Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Tül Perde Fiyatları Üzerinde Etkili Olan 11 Faktör

Tül Perde Fiyatları Üzerinde Etkili Olan 11 Faktör

Tül perde fiyatları hem ev yenileyenlerin hem de yeni ev kuranların alışveriş öncesi araştırdığı konuların başında geliyor. Bu süreçte, en uygun fiyatlı perde modelleri arasından tercih yapabilmek için nelere dikkat edilir, bilmeniz gerekiyor. Özellikle cebinize uygun ve kaliteli düz tül perde modelleri arıyorsanız bu yazı tam size göre! İşte, perde fiyatları hesaplama esnasında dikkat edilen unsurlar.

Tül Perde Fiyatları 2023 Belirleyici Unsurları Neler?

Çizgili tül perde, hazır tül perde ya da kruvaze tül perde ve diğerleri… Piyasaya biraz göz attığınızda her bir perdenin farklı fiyatlara sahip olduğunu görürsünüz. Üstelik söz konusu tül perde olsa dahi tül perde ücretleri kendi içinde bile büyük oranda değişiklik gösteriyor. Peki, beyaz tül perde ücretleri neye göre belirleniyor?

tul-perde-fiyatlari-2

1- Hazır Dikilmiş Tül Perde ve Özel Dikim Perdeler Arasındaki Fark

Tahmin edileceği üzere tül perde fiyatları ve modelleri konusunda belirleyici olan ilk aşama üretim. Üretim aşamasında firma tarafından ölçü alınmadan hazır üretilen perdeler ile özel dikimler değişiklik gösterir. Bu değişim kullanılan malzeme ve kaliteden çok tamamen ortama uyum sağlaması ile alakalıdır.

Özel dikim tül perdeler modern düz tül perdelerden oluşur ve kullanılacak alan için ölçü alınarak yapılır. Dileyen yatak odası dileyen ise çocuk odası, oturma odası için özel dikim yaptırabilir. Hazır tül perdelerin yanı sıra daha fazla işlem (ölçü alınması, özel dikimi vs.) gerektirdiğinden ücretleri daha fazladır. Özellikle işin içine fon perde de girdiğinde fiyatların değişeceğini görebilirsiniz.

2- Tül Perde Fiyatları ve Modelleri Arasındaki İlişki

Günümüzde tül perdeler; keten tül, grek tül perde olabildiği gibi sık pile modeline de bağlı olarak değişik şekillerde üretilir. Genelde düz tül perde ücretleri diğerlerine göre daha uygun fiyatlıdır. Elbette üzerinde işleme ve fazlaca işlem bulunduğunda ücrette buna bağlı artış gösterir. Yine de doğru bir firma seçimiyle işlemesi bol ve kaliteli perdeleri daha uygun fiyata almanız mümkün olacaktır.

tul-perde-fiyatlari-3
Tül Perde Fiyatları Neye Göre Değişir?

3- Perdenin Sahip Olduğu Pile Dokuması

Eğer ucuz tül perde metre fiyatları arıyorsanız mümkün mertebe az pileli perdeler seçmelisiniz. Zira en uygun tül perde fiyatları pilenin az olduğu modellerde mevcut. Pilenin az olması yani seyrek pile üretimi farklı bir işlem gerektirmeksizin kolayca elde edilmesini sağlar. Ütü istemez modelerde olan bu perdelerin hesaplanması esnasında pilesi seyrek olduğundan düşük perde fiyat tül perde modelleri alınabilir.

4- Tekli ve Toptan Tül Perde Fiyatları Farkı

İster dikey tül perde isterseniz hazır dikilmiş tül perde ucuz almak istiyorsanız aslında toptan alım daha mantıklıdır. Yalnız kişisel kullanım için tümü içinde olacak yüksek sayıda perde almak uygun olmayabilir. Ancak ihtiyacınız çoksa ya da bir başkasıyla ortak alacaksanız toptan alma seçeneği ile ekstra indirim kazanabilirsiniz. Genelde teslim süresi de uzun sürmez ve her odaya tek tek almaktansa hesaplıya gelir.

tul-perde-fiyatlari

5- Perde Üretiminde Kullanılan Malzeme Kalitesi

Hiç şüphesiz perde fiyatları tül ya da diğerleri için belirlenirken kalite belirleyici unsur olur. Elbette bir perde sadece malzemesi ile değil aksesuarları ve deseni ile de ücretlendirilir. Ancak değişmez bir gerçek vardır ki bir mal ne kadar kaliteliyse fiyatı da belirli bir ortalamanın üstünde olmalı.

Yalnız burada yanılgıya düşmemekte fayda var. Ürün fiyatı çok pahalı diye yüksek kalitede olduğu anlamına gelmez. Kalite için tek belirleyici unsur ücret olmayacaktır farklı alanlara da bakmanız gerekir. Yine de genel anlamda tül perdenin ortalama fiyatlarda olması kaliteli olduğunu ve kalitesine bağlı olarak da fiyat değişikliği sağlayacağını bilmelisiniz.

6- Modanın Salon Tül Perde Modelleri ve Fiyatları Üzerindeki Etkisi

Ticarette oluşan arz-talep dengesi bir bakıma ücretleri belirleme de etkilidir. Tül perde metre fiyatları belirlenirken gelen talep yoğunluğu göz önünde bulundurulur. Hangi tül perde modeli moda ise o perdenin fiyatları genelde daha yüksektir. Fakat üretim arttığı için diğer taraftan uygun fiyat politikası da izlenebilir.

7- Metrekaresine Bağlı Olarak En Uygun Tül Perde Fiyatları

Tül perde satan firmalar tarafından perde fiyat hesaplanması metrekare bazında yapılmaktadır. Bu yüzden 4 metre tül perde fiyatları ile 3 metrenin fiyatı tamamen değişiklik gösterir. Kişilerin, alacağı perdenin metrekaresine bağlı olarak hareket etmesi bu yüzden önemlidir. Zira uzunluğuna bağlı olarak ücretler metre başına değişim gösterecektir.

Ucuz Tül Perde Modelleri 2022

8- Satış Yapan Firmanın Tül Perde Ücretleri ile Elde Etmek İstediği Kâr

Perde satışında aktif rol oynayan firmalar elde etmek istediği kazanca göre ekstra fiyatlandırmaya gidebilir. Burada firmanın sahip olduğu kazanç politikası etkili olur. Müşteri olarak bizzat kazanç politikasını öğrenemeyebilirsiniz. Ancak perde fiyatları tül modelleri için araştırılarak aşağı yukarı bir bilgi edinilebilir.

9- Desenine Bağlı Olarak Değişen Ücretlendirme

Her ne kadar günümüzde tül perde modelleri ve fiyatları denildiğinde düz tül perdeler gelse de durum değişiklik gösterir. Tül perdeler; kelebek tül perde, renkli tül perde olarak tamamen birbirinden ayrılır. Beyaz görmeye alışık olunan perdeler ekru renkte bile üretilebilir. İşte tam da bu sebepten dolayı desenlerine bağlı olarak ücretlendirmeler farklılaşabilir.

10- Rakip Firmaların Belirlediği Düz Tül Perde Fiyatları

Perde satışı sırasında tül perde fiyatları metresi belirlenirken rakip firmaların durumu çok önemli. Serbest piyasa koşullarında bir fiyat skalası ve sınırı olmadığı için doğal ücret sınırı rakip firmalar tarafından çizilir.

Var olan perde mağazası daha fazla satış yapabilmek amacıyla rakibine bağlı olarak hareket eder ve ücret belirler. Tül perde fiyatları 2023 bilgisi de buna bağlı olarak çizilir. Eğer rakip ücretini düşürmeye gittiyse diğer firmalar da satıştan olumsuz etkilenmemek adına indirim yapacaktır.

Ucuz Tül Perde Modelleri 2022

11- İkinci El Tül Perde Fiyatları ve Yeni Üretim Perde Ücretleri

Çoğu zaman en uygun dikey zebra tül perde fiyatları elde edebilmek adına ikinci el tül perde modelleri araştırılıyor. Sıfır üretilen ve henüz kullanılmayan perdelere kıyasla daha uygun fiyatta oldukları bir gerçek. Ancak burada kullanıcıların daha çok dikkat etmesi gereken başka noktalar ortaya çıkıyor.

İkinci el tül perde fiyatları her ne kadar kullanıcıya cazip gelse de kullanım ömrü açısından bir avantaj sunmaz. Çünkü perdelerin kullanımı hakkında fikir sahibi olmadığınızdan kısa sürede çöp olabilir. Perdenin yıkanmaya kurumaya ya da genel bakımına göre kullanılmayacak halde bulunması kârdan çok zarar yaratabilir.

Tül Perde Fiyatları Ne Kadar?

Tül perde fiyatları 2023 listesine baktığınızda her mağaza ve marka kendi içinde değişik fiyatlandırmaya gitmektedir. Genellikle ortalama bir tül fiyatı metrekaresi 130 TL’den başlayacak şekilde ilerler. Daha yüksek fiyatlı perdeler olduğu gibi hazır tül perde ücretleri daha düşük de olabilmektedir.

Perde Fiyatları Hesaplama Nasıl Yapılır?

Perde Outlet gibi, online perde satışı yapan firmalar tarafından tül perde fiyatları hesaplama yapılırken üç unsura dikkat edilir. Bu unsurlar: perdenin eni, boyu ve pile yoğunluğudur. Bahsedilen bu üç  özellik hakkında uzunluk ve pile sıklığı elde edildikten sonra birbiriyle çarpılır. Sonunda da karşınıza tül perde fiyatları çıkar ve buna bağlı olarak fiyat teklifi alırsınız.

En Uygun Tül Perde Fiyatları Ucuz Nerede Bulunur?

Bütçenizi aşmayan ancak kaliteden de ödün vermeyen tül perde fiyatları arıyorsanız, doğru adres Perde Outlet! Hem Maltepe’de yer alan mağazamızdan hem de internet sitemiz üzerinden sepete ekle diyerek uygun bir alışveriş yaşayabilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız