Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
8 Adımda Perde Sitesi SEO Analizi Nasıl Yapılır?

8 Adımda Perde Sitesi SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Perde sitesi olanlar için en önemli kısım SEO tekniklerine uygun şekilde hareket ederek rakiplerinizden bir adım önde olmaktır. Peki perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır?

Bulunduğunuz durumu gösterdiği gibi sonuç vermeyen veya yanlış yapılan çalışmalarınızı ve yeni stratejiler belirlemeniz de kolaylık sağladığı gibi kullanabileceğiniz birçok ücretli veya ücretsiz araçlar bulunmaktadır.

Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır, neden önemli, SEO araçlarını neden kullanmalısınız gibi birçok konuya değinerek perde sitenizi daha iyi bir konuma getirebilirsiniz.

Perde Sitesi SEO Analizi Nasıl Yapılır ?

perdeoutlet-modern-mutfak-perdeleri-22
8 Adımda Perde Sitesi SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Arama motorundan organik trafik çekerek ve perde sitesi üzerinden bir geri dönüşüm sağlamak için SEO analizi yapmanız gerekmektedir.

1-Doğru Anahtar Kelimeleri Hedeflemek

Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusunun ilk cevaplarından birisi Google Sıralama Başarısında etkili doğru anahtar kelime seçimidir. Başarılı bir SEO’nun en önemli adımlarından biri ise doğru kelime öbekleri ve anahtar kelimeler seçmektir.

Hedeflediğiniz planları gerçekleştirmek adına en etkili anahtar kelimeleri seçmek araştırma ve zaman gerektirse de, farklı araçlar kullanarak kolaylık sağlayabilirsiniz.

Google anahtar kelime planlayıcı gibi araç sitelerinden faydalanarak içeriğinizin sıralamasını yükselterek veriye dayalı sonuçlar elde etmiş olacaksınız. Ayrıca perde satışları için ticari amaç ile kullanılan anahtar kelimeler kullanmanız oldukça önemlidir.

2-URL Yapısı, Görsel URL ve Alt Etiketler

Her sitenin kendine özgü URL yapısı bulunduğu için perde sitesi olanlar için de kendine özgü bir URL yapısı olmalıdır. Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusunda en önemli kısımlardan birisi URL ve alt etiketlerdir. Ayrıca perde sitesi için URL yapısı arama motorları açısından uyumlu değilse bu konu üzerinde çalışarak bu yapıların optimizasyonunu yapmanız gerekmektedir.

Perde sitesinin en önemli kısımlarından olan görseller net ve arama motoruna uyumlu olmalıdır. En çok ziyaretçiyi görselle çekebilmek için görselin URL yapısı, alt etiketleri ve açıklama yazıları gibi birden fazla detaylar kullanmanız ve görsellere yönelik optimizasyon yapmanız oldukça önemlidir.

Ayrıca açılış sayfasının iyi tasarlandığından, olası perde satışları yaratma ve satışları iyileştirecek kadar ikna edici olduğundan emin olmalısınız.

3-Ana ve Alt Başlıkların Kontrolü

Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusunda bilinmesi gereken önemli konudan birisi, ana başlık h1 ile oluşturulur ve her sayfa için tek bir adet h1 başlık olmalıdır. Birden fazla h1 kesinlikle kullanılmamalıdır. Alt başlıklarda ise h2, h3, h4, h5 ve h6 başlıkları kullanılarak içeriği detaylandırıp ve daha anlaşılabilir hale getirmenize yardımcı olacaktır.

4- Perde Sitesi SEO Analizi Nasıl Yapılır Diyenlerin Dikkatine! İçerik ve Metin Analizi Önemli!

Perde sitesi SEO Analiz nasıl yapılır sorusunun yanı sıra gelen ve en önemli detay ise perde sitesinde bulunan içerikleriniz ve metinleriniz üzerinde analiz yapmanızdır.

Belirlemiş olduğunuz anahtar kelimenin kullanılıp kullanılmadığını, anahtar kelime yoğunluğunu, açıklama metinlerinin uzunluğu ve site ile ilgili metinler olması yanı sıra bu içeriğin özgün olması oldukça önemli faktörlerdendir.

5-Aldığınız Linkler veya Bozuk Linkler

Perde sitesine gelen dışarıdan gelen yönlendirme linklerini kontrol etmeniz Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusunun en önemli cevabından birisidir.

Bu yönlendirilen linklerin hangi sayfalardan yönlendirildiği, kalitesi ve yönlendiren sayfanın düzgün bir biçimde çalışıp çalışmadığını analiz etmenizde büyük önem taşımaktadır.

En önemli kısımlardan bir diğeri ise bozuk linkler olmaktadır. Linke tıklandığı zaman 404 sayfasına yönlendirme yapan linkler düzeltilmesi, sayfaya yönlendirilecek ziyaretçilerin de perde sitesi için deneyimini kötü yönde etkileyecektir.

6-Perde Sitesi İçin SEO Araçları Neden Kullanılmalıdır?

Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusu yanında gelerek neden kullanılması gerektiği kısmıdır. Pazarlama konusunda hayatı kolaylaştırdığı gibi bunların yanı sıra bazı nedenler:

-Rakiplerinizi ölçmek için raporlama yapmanızı sağlar.

-Verileri takip ederek analizleri daha kolay şekilde yapabilmeniz için işinizi kolaylaştırır.

-Yüksek kaliteli anahtar kelimeler bulur ve sitenize destek olur.

-SEO analizleri zamanınızdan ve paranızdan tasarruf etmenizi sağlar.

-Sonuçları görselleştirerek işlerinizi kolaylaştırır.

Bu nedenlerden dolayı SEO araçlarını kullanmak siteniz açısından büyük önem taşımaktadır.

İlginizi Çekebilir :

7- Perde Sitesi Analizi

Tüm bunları yaptıktan sonra beklediğiniz trafiği oluşturup oluşturmadığını gerçek sonuçlar ile karşılaştırma yapmanız oldukça önemlidir.

Yeni potansiyel müşteriler veya dönüşümler elde ettiniz mi, umduğunuz site trafik miktarlarına ulaştınız mı?  Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusunun en önemli kısımlarından birisi geri dönüşlerdir.

Ancak hayır diyorsanız nelerin yanlış gittiğini bulmalı ve şu soruları düşünmelisiniz:

-Doğru ve güçlü anahtar kelimeleri kullanıyor muyum?

-Yanlış kelimeleri mi hedefliyorum?

-Yeterince trafik almama rağmen gelen ziyaretçiler hızla perde sitesinden ayrılıyor, neden?

Bu gibi soruları kendinize sorarak uzun dönemde düşük performansı önlemek için sorunu keşfetmeli ve hızlı bir şekilde çözüm bulmalısınız.

8- Perde Sitesi SEO Rakip Analizi

Perde sitesi SEO analizi nasıl yapılır sorusundan sonra merak edilen bir diğer konu ise rakip analizidir. Bu sayede nerede yanlış yapıyor olabileceğiniz konusuna çözümler getirebilirsiniz.

Bunu yapmanın en basit yolu ise anahtar kelimenizi Google’a yazarak kimin perde sitenizin üzerinde olduğu görmektir. Ayrıca rakiplerinizin içeriklerini, bağlantılarını ve anahtar kelimelerini kontrol edebilirsiniz. Bu sayede içeriğinizi geliştirerek üst sıralara çıkmanızı sağlamış olursunuz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız