Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Stor Perde Aparatı Gerekli mi?

Stor Perde Aparatı Gerekli mi?

Stor perde aparatı perdelerin daha düzenli ve güzel görünebilmelerini sağlar. Özellikle perdelerin işlevsel ve kullanışlı olmasını sağlayan bir ürün olan stor perde aparatı oldukça avantajlıdır.

Mekanizmalı stor perdeler için kullanılacak olan aparatların kullanım ve kalitesi ön planda olmalıdır. Stor perde aparatı olarak kullanılan zincirler, çocuklu evlerde kullanılmakta ve oldukça sık değiştirilmektedir.

 

Stor Perde Takma Aparatı Türleri Nelerdir?

Stor perde aparatı, stor perdeleri pencerelere monte etmek için kullanılan bir cihazdır. Bu aparatlar, farklı malzemelerden ve farklı tasarımlarda üretilir. En yaygın olarak kullanılan stor perde aparatları ise, şu şekildedir;

  • Duvar montaj aparatı: Duvar montaj aparatları, stor perdeleri duvara monte etmek için kullanılır. Bu aparatlar, duvara matkap ile monte edilir.
  • Tavan montaj aparatı: Tavan montaj aparatları, stor perdeleri tavana monte etmek için kullanılır. Bu aparatlar, tavana vida ile monte edilir.
  • Kendinden yapışkanlı montaj aparatı: Kendinden yapışkanlı montaj aparatları, stor perdeleri pencereye yapıştırmak için kullanılır. Yapışkanlı aparatlar, pencereye kolayca monte edilir.
  • Korniş montaj aparatı: Korniş montaj aparatı stor perdeleri vidasız ve matkapsız bir şekilde monte etmeye yarar. Tavana monte etmenin en kısa yolu budur.

 

Duvar Montaj Aparatı

Duvar montaj işlemini gerçekleştiren stor perde aparatları, perdeleri duvara monte etmek için kullanılır. Bu aparatlar genellikle alüminyum, krom, metal ve plastikten üretilir. Duvar montaj aparatları, duvara matkap ile monte edilir.

Stor perdeleri monte etmek için en yaygın olarak, duvara montaj stor perde aparatı tercih edilir. Çünkü bu aparatlar, kullanım açısından pratiklik ve kolaylık sağlar. Ayrıca oldukça sağlamdır.

 

Tavan Montaj Aparatı

Tavan montaj aparatları, stor perdeleri tavana monte etmek için kullanılır. Bu aparatlar, alüminyum veya plastikten malzemelerden üretilmektedir. Tavan montaj aparatları vida kullanılarak hızlı ve pratik bir şekilde tavana monte edilmektedir.

İhtiyaç ve istekler doğrultusunda storların asılması işleminde, duvar olmayan yerlerde bu aparatlar tercih edilmektedir. Tavana montaj aparatları, kullanım açısından da esneklik sunmaktadır.

 

Kendinden Yapışkanlı Montaj Aparatı

Kendinden yapışkanlı montaj aparatları, stor perdeleri pencereye yapıştırmak için kullanılır. Kendinden yapışkanlı olarak satışa sunulan aparatlar, genel olarak plastikten üretilmektedir. Bu aparatlar kolay bir şekilde uygulanması açısından sıklıkla tercih edilmektedir.

Stor perdeleri pencereye monte etmek için en kolay kullanılan aparatların başında kendinden yapışkanlı olanlar gelmektedir. Ancak, kendinden yapışkanlı montaj aparatların sağlamlığı, duvar ve tavan montaj aparatlarına göre daha düşüktür.

 

Stor Perde Korniş Aparatı

Stor perde aparatı olarak tercih edilen korniş aparatları, en yaygın kullanılan aparat türlerinden biridir. Özellikle korniş üzerinde yeri bulunan kişiler, bu ürünleri sıklıkla tercih etmektedir.

Korniş aparatı olarak, stor perdelerin satın alma işlemlerinde perdelerle birlikte gönderilen portraylar kullanılmaktadır. Hem kolay hem pratik hem de sağlamlık açısından oldukça ideal ürünlerdir.

 

Stor Perde Aparatı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Stor perde aparatı seçiminde malzemeden aksesuarın boyutuna kadar birçok detayın dikkate alınması gerekir. Çünkü bir perdenin görünümünü şık ve estetik hâle getiren kullanılan aparatlardır.

İşte, stor perde aparatı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar;

  • Perdenin türünü göz önünde bulundurmalısınız. Stor perde aparatı perdenin türüne göre seçilmelidir. Örneğin; tavan montaj aparatı, zebra stor perdeler için uygun bir seçenek değildir.
  • Perdenin boyutunu dikkate almalısınız. Stor perde aparatı, perdenin boyutuna uygun olmalıdır. Yoksa etkili bir kullanım sunmaz.
  • Perdenin ağırlığı aparat seçiminde oldukça önemlidir. Stor perde aparatı perdenin ağırlığını taşıyabilecek kadar sağlam olmalıdır.
  • Stor perde aparatı seçerken, perdenin montajını kolaylaştıran bir aparat seçmeniz gerekmektedir. Böylelikle montaj işleminde hem hızlı hem de pratiklik kazanmış olursunuz.
  • Dekorasyonlarınız için stor perde aparatı satın alırken, güvenilir bir marka seçmeye özen göstermelisiniz. Stor perde aparatlarının kaliteli malzemelerden üretildiğinde, dayanıklı ve uzun süreli bir kullanım sunmaktadır.

 

Stor Perde Mekanizması Nasıl Takılır?

Stor perde mekanizmaları farklı yapılarda bulunmaktadır. Kullanım açısından pratiklik ve kolaylık sunan stor perdeler, mekanizmaları sayesinde istenildiği zaman çıkarılıp takılabilmektedir.

Stor perde mekanizması montajında yapılacak ilk işlem, perdenin klemenslere takılma aşamasından başlanmasıdır. Uygun adımlarla ve sırasıyla yapıldığında, perde mekanizmasının düzgün bir şekilde montaj işlemi tamamlanır.

 

Stor Perde Kumaşı Nasıl Olmalı?

Stor perdelerin kalitesi; tercih edilen malzeme ve kumaş kalitesi ile anlaşılmaktadır. Genellikle polyester gibi kumaşlar, storlar için oldukça idealdir. Ancak %100 pes iplikten üretilen ürünlerde oldukça kalitelidir.

Perde Outlet; PVC, polyester, Opennes Factor ve Thickness kumaş karışımlarına sahip storları sizler için satışa sunmaktadı. Böylelikle siz de kaliteli storlara firmamız ile sahip olabilirsiniz!

 

Stor Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Storlar; duvara, tabana ve pencereye monte edilmektedir. Bunlar için farklı özelliklere sahip stor perde aparatı kullanılmaktadır. Duvara ve tavana monte işlemlerinde; alüminyum, krom, metal gibi stor perde aparatı tercih edilmektedir. Pencereye ve kornişe montaj işlemlerinde ise portraylar kullanılır.

 

Stor Perde Motoru Nasıl Çalışır?

Motorlu stor perdelerde özel bir sistem ve korniş detayı bulunmaktadır. Böylelikle uzaktan kumanda yardımıyla storlar aktifleştirilmektedir. Bazı sistemlerde ise telefon senkronizasyonu ve buton gibi akıllı sistemler tercih edilmektedir.

Perde profiline yerleştirilen motor, kumanda yardımıyla aldığı komuta göre perdenin hareket etmesini sağlamaktadır. Böylelikle sizler konumunuzu bozmadan pratik ve kolay bir şekilde perdeleri istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

 

Stor Perde Yedek Parça Kolay Bulunur mu?

Stor perde mekanizmalarına uygun olan yedek parçaların bulunma işlemleri oldukça kolaydır. Aynı zamanda stor perde aparatı da ihtiyaç doğrultusunda bulunabilen ürünler arasında yer almaktadır.

 

Sık Sorulan Sorular

Stor perdelerin kullanımının yaygınlaşması, bu ürünlerin her alanda görülmesini sağlamıştır. Böylelikle perdelerin kullanımlarının kolaylaştırılması için bazı aparatlara ihtiyaç duyulmuştur. İşte, stor perde aparatı ile ilgili en çok merak edilen sorular;

 

Stor Perde Aparatları Standart mı?

Genellikle stor perdeler için üretilen aparatlar gerekli ölçülerde tasarlanmaktadır. Perde Outlet firmamızdan perde ölçülerine uygun aparatlar satın alabilirsiniz.

 

Stor Perde Takma Aparatı Kaç CM?

Stor perdelerin kornişe montaj işlemlerinde aparatlar büyük katkı sağlamaktadır. Bu noktada stor perde korniş aparatlarının, iki uçtan 10’ar santim boşluk bırakılarak kornişe takılması gerekir.

 

Perdeyi Kornişe Takma Aparatı Adı Nedir?

Stor perdelerin kornişe takılmasını sağlayan aparatlara, perde düğmesi veya portray denilmektedir. Bu ürünler perdenin korniş üzerine takılmasını sağlayarak, daha pratik bir şekilde kullanılmasına imkân sunar.

 

Stor Perde Aparatı Nasıl Ölçülür?

Stor perdelerin ölçüsü alınırken ilk olarak en ölçüsü alınması gerekir. Bu noktada perdenizin iki yanından bırakacağınız 10’ar cm paylar, stor ölçüsü alırken ilk dikkat etmeniz gereken noktadır. Özellikle pencerenin yanında duvar boşluğu olan kişiler, bu payı 20 cm’ye kadar çıkarabilir.

 

Stor Perde Portray Nasıl Takılır?

Stor perdelerle birlikte gelen portray stor perde aparatı belirtilen noktalara göre takılmaktadır. Bu aparatların takılması için korniş üzerine matkap veya tornavida kullanmak gerekir. Öncelikle stor perde mekanizmasının arka kanalının portray üzerine oturtulması gerekir. Daha sonra önden mekanizmaya bastırılarak, ön mekanizmanın da portray üzerine yerleştirilmesi sağlanır.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız