Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
3 Modelde Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır?

3 Modelde Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır?

Zebra perde nasıl takılır çıkarılır ve takılır soruları, stor perde kullanıcıları için merak konusudur. Stor perde yaşam alanlarında rahatlığı beraberinde sunar.

Stor perdeler son zamanlarda özel bir rahatlık sunması nedeni ile fazlaca tercih edilmektedir. Yaşam alanlarımızı süsleyen perdeler, farklı modelleri içeriğinde bulundurmaktadır. Tüm çeşitler farklı fonksiyonel özellikleri sunmaktadır.

En çok kullanılan ve kolay bir kullanımı bulunan tül perdelere çoğu kez rastlamaktayız. Aynı şekilde stor perdeler de konforlu kullanım sağlarlar.

Zebra Stor Perde Yıkandıktan Sonra Nasıl Takılır?zebra-perde-nasıl-çıkarılır

Zebra perde nasıl takılır ve zebra perde nasıl çıkarılır tarzı sorular oldukça merak edilen konulardır. Stor perde kullanıcıları konforlu bir deneyim sağladıklarını iddia etmektedirler.

Yaşam alanlarımız dışında ofis ortamlarında ve kurumsal mekânlarda da tercih edilen stor perdeler, birçok farklı modeli bünyesinde bulundurmaktadır.

Mağazalarda bulabileceğiniz birçok modeli internet üzerindeki e-ticaret sitelerinde de rastlayabilmektesiniz. Böylece daha kolay ve kısa bir işlemde alışverişinizi tamamlamış olacaksınız. Peki, rastlayabileceğiniz perde modelleri nelerdir:

  • Jaluzi perde
  • Stor perde
  • Zebra stor perde
  • Motor perde
  • Cam plise perde
  • Fon perde
  • Tül perde
  • Dikey perde

Tüm bu sıraladığımız modellere perdeci mağazaları içerisinde rastlamak mümkündür. Yatak odası, oturma odası, salon, mutfak ve çocuk odasına uygun halde kullanılabilen ürünler yaşam alanlarımızı süslerler.

Perdeler hem mahremiyeti hem de güneş ışığından korunmak için filtreleme işlemini sağlamaktadırlar.

Eski Model Stor Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır?

zebra-perde-nasıl-çıkarılır

Zebra perde nasıl çıkarılır adlı soruları soran herkes stor perde almakta tedirginlik yaşıyor olabilir. Genellikle her evde karşı karşıya kaldığımız modeller tül perde ve fon perde modelleridir.

Fakat bu modellerin haricinde artık stor perde kullanımı da oldukça yaygın bir hale gelmiş durumdadır. Stor perdeyi çıkarırken iki kişiye ihtiyaç olacaktır.

Perdenin bir ucuna bir kişi diğer ucuna da diğer kişinin gitmesi ve perdeye hâkim olması gerekecektir. Perdenin duvara monte edilen mekanizmasının arkasında, yani cama bakan kısmında mandal tarzı bir bölüm vardır.

Bu kısmı bir nevi kilit olarak da düşünebilirsiniz. Buradaki alana elinizle baskı uyguladığınızda çıkan bir “çıt“ sesi işiteceksiniz. Bu sesi duyduktan sonra, çıkan taraftaki mekanizma kısmını tutmalısınız.

Diğer uçtaki kilit kısmına da aynı baskı işlemini uyguladığınızda perdeyi çıkarma işlemini tamamlamış olacaksınız. Stor perdeyi çıkarmak bu kadar basit bir işlemdir.

Zebra perde nasıl temizlenir sorusu da sorulmaktadır. Çıkardıktan sonra perdeyi dilerseniz yıkayabilirsiniz. Stor perdenin yıkanması konusu da oldukça basittir. Dilerseniz kuru temizlemeye vererek, perdenizi yıkayabilirsiniz.

İsterseniz de bir sünger yardımı ile yavaş hareketler yardımıyla perde temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Stor perdenizi sakın çamaşır makinasına atmayın. Çamaşır makinası perdenin yapısını bozacaktır ve yıpratacaktır.

Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır tam anlamıyla anlattık. Tüm dikkat etmeniz gereken hususlara dikkat ettiğiniz takdirde bir sorun ile karşı karşıya kalmayacaksınız.

Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır | Kruvaze Perde Nasıl Takılır?

zebra-perde-nasıl-çıkarılır
Zebra Perde Nasıl Çıkarılır? 2023

Kruvaze perde takımı insanları korkutarak, telaşlandırabilmektedir. Farklı mekanizması bulunan kruvaze perdeyi dikkatli olursak, basit bir şekilde takabiliriz. Mekanizmayı takacağınız korniş sırasına doğru hizaya getirin.

Hizaya gelen mekanizmayı kornişe yerleştirdikten sonra, mekanizmanın kenarlarında bulunan iki adet kilit tarzı kulakçıkları içe doğru hareket ettirin. Kulakçıklar içe doğru hareket ettirildiğinde, mekanizma artık kornişe sabitlenmiş olacaktır.

Daha sonrasında tül perdeyi normal perdeler gibi kornişe takın. Takılan perdenin en uç kısmına ise stoper takarak, perdemizin sabitlenmesini sağlayarak, kornişten çıkmasını da engel olmuş olacaksınız.

İlk taktığımız kruvaze mekanizmasında bulunan ipi, ekstrafordaki halkaların içerisinden geçiriyoruz. En son halkaya gelinceye kadar yaptığımız bu işlemin sonucu olarak ipi bağlıyoruz.

Kurmuş olduğumuz kruvaze mekanizmasının son adımı olarak mekanizma üzerinde bulunan zinciri kullanmamız gerekecektir. Zinciri çekerek kruvaze perdenin oluşması gereken görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Duvara Monteli Stor Zebra Perde Nasıl Takılır Çıkarılır?

zebra-perde-nasıl-çıkarılırZebra perde nasıl çıkarılır tarzı sorulara eklenen bir diğer soru da duvara monteli stor perdenin çıkartılım aşamalarıdır. Duvara monteli olan stor perde normal kornişe sabitlenmiş stor perde ile aynı şekilde çıkarılmaktadır.

Aynı şekilde mekanizma üzerine baskı yaparak stor perdenizi çıkarabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken yanınızda bir kişinin daha olması iyi olacaktır. Zebra perdeyi çıkarıp takmak aslında bu kadar basit işlemlere dayanmaktadır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız