Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise perde son dönemlerde ev dekorasyonlarında popüler dekoratif ürünlerinin başında geliyor. İşte plise ev perdeleri hakkında her şey! 

Perdeler geçmişten bugüne ev dekorasyonunun önemli bir parçası olmuştur. Gelişen perde sektörü beraberinde pek çok seçenek getirmiştir. Son yıllarda ev dekorasyonlarında en çok tercih edilen perde modellerinden biri de plise ev perdelidir. 

Plise Perde Modelleri Neler? 

Plise ev perdeleri modern ve şık görünümüyle mekân dekorasyonlarınafarklı bir boyut kazandırmaktadır. Farklı dekorasyon stillerine hitap eden pilise ev perdeleri kendi tasarım stilinizi oluşturmanıza olanak tanır.  

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plicel perdeler tül, opak kumaş, alüminyum ve PVC gibi farklı malzemelerden üretilebilmektedir. Plicel perde modelleri kullanım yerine ve amacına göre farklı şekillerde tasarlanmaktadır. 

 Folyolu Plise Perde Nedir? 

Folyolu plicel perdeler arkası alüminyum folyo ile kapatılmış karartma plicel perde modelleridir. Bu perdeler yatak odası ve bebek odası gibi mekanlarda ışığın içeri girmesini engellemek için kullanılmaktadır. Folyolu plicel perdeler aynı zamanda kış bahçelerinin tavanında da kullanılabilmektedir. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdeleri dekoratif olmalarının yanı sıra pratik kullanımıyla da dikkat çekmektedir. Çeşitli mekanlarda kullanıma uygun olan plise ev perdeleri farklı model seçeneklerine sahiptir. 

Plise Perde Kullanışlı mı? 

Pilise ev perdelerinin popülerleşmesindeki  en önemli etken kullanışlı olmasıdır. Plise ev perdeleri ısı yalıtımı yaparak enerjiden tassarruf sağlar. Aynı zamanda mükemmel bir mahremiyet alanı oluşturur. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdelerinin kendine özgü bir stili vardır. Camlarda şık ve zarif bir şekilde görünür.  Temizliği son derece kolay olan plise ev perdeleri geniş yelpazeli renk ve kumaş çeşitliliğine sahiptir.  

1- Plise Perde Mi Stor Perde mi? 

Plise ev perdelerinin stor perdelerle en çok karşılaştırıldığı alan balkonlarda kullanılmasıdır. Her iki perde çeşidinin de mekanizmalı bir yapısı olmasına rağmen çalışma prensipleri farklıdır. Zebra perdeler çoğunlukla balkonlardan ziyade iç mekanlar için uygundur. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdeleri ise cam balkonlarda daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunar. Cam balkonunuzda plise ev perdesi kullanıyorsanız perdeleri açmadan da pencerenizi rahatça açıp kapatabilirsiniz. 

2- Plise Perde İçeriyi Gösterir mi? 

Plicel perdeleri gündüz saatlerinde içerinin görünmesine engel olur. Ancak pilise ev perdesi tül kumaştan üretilmiş ise ve gece saatlerinde iç mekanda ışık varsa dışarıdan içerisi görünür. Perde opak kumaştan üretilmiş ise gece saatlerinde de mahremiyet sağlar. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plicel perdeler farklı mekanlarda çeşitli amaçlarla kullanılabilmektedir. Perdenin içeriği gösterip göstermemesi tamamen kumaş özelliğine bağlıdır. 

3- Plise Perde Silinir mi? 

Plise ev perdelerinin en önemli özziklerinden biri nem tutmayan kumaş yapısıdır. Bu nedenle plise ev perdelerinin temizliği oldukça kolaydır. Plise ev perdeleri birden farklı yöntemle temizlenebilmektedir. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Perdenin haftada bir kez kuru bezle tozunun alınması kirlenmesinin önüne geçer. Perde mekanizması çıkarılarak kuru temizlemede temizlenmesi de mümkündür. Perdenin çok kirli olduğu durumlarda mekanizmasından sökülerek bir fırça ve su yardımıyla temizlenmesi yeterlidir. 

4- Plise Perde Güneş Geçirir Mi? Plise Perde Güneşi Engeller mi? 

Plicel perdeler güneşe karşı oldukça dayanıklıdır. Çabuk sararmaz, solmaz, yıpranmaz ve uzun süre rengini korur. Plise ev perdeleri tül ve opak kumaşlardan üretilir. Dolayısıyla ihtiyaca göre kumaş seçimi yapmak gerekir. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdeleri güneşe karşı koruma sağlar. Gün ışığının kontrollü bir şekilde iç mekana girmesine yardımcı olur. Tül kumaşlardan üretilen pilise ev perdeleri mekanın daha aydınlık görünmesine katkıda bulunur. 

5- Plise Perde Montajı Nasıl Yapılır? Plise Perde Yapıştırmalı Mı Vidalı mı? 

Son derece hafif yapılı olan plise ev perdeleri, yapıştırılarak veya vidalama yöntemiyle monte edilebiliyor. Yapıştırma ile montaj yapılacaksa perde profili ve montaj aparatlarının temizlenmesi gerekir. Bu parçalar kuruduktan sona yapıştırma işlemine geçilir. 

 

Perde, çift taraflı yapışkan üst profile sabitlenerek yapıştırılır. Perde vidalama yöntemiyle monte edilecekse, Perdenini vdalar yardımıyla camın veya pencerenin profiline sabitlenmesi gerekir. 

Plise Perde Aınırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Plicel perdelerin seçiminde en önemli husus perdenin hangi amaçla kullanılacağına karar vermektir. Çünkü perdenin kumaş özellikleri perdenin kullanım alanına göre belirlenmektedir. Perde nerede kullanılacaksa kumaşın ısı ve ışık geçirgenliği buna göre seçilir. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Örneğin perdenin hiç ışık geçirmesini istemiyorsanız karartma plicel perde modellerini tercih edebilirsiniz. Perde üretiminde profesyonel firmalar doğru perde seçimi için size yardımcı olmaktadır. 

Plise Perde Ne Renk Olmalı? 

Plise ev perdesi, renk seçimi de perdenin kullanım yerine ve amacına göre seçilmelidir. Soğuk iklimde yaşıyorsanız perdenin güneş ışığını yeterli miktarda alarak balkonu ısıtması için açık renk tonlarındaki perdeleri tercih edebilirsiniz. 

 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Ancak balkonun herhangi bir şekilde ışık almasını istemiyorsanız koyu renkli perdeler idealdir. Çok  sıcak iklimlerde hem açık renkli hem de ışık geçirgenliği az olan perdeler tercih edilmelidir. 

Plise Perde  Nerelerde Kullanılır? 

Plise ev perdelerinin kullanım alanları oldukça geniştir. Ev, ofis ve balkon gibi farklı mekanlarda kullanılabilen bu perde çeşidi özgün tasarımıyla dikkat çekmektedir. Plise ev perdelerinin hastane, otel, restoran ve kamu yapılarında da kullanıldığını görmek mümkündür. 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdeleri farklı ek çok işlevsel  özelliğe sahip olduğundan iç mekanlarda pratik bir kullanıcı deneyimi sunar. 

1- Plise Perde Mutfak İçin Uygun mu? 

Mutfak evin en çok kullanılan alanlarından biri olarak kullanımı kolay olan perde modelleriyle daha rahat bir alana dönüşmektedir. Plise ev perdeleri mutfakta pratik bir kullanım sağlar. Plscel perdeler gündüz gün işığını içeri almanıza olanak tanırken gece saatlerinde mahremiyet alanı oluşturur. 

Plise ev perdeleri katlanabilir yapıda olduğundan rahatça hareket ettirilebilir. Dayanıklı bir yapısı olan plicel perdeler yemek ve yağ gibi kirlerden çabuk etkilenmez. 

2- Plise Cam Balkon Perdesi | Plise Perde Cam Balkon İçin Uyun mu? 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 

Plise ev perdelerinin en yaygın kullanım alanlarından biri kış bahçesi ve cam balkonlardır. Bu perdeler balkonu hem açık hem de kapalı mekan olarak kullanmanıza olanak tanır.

Plise ev perdelerini dilediğiniz zaman katlayarak yukarı çekebilirsiniz. Bu şekilde açık bir balkon elde etmiş olursunuz.

Olumsuz hava koşullarında ise perdeyi aşağı doğru çekerek balkonu kapalı bir mekana dönüştürebilir ve her zaman aktif olarak kullanabileceğiniz bir balkon tasarımı yapabilirsiniz. 

3- Plise Perde Salonda Kullanılır mı? 

Plise ev perdelerinin kullanıldığı alanlardan biri de salonlardır. Evin en önemli mekanlarından biri olan salon şık ve iddialı bir görüntüYÜ hak eder. Ancak perdenin kullanışlı olması da en az görüntüsü kadar önemlidir. 

Plise ev perdeleri özellikle dar pencerelerin bulunduğu salonlarda harika bir alternatiftir. Çünkü bu pencerelerde stor ve zebra perdeler kullanılamamaktadır. Bunun yerine yerine pilise ev perdelerini takmak mümkündür. 

Plise Perde Ölçüsü Nasıl Hesapalnır? 

Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır? 
Plise Perde Nedir? 7 Adımda Neden Plise Perde Kullanılır?

Plise ev perdeleri camı kaplayacak ölçülerde olmalıdır. Bu perdelerin ölçüsünü belirlerken camın başlangıç ve bitiş noktasından ölçü almak gerekir.

Ölçüler alınırken perdenin hareket halindeyken kaplayacağı yer de hesaba katılmalıdır. Bu nedenle alınan ölçülereden 0,5 cm çıkarılarak perde ölçüsü belirlenir. 64 cm ölçüsündeki perde kanadından 5 cm çıkarıldığında 63,5 cm  kalır. Bu hesap  64 santimlik perde kanadının ölçüsünü verir. 

Plise Perde Fiyatları Nasıl? 

Plise ev perdelerinin fiyatları perde kumaşına, kalitesine ve boyutuna göre değişkenlik göstermektedir. Bu perdeler dayanıklı ve uzun ömürlü oldukları için bütçe dostu perde modelleri olarak uzun süre hayatınızda yer alır.

Sık sık perdeleri yenilemek zorunda kalmayacağınız için oldukça ekonomik bir çözüm olduğunu söylemek mümkün. Plise ev perdeleri için cazip fiyatlar bulmak kolaydır. 

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız