Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej rengi dekorasyonlarda en çok tercih edilen renklerin başında geliyor. Peki,  beji sade ve şık dekorasyonların vazgeçilmezi yapan ne?

Bej, son yıllarda popülerlik kazanmaya başlayan özel renklerden biri olarak dekorasyonlarda önemli bir yere sahiptir. Bejin, birçok renkle kolayca uyum sağlaması yeni dekorasyon stilleri yaratmak için büyük avantaj sağlıyor. Ancak bu rengi doğru kombinlemenin yolu beji tanımaktan geçiyor. Bej kahverengi mi yoksa bej rengi krem rengi mi? İşte bejli ilgili en çok merak edilen soruların yanıtı!

Bej Rengi Nasıl Bir Renktir? Bej Sıcak Renk Mi?

Bej, dekorasyon fikirleri için sınırsız bir tasarım alanı sunan esnek bir renktir. Açık kahverengi ile krem rengi arasında olan  nötr bir renktir. Bej ile kolay kombin yapılması bu rengin tercih edilmesinin en önemli nedenlerindendir. Ancak bej sakin ve nötr bir renk olsa da bazen  bunaltıcı olabiliyor. Bu yüzden dekorasyonda beje en çok yakışan renkleri bilmek oldukça önemlidir.

Dekorasyonda Bej Rengine Hangi Renkler Yakışır? Bej ve Gri Uyumlu Mu?

Dekorasyonlarda en önemli hususlardan biri renk uyumunu yakalamaktır. Bu kural bej renk tonları için de geçerlidir. Bej, tasarım esnekliği olan bir renk olarak dekorasyonlarda dengeleyici görevi görür. Hemen hemen bükün renklerle uyumludur. Bu nedenle yoğun renklerin hâkim olduğu mekânlarda ortamı yumuşatmak için ideal bir renktir.

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!
4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Beyaz, kahverengi, karamel, gül kurusu, siyah, süt beyazı, gri, vanilya rengi, kırık beyaz, çikolata rengi beje en çok yakışan renklerdir. Bej; soluk sarı, pastel yeşil, tarçın, açık mavi, lila ve zümrüt yeşili gibi iddialı renklerle de eşsiz bir uyum yakalar.

Dekorasyonlarda En Çok Tercih Edilen Bej Rengi Tonları Hangileri!

Bej rengi birçok alt renk tonuna sahiptir. Bu renk tonlarının her biri kendine hastır. Zarif ve estetik bir dekorasyon oluşturmak için bejin alt tonlarını kullanmak mümkündür. Mekânda ferah ve sakin bir ortam yaratan bej renk zaman zaman güçlü bir vurgu yaparak karşımıza çıkar. Renk paletinde kendine geniş yer bulan bejin alt tonları benzersiz bir dekorasyon stili yaratmak isteyen iç tasarımcıların ilgisini bir hayli çekiyor. Bej renk ile etkileyici tasarımlar oluşturmanızı sağlayacak popüler renk tonlarını tanımaya ne dersiniz?

1-Kum Beji Rengi Nasıl Olur?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Kum beji doğallığı ile ilgi odağı olan toprak rengi ailesindendir. Açık veya koyu olarak nitelendiremeyeceğimiz kum beji, dekorasyonlarda dengeleyici özelliğiyle ön plana çıkıyor. Kum bejinin mükemmel uyum yakaladığı renklerin başında şüphesiz ki kahverengi geliyor.

Yeşil tonları ve ile de eşsiz bir tarz oluşturan kum beji özellikle duvar boyası olarak tercih edilir. Kum bejinin birlikte kullanılmaması gereken renk ise pudradır. Pudra rengi ve kum beji sıkıcı bir atmosfer yaratabilir.

2-Açık Bej Rengi Nasıl Elde Edilir?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej az sarı, kahverengi ve beyazın bir araya getirilmesiyle elde edilir.  Açık bej, bejin beyazla biraz açılması sonucu oluşur. Bej ile uyumlu olan tüm renkler açık bejle de uyum sağlar.

Açık bej, beyaza yakın bir ton olduğundan bütün aksesuarlarda, halı, koltuk veya perdelerde kullanılabilir. Açık bejin hâkim renk olduğu iç mekân dekorasyonlarında kırmızı, mavi, yeşil gibi çarpıcı renkleri kullanmak canlı ve hareketli bir dekorasyon stili yaratmaya yardımı olur.

3-Krem Bej Rengi Nasıl Bir Renk?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej, sarıya çalan açık kahverengi tonlarındadır ve krem rengine göre daha koyudur. Krem bej ise bej ile krem rengi arasındaki bir renk tonudur.

Sade ve minimalist dekorasyon stilleri için krem beji, pastel renk tonları ile kombin yapmak mükemmel bir seçim olacaktır. Krem bej, parlak renklerle kullanıldığında zarif ve çarpıcı bir görüntü oluşturur. Bunanla birlikte beyaz renk ile kullanıldığında sükunetin hâkim olduğu bir dekorasyon sitili oluşturur.

4-Gri Bej Rengi Krem Rengi Mi?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej renginin griye çalan tonu olarak nitelendirebileceğimiz gri bej, krem renginden daha koyudur. Hatta zaman zaman grinin açık tonları ile karıştırıldığı bile olur. Gri bej, dekorasyonlarda beyaz ve siyah gibi renklerle kullanıldığında son derece etkileyici olur.

Antrasit ve grinin koyu tonları ile asil bir dekorasyon tarzı oluşturur. Gri bejin yoğun olduğu bir dekorasyonda kırmızı, mürdüm, lacivert gibi güçlü renklerden oluşan kırlentler kullanmak şık bir tasarım oluşturur.

Yaratıcı yazma, size düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve hayal gücünüzü yaratıcı ve benzersiz bir şekilde ifade etme fırsatı vererek yaratıcılığınızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Yeni fikirleri keşfetmenize, yeni dünyalar yaratmanıza ve zaten bildiklerinizin ötesinde düşünmek için zihninizi genişletmenize olanak tanır. https://papertyper.net/ generator kullanarak yaratıcı bir şekilde yazarak problem çözme becerilerinizi, eleştirel düşünme becerilerinizi ve iletişim becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

5-Koyu Bej Rengi Hangi Renklerle Uyumludur?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Koyu bej kahverengine yakın olmakla birlikte daha açık bir renk tonudur. Dekorasyonda hâkim renk olarak kullanıldığında boğucu bir atmosfer yaratabilir. Ancak farklı renklerle dengelendiğinde şık ve zarif bir görüntü oluşturur. Kahverengi, beyaz ve siyah; koyu bejin en çok yakıştığı renklerdir. Modern ve şık bir dekorasyon tarzı oluşturmak isteyenlere ise süt beyazı ile koyu bejin yaratacağı benzersiz kombinasyonu mutlaka denemelerini tavsiye ederiz.

Bej Rengi Dekorasyon Ürünleri İçin Perde Seçimi Nasıl Olmalı?

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej renk, bütün dekorasyon ürünlerinde sıkça tercih edilen bir renktir. Bej söz konusu olduğunda; bej rengi koltuk takımı, perde, halı, bej rengi ev boyası gibi çok fazla dekorasyon ürünü seçeneği vardır. Bejin genel özelliklerine bakıldığında her renkle uyum sağlasa da profesyonel bir dekorasyon için her ürünü ayrı ayrı ele almak daha doğru olur. Mükemmel bir dekorasyon için beji perdelerle nasıl kombinleyeceğinizi öğrenmeye hazır mısınız?

1. Bej Rengi Duvar Boyası ve Perde Uyumu Nasıl Olmalı?

Bej duvar boyası olarak kullanıldığında mekânın ağırlıklı renk tonu olacaktır. Bu nedenle beji sıkıcı olmaktan kurtaracak bir perde rengi ile eşleştirilmelidir. Beyaz renkli tüller bu eşleşme için oldukça iyi bir seçimdir. Bunun yanı sıra siyah ve kahverengi renk kombinasyonundan oluşan zebra perdeler de zarif bir dekorasyon oluşturur.

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Dekorasyonda açık bej duvar boyası kullanıldıysa yeşilin pastel tonlarında bir fon perde ile muhteşem ir uyum yakalar. Ebeveyn yatak odasında kırmızı renkli perdeler, çocuk odasına ise pembe ve mavinin açık tonları açık beje çok yakışır.

2. Bej Rengi Koltuğa Ne Renk Perde Gider?

Sade ve şık bir dekorasyon oluşturmak için bej rengi koltuk ile bej perdeleri kullanmak mümkündür. Böyle bir dekorasyon stilinde farklı renk halı, duvar boyası ve aksesuarlar kullanılarak güzel bir tasarım oluşturulabilir. Bej koltuk takımını iki renkli tercih edilerek dekorasyonun kalanına yön vermek daha kolay olabilir. Örneğin bej gri koltuk takımı veya bej kiremit koltuk takımı tercih edilebilir.

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej gri koltuk takımına açık kahverengi perdeler çok yakışır. Bej kiremit koltuk takımı ile kullanılacak beyaz tül ve kiremit rengi fon perde ise eşsiz bir dekorasyon oluşturur.

3. Bej Rengi Fon Perde Seçimi Nasıl Olmalı?

Bej fon perde seçiminde abartılı modellerden kaçınmak avantajlı bir tercih olur. İç mekânın sade bir dekorasyon stili varsa bej perdelerin desenli olması hareketlilik oluşturur. Ancak ihtişamlı bir dekorasyonda sade bej perde kullanmak huzurlu bir atmosfer oluşturur.

4 Adımda Bej Rengi ile Sade ve Şık Dekorasyonun Farkı!

Bej fon perdenin renk tonu iç mekân mobilyaları ile uyumlu olduğu ölçüde estetik görünür. Dekorasyonda bejin birçok tonunu bir arada kullanmak yerine, bej renk tonunu sınırlayarak ve farklı renklere alan açabilirsiniz.

4. Bej Rengi Halı ve Perde Uyumu Nasıl Olmalı?

Halı ve perde uyumunda dikkat edilmesi gereken ilk nokta perde ve halının desenlerinin birbiriyle uyumlu olmasıdır.  Halı ve perdelerde farklı desenleri kullanmak göz yorucu bir görüntü oluşturabilir. Halı ve perdenin aynı renk olması uyumluluk açısından oldukça önemlidir.

Aynı renkteki halı ve perde diğer dekoratif ürünler ve aksesuarlar için daha fazla seçenek sahibi olmanızı sağlar. Perde ve halının mobilyaların önüne geçmemesi önemlidir. Bu nedenle bej halıya bej rengi perdenin eşlik etmesi uygun bir seçenek olacaktır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız