Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Katlamalı Perde Nasıl Takılır ?

Katlamalı Perde Nasıl Takılır ?

Katlamalı perde nasıl takılır modern evlerde değişen perde çeşitleri ile merak edilen hususlar arasında yerini almıştır. Peki katlamalı perde mekanizması nasıl takılır?

Katlamalı perde; modern şıklığı klasik dekorasyon anlayışı ile birleştiren en yeni perde modellerindendir. Özellikle ev dekorasyonunda en çok sevilen parçalar arasındadır.

Salon dekorasyonu ve çalışma odası dekorasyonu için mükemmel tercihler arasındadır.

Katlamalı perde her ne kadar kullanım açısından farklı ve şık bir gösterim sunsa da kullanımı konusunda pek çok husus merak edilmektedir.

Dikkatli bir kullanım ile uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi kullanılabilmektedir.

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpg
Katlamalı Perde Nasıl Takılır?

Katlamali perde duvara nasil takilir, yalancı kruvaze perde nasıl takılır ya da katlamalı perde yıkandıktan sonra nasıl takılır gibi sorular en merak edilen hususlar arasında yer almaktadır.

Katlamalı perde modelleri diğer modeller arasında kullanımı ve montajı biraz daha detay gerektiren bir üründür. İşte katlamalı perde modelleri ile evinde şıklık isteyenlere perdenin kurulum adımları….

Katlamalı Perde Nasıl Monte Edilir?

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde çubukları ve ipleri ile diğer perdelerden çok daha farklı bir kuruluma sahiptir. Aslında basit olan bu kurulum başta karışık bir düzen gibi algılanmaktadır. Kısaca katlamalı perde nasıl takılır sırasıyla şu şekildedir:

1- Katlamalı Perde İpleri Nasıl Takılır?

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perdelerin en önemli kısmı perdenin katlanmasını sağlayan ipleridir. Bu ipleri ile perde yukarı doğru rahatça çekilebilir ya da indirilebilmektedir.

Katlamalı perde online alışveriş sitelerinde en sık tercih edilen modeldir. Basit şekli ile kurulumu aslında ustalık değil biraz da el becerisine bağlıdır.

Öncelikle perdeyi kurarken mekanizmasını doğru okumak ve anlamak gereklidir.

Çubuklu Katlamalı Perde Mekanizması Nasıl Takılır?

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde modelleri için kurulum öncelikle perde ayaklarını duvara doğru sabitlemekle başlar. Perdede yer alan cırtlar ile kornişe takılan perde korniş aparatının aynı hizaya gelmesi ve perdenin dengede durması önemlidir.

Perdenin iplerini takmak için perdeye ait çubuklar doğru yerleştirilmelidir. Çubuklu katlamalı perde mekanizması için perde komple açık halde çubuklara geçirilir. Çubukları sabitlenen perdeye sırasıyla ipler geçirilir.

İpler katlamalı perde için çok önemlidir. Çünkü perde toplanırken eğer ipler dengesiz olursa perdenin toplanması da dengesiz olacaktır. Aynı şekilde perde açılırken de bozuk bir görüntü ortaya çıkacaktır.

İpler sırasıyla işaretli noktalardan geçirilir. Perde mekanizması kornişe takıldıktan sonra kontroller yapılır.

Eğer bozukluk olan ip varsa sökülür perde düzeltilir ve sonrasında ip yeniden takılır. Tüm iplerin takımı bittikten sonra son kontrol için perde açılıp kapatılır.

2- Katlamalı Perde Korniş Aparatı

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde tıpkı stor perde ve zebra stor modellerinde olduğu gibi bir korniş aparatına sahiptir. Bu aparatın kornişin ray kısmına oturacak şekilde dişleri vardır.

Beyaz Stor Perde Fotoğrafı

Antrasit Screen Stor Perde

Perdenin enine göre bu aparatlar kornişe ortalanır. Sonrasında sıkı şekilde içe doğru bastırılarak kornişe oturtturulur. Sonrasında korniş aparatındaki dişler yardımı ile sıkılır.

Sıkıca kornişe monte edilen katlamalı perde korniş aparatı dış kısmına artık perde takılabilir haldedir.

3- Katlamalı Perde Kornişe Nasıl Takılır?

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perdeyi kornişe takmak için önceki adımdaki korniş aparatını mutlaka monte etmiş olmanız gereklidir. Montajı yapılan aparatta dişi kısma perdeye takılı olan dişler geçirilir.

Zaten perdeyi bu aparata yerleştirirken parçaların iç içe geçtiği gelen ses ile de anlaşılacaktır. Korniş üzerinde takılı aparatlara takılan perde güvenle kullanılacak hale getirilir.

Perdenin dişleri ile korniş aparatı iç içe oturduktan sonra katlamalı perde kornişe takılmış olacaktır.

Katlamalı Perde Nasıl Takılır Video Anlatım

İlk kez katlamalı perde kullanacaklar için görsel anlamda kurulum desteği de önemlidir. Bu konuda katlamalı perde nasıl takılır uzman tv kanalında da ele alınan bir çalışma konusudur.

Siz de aşağıdaki videolu anlatımla başarılı şekilde perdenizi kurarak montajını yapabilirsiniz.

Katlamalı Perde Kullananlar ve Yorumları

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde kullananların yeni kullanıcılara yol gösterecek yorumları aslında merak edilen ve en çok sorulan 2 soruya cevap niteliğindedir. Bu soru ya da yorumlar şu iki konu başlığında toplanmıştır:

1- Katlamalı Perde Mekanizması Fiyatları

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde mekanizması fiyat konusunda çok şık ve zarif bir duruşa sahip olduğu için yüksek rakamları gelir ön yargısı vardır. Aslında katlamalı perdeler çok uygun fiyatlara evlerde gösterişin en önemli dokunuşu olabilmektedir.

Siz de katlamalı perde kullanmayı düşünüyorsanız perde ölçülerinizi sitemiz üzerinden girerek en uygun fiyatlı perde seçimini yapabilirsiniz.

2- Katlamalı Perde Nasıl Takılır ? Katlamalı Perde Montaj Aparatı Kolay Bulunur mu?

perde-outlet-katlamali-perde-nasil-takilir.jpgKatlamalı perde konusunda merak edilen diğer husus perde montajı için gerekli olan aparattır. Bu aparatın ne kadar güvenli olduğu ya da hasar görmesi durumunda rahatça bulunup bulunamayacağı da merak edilmektedir.

Perde montaj aparatı; piyasada her perdecide çok rahatlıkla bulunabilecek bir parçadır. Ayrıca bu aparat perdenin ölçüsüne uygun sayıda kullanılmaktadır. Dengeli şekilde takılan her aparat perdenin ağırlığını kaldırabilecek sağlamlığa sahiptir.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız