna karar verebilirsiniz. Özellikle mutfak gibi çok sık kullanılan alanlarda zebra ve stor perde modelleri tercih edilmektedir. Çünkü bu ürünler mutfakların daha geniş ve modern görünmesini sağlamaktadır.

 

Stor Perde En İyisi Hangisi?

Yıllardır perde sektöründe hizmet üreten firmamız en iyi stor perde modellerinin satış gerçekleştirmektedir. Bu noktada herkes tarafından kabul görmüş ve kalitesi ile göz dolduran Brillant stor perde modelleri, en iyi stor perde markaları arasında gösterilmektedir.

 

Stor Perde Ömrü Ne Kadardır?

Tamiri, kullanımı ve temizliği en kolay olan perdeler arasında şüphesiz stor perde modelleri yer alır. Bu perdeler oldukça uzun ömürlü bir kullanım sunar. Ancak kullanıma bağlı olarak da, bu süre değişiklik gösterir.

Genellikle stor perdelerin ömrü 3 yıldır. Ancak temiz ve tozsuz alanlarda kullanıldığında, stor perdenin ömrü 5 ilâ 10 yıl arasında değişmektedir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız