Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Perde Çeşitleri ile 2024’ün En Ekonomik Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Perde Çeşitleri ile 2024’ün En Ekonomik Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Perde çeşitleri ile düğün arifesinde eviniz için en ekonomik ve en şık dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. İşte ekonomik ve şık perde modelleri! 

Yeni evlenecek olan kadınların düğün hazırlığı sırasında en çok uğraştığı konulardan birisi de belki de perde seçimleridir.

Ev dekorasyonunu en tamamlayıcı parçalarının başında gelen perde modelleri, aynı zamanda dekorasyonunun şık bir görünüme kavuşmasında da büyük role sahiptir.  

Salondan yatak odasına, mutfaktan balkona kadar tüm odalar için ayrı ayrı perde tercihi yapmak zor bir süreç olmakla birlikte aynı zamanda ekonomik olarak külfetli olabilir.

Bu nedenle de düğün hazırlığı yaparken en ekonomik modeller arasından hangi perde modeli daha kullanışlı sorusuna yanıt arayarak eviniz için şık ve ekonomik perde modelleri tercih edebilirsiniz.  

Düğün Hazırlığında En Ekonomik Perde Nasıl Seçilir?  

perdeoutlet-perde-cesitleri (1)
Perde Çeşitleri ile 2023’ün En Ekonomik Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Perde çeşitleri ve fiyatları, piyasada ok farklı seviyelerdedir. Fiyatların bu denli değişkenlik göstermesinde kumaş özelliği, cam ölçüleri ve perde modellerinin tasarımları doğrudan etkilidir.

Yeni bir ev kuruyorsanız ve tercihleriniz hem şık hem de ekonomik olsun istiyorsanız o halde öncelikle iyi bir piyasa araştırması yaparak işe başlamalısınız.  

Perdeler, bir ev için adeta kıyafet gibidir. Evinizin mahremiyetini dışarıdaki insanlardan gizleyecek olan perdeler, aynı zamanda evinizin iç mekanını da estetik bir görünüme kavuşturur.

Bu sebeple de her ne kadar fiyatlar, seçim sırasında etkili olsa da iyi bir piyasa araştırması yaparak uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler sunan adreslerden eviniz için en uygun modelleri tercih edebilirsiniz.  

Birçok marka zaman zaman yeni evlenecek çiftler için perde düğün paketi seçenekleri sunmaktadır. Bu düğün paketleri arasından da yeni evinize uygun modellere yönelik tercihler yaparak düğün hazırlığınızda perde seçimlerini ekonomik boyutlara taşıyabilirsiniz.  

Düğün Hazırlığında Farklı Perde Çeşitleri ile Şık ve Ekonomik Ev Dekorasyonu Oluşturabilirsiniz! 

Yeni bir ev dekorasyonu, düğün hazırlığının en önemli bölümlerinden birisidir. Dolayısıyla da yeni hayata başlayacağınız evinizin yeni perdelerini seçerken seçenekler arasında boğulmadan hem ekonomik hem de estetik modeller seçmek istiyorsanız öncelikle her odaya uygun renk, desen ve modellere sahip perde modelleri seçmelisiniz.  

Perde fiyatları, tercih edeceğiniz modellerin özelliklerine göre değişkenlik gösterebileceği gibi aynı zamanda camlarınızın ölçülerine göre de değişecektir.

Eğer camlarınız geniş ölçülere sahipse o halde metre fiyatı daha ekonomik olan şık modeller arasından tercih yapabilirsiniz.

Ancak perde tercihi yaparken önceliğiniz fiyatlar değil kalite olmalıdır. Kaliteli bir malzemeden yapılmış model tercihi yaptığınızda sık sık değiştirme ihtiyacınız duymayacağınız içim uzun vadede ekonomik tercih de yapmış olursunuz.  

1.Salon Perdeleri

Modern salon perdeleri, perde seçiminin adeta kilit noktasıdır. Evinizde en çok vakit geçireceğiniz salonunuz, aynı zamanda misafirlerinize ev sahipliği yapacağınız mekanların başında gelir. Bu nedenle de salon perdesi tercihi yaparken mutlaka salonunuzdaki diğer oturma grubu ve halı gibi eşyalarınıza uyumlu renk ve modellerde tercihler yapmalısınız.  

Yeni model salon perdeleri arasına zebra, stor, plise, tül perde modelleri gibi farklı modeller vardır. Bu modeller arasından salon dekorasyonunuza uygun ve sizin tarzınızı yansıtan birçok model bulabilirsiniz.  

2.Yatak Odası Perde Çeşitleri ve Modelleri

perdeoutlet-perde-cesitleri (3)

Yatak odası, mahremiyetin çok daha önemli olan bir yaşam alanıdır. Bu nedenle de yatak odası için tercih edilen perde modelleri, daha kalın ve daha muhafazalı tasarımlara sahip olmalıdır.

Modeller arasında ortamın tamamen kapatılmasını sağlayan blackout perdeler, tül perde modelleri, panjur perdeler, stor perde modelleri yer alır. Bu modeller farklı desen ve renklerde üretilebildiğinden ürün yelpazesi de oldukça geniştir.  

3.Mutfak Perdeleri

Stor perde çeşitleri, mutfak dekorasyonunda hem temizliği hem de kullanımı kolay olduğu için sıklıkla kullanılan modeller arasında yer alır. Modern perde modelleri arasında yer alan stor perdeler, salon gibi mekanlarda da işlevsel ve şık modeller olarak kullanılabilmektedir.  

Stor perde modelleri, farklı ölçülerde üretilebildiği gibi aynı zamanda farklı malzeme kalitesi, renk ve desen seçeneklerine de sahiptir. Tercih yaparken fiyata değil malzeme kalitesine öncelik verirseniz uzun vadeli ürünler tercih ederek aslında çok daha ekonomik tercihler yapmış olabilirsiniz.

4.Balkon Perde Çeşitleri

Balkon perdeleri, estetik bir görünüm yaratma amacının yanı sıra aynı zamanda balkona giren güneşi kesmek için tercih edilir. Elbette en az iç mekanlar kadar balkon perde seçimi de estetik bir görünüm için önemli bir yere sahiptir. Geniş bir balkonunuz varsa ve işlevsel bir model tercih etmek istiyorsanız stor perde ya da panjur perde gibi modeller tercih edebilirsiniz.  

Dar Pencereler İçin Perde Modelleri Nasıl Tercih Edilmeli? 

Dar pencereler için perde tercihi yapmak düğün arifesinde yeni ev kuran kişiler için önemli bir konu haline gelebilmektedir. Yeni evinizin dar pencereleri var ise bazı püf noktaları uygulayarak pencerenin darlığını kamufle edip ortamın ferah bir görümüne sahip olabilirsiniz.  

Dar pencereler için mümkün olduğunca ortam dekorasyonuna uygun renkler doğrultusunda açık renkler tercih ederek pencerenin daha geniş görünüm sergilemesini sağlayabilirsiniz.

Eğer işlemeli ya da desenli modeller kullanmak istiyorsanız iki parçalı ve açılan perde modelleri, açıldığında pencerenin daha geniş görünmesi açısından ideal seçimler olacaktır. 

Düğün Yapacaklar İçin Perde Çeşitleri İsimleri Nelerdir Tanıyalım!

perdeoutlet-perde-cesitleri (5)

Düğün hazırlığı yaparken doğru perde seçimleri yapabilmek ve tüm modellerin özelliklerini bilebilmek için kaç çeşit perde vardır sorusunun cevaplarına da aşina olmanız faydanıza olacaktır.

En Son Çıkan Perde Modelleri Nelerdir? 

Ev dekorasyonunda en çok kullanılan modeller zebra, fon perde, tül perde, güneşlik ve stor perde modelleridir. Günümüz tekstil sanayisinde üretim teknolojilerinin gelişmiş olması bu modellerin de geniş bir çeşitlilikte üretilmesine ortam hazırlamıştır.  

1.Screen Perde Ne Demek?

Screen perde, ısı ve enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil perde modelidir. Eğer aşırı güneşe maruz kalan odanız varsa “güneş kırıcı” olarak da bilinen screen perde modelini tercih edebilirsiniz. Cam elyafının üzerine pvc kaplama yöntemi ile üretilir ve bu sayede ortama giren güneş ışığının ve ısısının filtrelenmesine yardımcı olur.  

2.Stor Perde Çeşitleri Nelerdir?

Stor perde, tok bir kumaştan üretilerek bir mekanizma ile tavana monte edilen ve yanda bulunan ipi ile kapatılıp açılan bir perde modelidir. Camları tamamen kapatan perde modelidir.

Kalınlığı ve malzeme kalitesi üretildiği malzemeye göre değişkenlik gösterebilir. Piyasada ince kumaşta orta kaliteli ve uygun fiyatlı stor perde modelleri bulabileceğiniz gibi uzun vadeli kullanabileceğiniz kalite modeller de mevcuttur.  

3.Zebra Perde

perdeoutlet-perde-cesitleri (2)

Zebra perdeler hem tül hem de perde olarak kullanılabilen işlevsel modellerdir. İki farklı renkte olan şeritler ile üretilir. Şeritler üst üste geldiğinde tül gibi kullanabileceğiniz gibi şeritler çaprazlama olarak denk geldiğinde perde fonksiyonunu üstlenir.  

4.Fon Perde

Fon perdeler, genellikle tüllerin yan kısımlarında dekoratif olarak kullanılan ve estetik değeri yüksek olan modellerdir. Genellikle mekanın dekorasyonunda renk ve desenleri ile tamamlayıcı bir göreve sahiptir.  

5.Tül Perde

Tül perde modelleri; dokulu, renkli ya da beyaz olarak farklı modellerde üretilir. Tasarım odaklı modeller olmakla birlikte genellikle klasik tül perde modellerine daha yakın tasarımlara sahip modellerdir. Genellikle her mekanın dekorasyonuna kolaylıkla uyum sağlayan ve fiyat olarak da bütçenizi zorlamayacak çeşitleri kapsamaktadır.

6.Güneşlik

Güneşlik perdeler, fonksiyonelliğinin yanı sıra aynı zamanda kullanım ve temizlik kolaylığı sayesinde sıklıkla tercih edilen modeller arasında yer alır. Siyah güneşlik modeli ya da blackout perde modeli de karartma güneşlik modeli olarak oldukça ilgi görmektedir. 

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız