Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Seçiminde İdeal Kriterler!

Stor Perde Seçiminde İdeal Kriterler!

Stor perde günümüzde ev dekorasyonunun en popüler ürünlerinden biridir. Kolay kullanımı ve şık tasarımlarıyla her zevke hitap eden modellere, Perde Outlet’ten ulaşabilirsiniz!

 

Storlar bir pencereyi kapatmak için kullanılan bir tür perdedir. Bu modeller bir kumaş veya malzemenin silindir üzerine sarılması ve bir mekanizma kullanılarak aşağı ve yukarı hareket ettirilmesiyle çalışır. Stor perde, genellikle pencerenin boyutuna göre özel olarak üretilir. Ancak seçiminde bazı kriterler ön plana çıkmaktadır. İşte model seçimi, kullanımı ve stora ait tüm detaylar!

 

Stor Perde Modelleri

Ev ve ofis dekorasyonlarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan storlar, günümüzde farklı alanlarda kullanılmaktadır. Son yıllarda kullanımı giderek artış gösteren perdelerimiz, sizin zevk ve tercihleriniz göz önünde bulundurularak tasarlanır. Ürünlerimiz birbirinden farklı dekorasyonların oluşturulmasında oldukça etkilidir.

Stor perde, farklı türlerde olabilir. Bu ürünler klasik perde tasarımlarına göre daha pratik ve kullanılışıdır. Aynı zamanda modern bir görünüm sunarak her tarzda hitap etmektedirler. Tasarım detayları ile öne çıkan birçok model, geleneksel tarzlarla da oldukça uyumludur. En yaygın olarak kullanılan storlar, şu şekildedir;

 

Zebra Stor Perde

Zebra storlar, iki farklı renkten oluşan bir kumaş tasarımına sahiptir. Adından da anlaşıldığı gibi açık ve koyu renkli çizgilerden meydana gelmektedir. Bu şeritleri aşağı yukarı hareket ettirerek perdeyi açıp kapamak mümkündür. Özelliklerine ve türüne bağlı olarak ışık geçirgenliği farklı olan iki tür kumaştan üretilmektedirler.

Zebra görünümüne sahip storlar opak ve saydam olmak üzere iki çeşit şeritten oluşur. Farklı detaylara sahip olan modeller, tül ve fon olarak da tercih edilmektedir. İşlevsel özellikleri sayesinde şıklık oluşturmaktadırlar. Genel özellikleri ise şu şekildedir;

  • Geniş bir renk skalasına sahiptirler.
  • Üzerlerinde bulunan figürler ve motiflerle modern bir görünüm sergilerler.
  • Yatay ve dikey formları bulunmaktadır.
  • Kullanım alanları geniştir. Çocuk odası, mutfak ve salon gibi alanlarda sıklıkla tercih edilir.

 

Çift Mekanizmalı Stor Perde

Sıklıkla tercih edilen çift mekanizmada storlar kaliteli kumaşlardan tasarlanmaktadır. Pratik kullanımı, kolay temizlenmesi ile birlikte oldukça pratik bir üründür. Evin her odasında kullanılabilir tasarımları vardır. Çift mekanizmalı tül storlar, ortama hoş ve şık bir hava katmaktadır.

Farklı boyut ve özelliklerde üretilen modeller arasından seçim yapmanız oldukça kolaydır. Ayrıca uzun yıllar kullanıma uygun olan bu modeller, güvenilir bir kullanımda sunmaktadır.

 

Bambu Stor Perde

Yaşam alanlarının atmosferini değiştiren bambu stor tasarımları, dekorasyonlara ayrı bir hava katmaktadır. Dekorasyonların en sevilen tamamlayıcı parçalarından biri olan bu modeller, günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Pratik bir kullanıma sahip olan bambu storlar, uygulandıkları alanlarda ısı dengesini korumaktadır.

Rahat ve konforlu bir kullanım sunan bu modeller, kullanım alanına göre doğru seçilmelidir. İç ve dış mekânlarda kullanılacak olan bambu storların farklı yapılardaki tasarımlarına da göz atılmalıdır. Hava koşullarından doğrudan etkilenecek alanlarda tercih edilecek olan storların, jaluzi modellerden yana tercih edilmesi doğru bir karar olur.

 

Lazer Kesim Stor Perde

Dekorasyonlarınızda pratik bir kullanım elde ederek aynı zamanda şık bir görünüm oluşturmak istiyorsanız, lazer kesim storlar tam size göre! Kalitesi ve tasarımıyla dikkat çeken bu ürünler son yılların en çok tercih edilen modelleri arasındadır.

Kullanım alanları bakımından dikkate alındığında etek ucunda detaylara sahip olan lazer kesim storlar; salon, mutfak ve oturma odası gibi alanlarda kullanılmaktadır. Uygulandığı alana ayrı bir hava katarak, ortamın havasını yükselten bir tasarıma sahiptir.

 

Karartma Stor Perde

Kullanılacak alana uyumlu olarak tercih edilen karartma storlar, ışık geçirmeyen özellikleri ile dikkat çekmektedirler. Farklı modelleri ve özellikleri bulunan ürünler, karanlık ortam sevenlerin ilk tercih ettiği tasarımlardandır.

Renk kartelası açısından farklı tasarımları da bulunan storlar, daha çok siyah, beyaz ve gri tonları ile dikkat çekmektedir. Estetik renkleri ile farklı alanlarda kullanılabilir modeller arasındadırlar. Ortamın ışık düzeyini ayarlanması bakımından tercih edilse de, aslında şık bir görünüm kazandırdığı için de en sevilen modellerdendir.

 

Siyah Stor Perde

Dekorasyonlarında loş bir ortam kazandırmak ve güneş ışığından korunmak isteyen kişilerin tercihleri arasında, siyah storlar yer alır. Farklı kumaş ve tasarımlara sahip olan bu modeller, yaylı ve zincirli mekanizmalardan oluşmaktadır. Ayrıca düz siyah, mat siyah ve tül siyah olarak yer alan tasarımlar, çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Güneş ışığını önemli ölçüde engelledikleri için, siyah storların kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle restaurant, yatak odaları, ofis ve iş yerleri gibi alanlarda kullanılmaktadırlar. Ortama şık bir görüntü kazandırmasının yanı sıra, dışarıdan içeriyi göstermemesi de ilgi çekici yanları arasındadır.

 

Blackout Stor Perde

Blackout storların son yıllarda kullanım alanı artış göstermiştir. Ev dekorasyonlarının önemli tamamlayıcı parçaları arasında yer alan bu ürünler; yatak odası, mutfak ve oturma odaları gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca bu modellerin diğer adı karartma perde olarak da geçmektedir.

Ev ve iş yerlerinin en sevilen stor modelleri arasında bulunan ürünler, sade ve şık görünümleri ile dikkat çekmektedir. Ayrıca işlevsel yönleri ile de pratik bir kullanım imkânı sunmaktadır.

 

Dikey Stor Perde

Her zevke hitap eden dikey storlar, ortamın daha büyük görünmesine imkân sunmaktadır. Bu ürünler zebra, PVC ve ahşap gibi materyallerle üretilerek, çeşitli alanlarda kullanım imkânı sağlar.

Kaliteli yapıları ve özellikleri ile uzun yıllar kullanıma uygundur. Tül olarak tercih edilen storlar ise güneş ışığının doğru açılarda odaya girmesini sağlayarak; ortama daha aydınlık bir görünüm verir.

 

Tül Stor Perde

Dekorasyonlara şıklık ve kullanım kolaylığı sunan bütün storlar, kolay temizlenebilir bir özelliğe sahiptir. Bu ürünlerin en sevilen özelliği ise fazla yer kaplamamalarıdır. Tül perde yerine de tercih edilen tül storlar, tek ve çift mekanizmalı olarak tasarlanmaktadır.

Farklı desen ve renklerle üretilerek her dekorasyona uyumlu hâle getirilen modeller, kullanıldıkları alanlara modern bir görünüm sunar. Evlerin her köşesinde kullanılmaya başlanan bu modeller, artık ofis ve cam balkonlarda da çok sık tercih edilmektedir.

 

Balkon Stor Perde

Son dönemlerde balkonlarda bulunan camlara dekoratif bir dokunuş için, perdeler tercih edilmektedir. Bu ürünler yılın genelinde pratik bir kullanım olanağı da sunmaktadır. Balkonlarında standart bir görünüm istemeyen ve farklı bir tarz oluşturmak isteyen kişiler, storları tercih etmektedir.

Düz beyaz veya krem tonlarda olan storlar, sade tarzları seven kişiler için oldukça idealdir. Ancak balkonlarında enerjik ve renkli bir görünüm isteyenler, farklı tasarımlarda ve desenlerde olan modelleri tercih edebilir.

 

Çocuk Odası Stor Perde Modelleri

Çocuk odaları renkli ve ilgi çekici olmalıdır. Bu nedenle o odalar için tercih edilecek perdelerin de, çocukların ilgisini çekecek ve seveceği modellerden seçilmesi gerekir. Çocuğun severek gideceği bir odası olması hem uykusunun kaliteli olmasını hem de odadaki geçirdiği vakti verimli kılar.

Renkli, desenli ve farklı figürlerin yer aldığı storlar çocukların her zaman ilgisini çekmektedir. Özellikle erkek çocukları için araba veya çeşitli kahramanlar içeren storların seçilmesi, iyi bir seçenek olur. Kızlar için ise beyaz ve pembe tonların hâkim olduğu modeller oldukça idealdir.

 

Salon Stor Perde

İş yerleri, ofis ve evlerde stor kullanımı giderek artış göstermiştir. Genellikle storlar ev dekorasyonlarında mutfak ve balkonlarda tercih edilmektedir. Ancak farklı tasarımları ve modelleri ortaya çıkması ile birlikte, oturma odaları ve salonlarında vazgeçilmez ürünleri hâline gelmişlerdir.

Storlar ışığı tamamen engelleyen bir yapıya sahiptir. Çeşitli aparatlarla kullanılarak, ışığın geçişini manuel veya otomatik olarak sağlamak mümkündür. Kolay temizlenmeleri de ev hanımlarının en çok dikkat ettiği noktalardan biridir. Salonlarda daha düz ve modern görünümlü storlar tercih edilmektedir. Lazer kesim ürünlerde son yılların trendleri arasındadır.

 

Mutfak Stor Perde Modelleri

Mutfaklar en çok vakit geçirilen alanlardan bir tanesidir. Bu nedenle kolay temizlenebilen ve pratiklik sunan perdelerin seçilmesi, mutfaklar için oldukça önemlidir. Storlar hem kullanım kolaylığı hem de temizliği açısından en ideal perde modelleri arasındadır.

Düz renklere sahip modeller mutfaklar için daha uygun olmaktadır. Mutfağın dekorasyonuna ve tasarımına uygun olarak tercih edilecek storlar, ortama hem şıklık hem de modern bir görünüm kazandırmaktadır.

 

Ofis Stor Perde

Ofis ortamları resmi ve klasik alanlardan oluşmaktadır. Bu nedenle tercih edilen storlarında ağır modeller olması gerekmektedir. Blackout, bambu, siyah ve karartma storlar, ofisler için en ideal modeller olarak gösterilmektedir. Çünkü bu ürünler dışarıdan içeriyi göstermemesi bakımından tercih edilmektedir.

 

Pliseli Stor Perde

Pliseli storlar, kırışık bir görünüme sahiptir. Farklı ve şık yapısıyla kullanılan dekorasyonlara ayrı bir hava katmaktadır. Özellikle küçük alanlarda kullanılan bu modeller, ortama daha geniş ve aydınlık bir görünüm vermektedir.

 

Stor Perdelerin Özellikleri

Dekorasyonlara modern bir görünüm kazandıran storlar, farklı çeşitlerde üretilmektedir. Gündüzleri tül perde olarak ve geceleri fon olarak kullanılabilir çeşitleri bulunmaktadır. Klasik storlar ve zebra storlar farklı özelliklerde üretilmeleri ile dikkat çekmektedir. Ancak her ikisinin de benzer özellikleri vardır. Storlara ait bazı özellikler, şu şekildedir;

  • Kolay kullanıma sahiptir. Storlar bir iplik, zincir veya düğme kullanılarak kolayca açılıp kapatılabilir.
  • Pratik ve işlevsel bir kullanım imkânı sunarlar.
  • Storlar pencereyi kapatmak veya açmak için fazla yer gerektirmez. Alan tasarrufu sağlarlar.
  • Farklı renklerde ve desenlerde üretilen storlar, kullanılan alanlara kaliteli ve şık bir görünüm kazandırır.
  • Storlar, diğer perde modellerine göre daha uygun fiyatlıdır. Her bütçeye uygun ürün bulmak kolaydır.

 

Stor Perde Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Ortamlara şıklık katan ve rahat kullanımlarıyla göz önünde bulunan storlar, cazip fiyat seçenekleri sunmaktadır. Ancak bu ürünlerin seçimi yapılırken bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekir. Mutfak storları, çocuk odası storları veya farklı alanlarda kullanılacak olan perde türlerinin seçiminde, ayrıntılı seçenekler dikkate alınmalıdır. İşte, o seçeneklerden bazıları;

  • Perdenin boyutunun doğru ölçülmesi gerekir. Storlar, pencerenizi tam olarak kapatacak şekilde olmalıdır.
  • Perdenin türünü seçerken zevkinizi ve dekorasyonunuzu göz önünde bulundurmalısınız. Zebra storlar, her türlü dekorasyona uyum sağlayacak tasarımlara sahiptir. Pliseli storlar, modern bir görünüm için en idealidir. Dikey storlar ise pencereyi daha geniş gösterir.
  • Perdenin malzemesini seçerken dikkatli olmalısınız. PVC storlar, en uygun fiyatlı storlar arasında yer almaktadır. Polyester storlar, diğerlerine göre daha dayanıklı ve kalitelidir. Alüminyum storlar ise en pahalı stor modelleri arasındadır.
  • Perdelerin kalitesini kontrol etmelisiniz  Storların kalitesi, dikişleri ve malzemesi dayanıklı, kaliteli ve uzun ömürlü olmalıdır.
  • Storların tek kasaya monte edilebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Genellikle büyük alanlara sahipseniz, bu tarz konulara dikkat etmeniz sizin için kolaylık sağlar.
  • Perde modellerinin garantisini öğrenmelisiniz. Storların garantisi, olası bir sorun durumunda size yardımcı olmaktadır.

 

Stor Perde Fiyatları

Storlar ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Kolay kullanımı, pratikliği ve şık tasarımlarıyla her zevke hitap etmektedir.  Ayrıca bu ürünler uygun fiyatlarıyla da dikkat çekmektedir. Storların satın alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir perdeye sahip olmak istiyorsanız, Perde Outlet ürünlerine göz atabilirsiniz.

Stor fiyatları; perdelerin özelliklerine, tasarım detaylarına ve boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Düz ve desenli modeller arasından tercih yapmak için, bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. Stor fiyatlarının metre fiyatı ₺289,99 ilâ ₺499,99 arası değişiklik göstermektedir.

 

Zebra Stor Perde Fiyatları

Kullanım kolaylığı ve pratikliği ile en popüler perdeler arasında bulunan zebra storlar, uygun fiyat seçenekleri ile sunulmaktadır. Ürünleri seçerken farklı model, dilim veya dilimsiz olma durumlarına göre tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda zincir detaylarının plastik veya metal olması da fiyatlara etki etmektedir.

 

Ucuz Stor Perde Fiyatları

Perde Outlet uygun fiyatlı storlar sunarak, ihtiyaçlarınıza cevap vermeye çalışmaktadır. Çeşitli avantajlar, indirim ve kampanyalar ile siz de ucuz storlara sahip olabilirsiniz! Dekorasyonun yapılacağı alan darsa metre ölçülerini küçük tutarak, en uygun ürüne sahip olabilirsiniz. Stor fiyatlarımız, ₺289,99’den başlamaktadır.

 

En Ucuz Stor Perde Fiyatları

Stor fiyatları ürünlerin özelliklerine göre değişir. Ürünlerin kapalı veya açık kasa sistemlerine sahip olması, zincir detayları, tasarım detayları ve motorlu veya motorsuz olması; fiyatlarının önemli ölçüde değişmesinde etkilidir. En ucuz storlar genellikle klasik ve düz detaylara sahip olan modellerdir.

 

Stor Perde Aparatı

Storlar için kullanılan aparatlar oldukça farklıdır. Perdelerin doğru bir şekilde kullanılabilmesi ve pratiklik sunması açısından; doğru aparatların seçilmesi ve mekanizmanın uyumlu olması gerekir. Stor perde takma aparatı metal ve plastikten oluşmaktadır. Metal stor perde montaj aparatı tavan ve duvarlara kolay bir şekilde monte edilmektedir. Bu sayede perdelerin sabitlenmesi başarıyla gerçekleşmiş olur.

Stor perde korniş aparatı ise plastik olmaktadır. Genellikle plastik aparat kornişlere uygun şekilde üretilmekte ve bu doğrultuda kullanılmaktadır. Kornişlere takılan plastik aparatların çevrilerek sabitlenmesi gerekmektedir.

 

Stor Perde ile İlgili Detaylı Notlar!

Kullanım alanları bakımından her geçen gün artış gösteren storlar hakkında birçok bilgi merak edilmektedir. Storları nasıl çalıştığı, nasıl mekanizmalardan ve kumaşlardan oluştukları ile ilgili detaylar öğrenilmek istenmektedir.  İşte, o detaylar;

 

Stor Perde Mekanizması Nasıldır?

Bir evin dekorasyonunu tamamlayan perdelerin kullanılmasında çeşitli unsurlar ön plandadır. Özellikle perdelerin kolay bir şekilde kullanılmasını sağlayan, perde mekanizması yani ayağı olarak da bilinen materyal önemlidir. Brillant çift mekanizmalı tül stor perde monte edilerek perdenin rahat bir şekilde kullanılması sağlanır.

Storların mekanizması ip veya zincirlerden oluşmaktadır. Aynı zamanda perdeler mekanizma üzerinde bulunan demir çubuğa bağlı olarak da işlevsellik göstermektedir. Bu noktada perdenizin boyutuna uygun bir mekanizma seçimi yapmanız gerekmektedir.

 

Stor Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Stor perdelerin montajı yapılırken bazı aşamalardan geçilmesi gerekmektedir. Storlar genellikle pencereye, duvara veya kornişe monte edilir. Bu perdelerin montajı, genellikle kolaydır. Ancak bazı durumlarda storların montajı için profesyonel bir yardım alınması gerekebilir.

Kendi başınıza montaj ve kurulum işlemi yapacaksanız mutlaka yönergeleri takip etmeniz gerekir. Hangi aparatın hangi alanda kullanıldığının açık bir dille ifade edildiği yönergelere göre hareket ederek, montaj işlemini tamamlayabilirsiniz. Peki, kurulum aşamaları nasıldır?

 

Storların Kurulum Aşamaları

  • Öncelikle storun kurulumu yapılacak alanın tespit edilmesi gerekir.
  • Tavana, kornişe ya da pencereye monte edilip edilmeyeceğinin tespit edilmesi gerekir.
  • Perde türünün montaj için kaç kasaya sahip olduğunun belirlenmesi gerekir.
  • Montajın yerinin işaretlenmesi gerekir.
  • Storların dübellerinin, montaj ve vida aparatlarının uygun alanlara sabitlenmesi gerekir.
  • Son olarak perdenin sağlamlığının kontrol edilmesi gerekir.

 

Stor Perde Kumaşı

Storlar ütü gerektirmeyen kumaşlardan üretilmektedir. Farklı özelliklere sahip kumaşlar, uygulanacak alana göre tercih edilmektedir. Daha çok polyester kumaşın yoğun olarak kullanıldığı storlarda, kumaş renkleri değişiklik göstermektedir. Peki en çok tercih edilen stor perde kumaşları nelerdir? Açıklanacak olursa;

  • PVC: PVC kumaş storlar, en uygun fiyatlı ürünlerdir. Bu noktada PVC, hafif ve kolay işlenebilir bir malzemedir. Böylelikle PVC kumaştan üretilen perdeler, polyester ve alüminyum perdelere göre daha az maliyetlidir.
  • Polyester: Polyester kumaş perdeler, PVC storlara göre daha dayanıklı ve kalitelidir. Bu sebeplerden dolayı polyester, PVC’ye göre daha güçlü bir yapıda bulunduğu için daha uzun ömürlüdür.
  • Alüminyum: Alüminyum kumaş storlar ise en pahalı stor perde olarak bilinir. Kullanımı yaygın olan alüminyum, dayanıklı ve sağlam bir malzemedir. Bu nedenle alüminyum storlar, uzun ömürlü bir kullanım sunar.

 

Stor Perde Motoru Nedir?

Storların kolay bir şekilde uzaktan kumanda yardımıyla hareket ettirilmesini sağlayan teknolojiye denilmektedir. Uzaktan kumandayla storların çalışabilmesi için storların içinde bulunan kontrol sistemleri devreye girmektedir. Stor motoru sayesinde, konumunuzu bozmadan istediğiniz şekilde perdenin hareket ettirilmesini sağlayabilirsiniz.

 

Stor Perde Yedek Parça

Stor perde mekanizmaları çeşitli parçalardan oluşmaktadır. Her mekanizmada olduğu gibi bu mekanizmada da parçaların ayrı bir önemi vardır. Storların bozulması veya çalışmaması durumunda yedek parça temin edilerek; storun tamir işleminin yapılması gerekir. Bu konuda deneyimliyseniz, yedek parçayı siz monte edebilirsiniz. Ancak pek bir bilginiz yoksa bir uzmandan yardım almalısınız.

 

Sık Sorulan Sorular

Kullanım kolaylığı, pratikliği ve modern görünümü ile ön planda olan storlar hakkında sizde bazı soruları merak ediyor musunuz? İşte, storlar hakkında en sık sorulan sorular!

 

Stor Perde Nasıl Takılır?

Storlar tavana, pencereye ya da kornişe monte edilerek takılmaktadır. Perde kasasında bulunan montaj kısımları dikkate alınarak, duvar ya da korniş üzerinden işaretleme işlemi yapılır. Daha sonra stor kasası ile işaretlenen alanların birbiriyle uyumu dikkate alınır. Son olarak dübel, matkap ve vida yardımıyla montaj işlemi tamamlanır.

 

Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Storlar diğer perde türleri gibi yıkanmamaktadır. Bu tür perdeler silme işlemi ile kolay bir şekilde temizlenmektedir. Kireçsiz su ve beyaz sabun storlarını temizlenmesi için yeterli olmaktadır.

 

Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

Storların çıkarılma işlemi oldukça kolaydır. Stor ayaklarının stor kasasına geçmiş olması, çıkarılmalarını kolaylaştırmaktadır. Ayaklarının üst kısmında bulunan çıkıntılara bastırılarak, storun çıkması sağlanır.

 

Stor Perde Nasıl Sökülür?

Pratik kullanıma sahip storların çıkarılması ve takılması işlemleri oldukça kolaydır. Bir sandalye yardımıyla stora ulaşarak, klemensleri tek tek mekanizmadan çıkarmak gerekmektedir. Perdeyi yukarı doğru toplayarak klemenslerin olduğu tarafa hafif bir baskı uygulanması sonrasında, perdenin söküm işlemi tamamlanır.

 

Stor Perde Nasıl Temizlenir?

Stor genellikle temiz bir bez kullanılarak kolayca temizlenebilir. Ancak, bazı durumlarda storlara kuru temizleme yapılması gerekebilir.

 

Stor Perde Kornişe Nasıl Takılır?

Korniş üzerine takılan storların montaj işlemi oldukça kolaydır. Perde ile beraber verilen portrayların kornişe monte edilmesi, storun takılmasını sağlar.

 

Stor Perde Aparatı Nasıl Takılır?

Stor takma aparatı sayısı perde uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Bu aparatların takılma işlemi ise tıpkı perde durdurma vidaları gibidir. Yani çevrilerek aparatın kornişe takılması gerçekleşir.

 

Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Stor ölçüsünün alınabilmesi için en ve boy gibi ölçüler dikkate alınmaktadır. Genellikle bu ölçümlerin alınmasında perdelerin eni, pencereyi 10 cm geçecek şekilde olmalıdır. Tamamen ölçüler sizin istekleriniz doğrultusunda olup, genel anlamda camı kapatacak kadar ölçü alımı yapılmalıdır.

 

Korniş Olmadan Stor Perde Nasıl Takılır?

Stor kullanımı için illa kornişe gerek duyulmamaktadır. Metal aparatlar; duvara veya tavana monte edilerek, storların bu aparatlara takılma işlemi yapılır. Ancak sabit bir şekilde storun aparatın çıtçıtlı kenarlarına oturtulması gerekir.

 

Stor Perde Nasıl Silinir?

Perdeler monte halindeyken her yerinin silinebilmesi mümkündür. Bunun için sabunlu temiz bir bez sizin işinize yarar. Ayrıca çıkarma işlemini gerçekleştirerek düz bir zemine yerleştirdiğinizde, perdenin silme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

 

Stor Perde Evde Nasıl Yıkanır?

Sanıldığı gibi storlar makineye atılıp yıkanamamaktadır. Çünkü mekanizmaya sahip olan bu perdelerin makinede yıkanması önerilmemektedir. Storların yıkama işlemi için sabun, sünger ve su yeterli olmaktadır. Ayrıca perdelerinizi yumuşak bir fırça yardımıyla da silebilirsiniz.

 

Zebra Stor Perde Yıkandıktan Sonra Nasıl Takılır?

Storlar yıkandıktan sonra kolay bir şekilde tekrar takılabilmektedir. Perdenin çıkarılma işleminde, vida ve dübellerin çıkarılması gerekmektedir. Storun temizlenmesinin ardından tekrar takılma işleminde ise, yine vida, matkap ve dübeller kullanılarak işlem tamamlanır.

 

Sararmış Stor Perde Nasıl Beyazlatılır?

Storlar yapıları itibarı ile kolay temizlenebilir ve leke tutmayan bir forma sahiptir. Ancak sararmış olan storların temizliği için özel olarak üretilmiş deterjanlar tercih edilir. Ayrıca derin bir kaba ılık su ve sabun köpürterek de beyazlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Stor Perde Duvara Nasıl Takılır?

Storların duvara monte edilme işlemlerinde çeşitli aparatlar kullanılmaktadır. Metal çubuklar duvara sabitlenerek, storun bu çubuklara takılması sağlanır. Ancak perdenin sabit durması için perde tutucu gibi materyallerinde kullanılması gerekmektedir.

 

Stor Perde Hangi Deterjanla Yıkanır?

Storlar her deterjanla yıkanmamaktadır. Çünkü yapılarının bozulması, renklerinin solması ve perdenin yıpranması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu perdelerin temizliğinde bulaşık deterjanı ve perde temizleyici ürünler daha çok tercih edilmektedir.

 

Stor Perde Makinede Nasıl Yıkanır?

Perde temizliği yapmak istiyor ancak buna vakit ayıramıyorsanız, makinede yıkanan storları tercih etmelisiniz. Çünkü stor yapısı itibariyle makinede yıkanmamaktadır. Eğer makinede yıkanan bir stora sahipseniz, makinenizin hassas programını tercih etmelisiniz.

 

Zebra Stor Perde Nasıl Takılır?

Zebra perdeler kornişe, duvara ve tavana monte edilebilir. Kornişe monte işlemlerinde ufak aparatlar tercih edilmektedir. Duvara ve tavana monte işleminde ise metal ve demir çubuklar tercih edilir.

 

Stor Perde Metre Fiyatı Ne Kadar?

Özelliklerine göre storlar farklı fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Düz renk stor fiyatları genellikle daha uygundur. Karartma perdeler veya diğer modeller tercih edilecekse, metre bazında artış görülmektedir. Perde Outlet stor metre fiyatları; ₺289,99 ilâ ₺499,99 arasında değişiklik göstermektedir.

 

Stor Perde Neden Takılır?

Stor perdeler genellikle modern görünümleri ile tercih edilmektedir. Ancak güneş ışığını kırıcı özelliğe sahip olmaları da onları cazip kılmaktadır. Evinizde hoş bir ortam oluşmasını ve güneşten alınan ısıyı daha az hissetmek istiyorsanız, stor modelleri tam size göre!

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız